Safra kesesi 15 mmlik tas

Pamukpamuk44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2021
1.858
-148
41
42 yasindayim.safra kesimde bir kaç adet en büyüğü 15 mm olan tas saptandı.ddoktor acelesi yok ama ameliyatla safra kesesini aldirsan iyi olur dedi.zaman zaman karnımda acıma agri oluyor, çok değil öyle.normal yemeğimi yiyebiliyorum.sizce 15 mm tas için safrayi tamamen aldırmak mantıklı mı.aldiran var mi tsk

Geçmiş olsun.
Bende de 1.65 cm lik var.
2 sene önce ameliyat dedi doktor.
Benim de mütemadiyen ağrım oluyor.
Şimdilik idare ediyorum.
Ama aldırmak şart. Safra kanalını tikarsa pankreas iltihabı yapıyor ki bu çok tehlikeli.
Bence ameliyat olun.
Dediğimi yapın ama yaptığımı yapmayin😁

42 yasindayim.safra kesimde bir kaç adet en büyüğü 15 mm olan tas saptandı.ddoktor acelesi yok ama ameliyatla safra kesesini aldirsan iyi olur dedi.zaman zaman karnımda acıma agri oluyor, çok değil öyle.normal yemeğimi yiyebiliyorum.sizce 15 mm tas için safrayi tamamen aldırmak mantıklı mı.aldiran var mi tsk
Ben geçen sene aldırdım saframi şuan o kadar rahatım ki ameliyatta kolay sonrası da kolay 🥰

Çok geçmiş olsun, ben de 2 cm lik var. Tespit eden ilk Dr. Ameliyat şart demişti. O dönem hamileyim ve ertelendi. Şu an halen var. Takip açısından yine başka Dr. Gittim ve o da çok rahatsız etmiyor ise ameliyat olma dedi. Ömür boyu taşla yaşayan var, küçük parçalı değil dedi.

Safra kesesininde bir işlevi vardır elbet, aldıranların kilo aldığını duymuştum. Ama ne derece doğru bilemem.

Diyetine dikkat ettiğim sürece sorun yaşamıyorum. Mesela yumurta ve bulgur ben de çok ağrı yapar, dikkat ederim. Ağrı sinyal verince limon+karbonat veya sirke takviyesi yapınca rahatlıyorum.

Dr. Biri ol, diğeri olma dedi (Küçük parçalı değil diye) O taş olduğu sürece ağrı kaçınılmaz, kararı siz vereceksiniz.

Safra kesesi gerekli bir organ.7
Çok geçmiş olsun, ben de 2 cm lik var. Tespit eden ilk Dr. Ameliyat şart demişti. O dönem hamileyim ve ertelendi. Şu an halen var. Takip açısından yine başka Dr. Gittim ve o da çok rahatsız etmiyor ise ameliyat olma dedi. Ömür boyu taşla yaşayan var, küçük parçalı değil dedi.

Safra kesesininde bir işlevi vardır elbet, aldıranların kilo aldığını duymuştum. Ama ne derece doğru bilemem.

Diyetine dikkat ettiğim sürece sorun yaşamıyorum. Mesela yumurta ve bulgur ben de çok ağrı yapar, dikkat ederim. Ağrı sinyal verince limon+karbonat veya sirke takviyesi yapınca rahatlıyorum.

Dr. Biri ol, diğeri olma dedi (Küçük parçalı değil diye) O taş olduğu sürece ağrı kaçınılmaz, kararı siz vereceksiniz.
Safranin işlevi var ve saframi kaybetmek istemiyorum

Safra kesesi gerekli bir organ.7

Safranin işlevi var ve saframi kaybetmek istemiyorum
Elbet gereklidir ben de olmadım. Ama Şehir hastanesinde taşı aldıklarını duymuştum. Birisi söylemişti ama araştırmadım pek, erteledim. Küçük parçalılar riskli, benimkisi büyük diye üzerine düşmedim açıkçası. Diyet ve gerek görürsem ağrı kesici ile devam ediyorum. Ama tabi bunları hekim daha iyi bilir. Annemin küçük parçalıydı o oldu mesela. Minik 4 kesi vardı sanki.

Aldırmak şart diye biliyorum. Kanaldan çıkıp başka organlara gidebiliyo taşlar. Yada çamurlaşıyo anlaşılmıyo.

Benm taşlar 5 mm büyüklüğündeydi çok ağrılı dönemler geçirdim yeni ameliyat oldum kanala düşmesi riskli ağrınız olmadan aldırmanızı öneririm

Benm taşlar 5 mm büyüklüğündeydi çok ağrılı dönemler geçirdim yeni ameliyat oldum kanala düşmesi riskli ağrınız olmadan aldırmanızı öneririm
Sehir hastanesine gittim 2. Bir fikir için.tas eritici ilaç verdi.su an ameliyatlı durum yok.sikayetiniz yok çünkü dedi.gidebilecegi kadar gitsin.1.5. Cm kanala düşmez ki ancak kanalın önünü tıkar o zaman da ecrp ile alinir

Hastanede zamanında safra kesesi alınmamış çok fazla yaşlı hasta vardı bazılarına yaşlı oldukları için ameliyat olamazsn dediler bence biraz daha araştırın birde kanalı tıkayınca bütün değerler artıyor sarılık vs oluşabiliyor başka bı hastaneye daha gitmenizde fayda var

X