• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece epidural normal yapanlar buraya

Ben de epidural normal doğum yaptım çok ama çok memnun kaldım...Doğumumun olacağı alışverişe çıktım baya dolaştım hatta girdiğim mağzada bi de akşama doğurıyormuşun dediler...Eve geldim hafif bir sancım oldu wcye gittiğimde kanamam başlamış az miktarda..Annem doğumumun yakın olduğunu söyledi..Sonra sızı şeklinde sancı..Sancım gelince yürüyordum..bitince oturup çamaşır katlıyordum doğuma gidecem evim düzenli olsun diye...Gece 23 24 gibi sancılarım başladı ben her sancıda yürüdüm...Sancım bitti oturdum birden suyum geldi gece 3 gibi hemen hastaneye gittik..Muayne ettiler 2cm açılmam var..Doktorumu arayıp bilgi verdiler..Nstye bağlandım...Sürekli açılma var mı diyr kontrol ettiler..Sabah 8.30 gibi epidural taktılar...O kadar ilgililer ki yaptıkları her aşamayı anlattı dr..Karnına doğru eğiliyorsun sonra batikonlanıyorsun..Şimdi iğnemizi yapacağız beline hiç hareket etme. dedi..İğne vurulunca ilk sancın geldiğinde söyle dediler..Sonra odama gittik..Karın bölgemde kaşıntı başladı iğnenin etkisiyleymiş...İlk sancım aynı adet sancısı gibiydi hemen söyledim epidural takılan yere ağrı kesici yaptılar...Her sancıda söylememn gerek yoksa ağrıyı daha çok hissdediliyormuş...Biraz yattıktan sonra eşimle beraber yürüyüş yaptık..doktor büyük tuvaletin geldiğini hissttiğinde hemen söyle dedi..Sonra odama gittim 9 cm açılmam başlamış...Hemen doğumhaneye girdik...Masaya oturdum..Doktorum nefes al ve ıkın dedi..yarım saatte kızım doğdu ve hiç ama hiç acı çekmedim..Sadece çok susadım...Uzun oldu biraz..Canım sen de inşaallah sağlıklı bir şekilde hiç ağrı çekmeden yaparsın doğumunu...

canım nasıl pür dikkat okudum anlatamam sana..
inş bende seninki kadar kolay doğururum ama şu epidural doğumdan kadınların %99u çok memnun..bende epidural istiyorum muhakkak RABBİM izin verirse..
iğne yapılırken acıdımı canın bide ben bişi sorcam canım hastene evinize ne kadar yakınlıkta eşim çok yakın olması taraftarı o anı düşünüyo ama iyi güvenilir hastanelerde 1.1.5 saat uzaklıkta..heralde ben kendimi anlarım yani doğurucağım zmaanı..olmadı evde bekliceğime hastanede beklerim

inş bende seninki kadar kolay doğururum ama şu epidural doğumdan kadınların %99u çok memnun..bende epidural istiyorum muhakkak RABBİM izin verirse..
iğne yapılırken acıdımı canın bide ben bişi sorcam canım hastene evinize ne kadar yakınlıkta eşim çok yakın olması taraftarı o anı düşünüyo ama iyi güvenilir hastanelerde 1.1.5 saat uzaklıkta..heralde ben kendimi anlarım yani doğurucağım zmaanı..olmadı evde bekliceğime hastanede beklerim

canim epidural icin sirtindan katetir takilirken acimiyor,cok ilginc bende hep acimamasinin imkansiz oldugunu dusunurdum,yani sonucta sirta yapiliyor,igne sokuluyor falan diye.Ben cok igne yemis bir insan olarak soyleyebilirim ki penisilin ignesi cok ama cok daha fazla aci veriyor.Isin uzmani biri takarsa cok cabuk oluyor hersey,katetir takildiktan sonra da epiduralin verilmesini hissetmiyosunuz bile.Gunumuzde kadinlara boyle bir luks taninmis,eskiden oldugu gibi aci icinde dogurmak zorunda degiliz,faydalanmak lazim.
Ilk dogum genelde hemen olmaz,yani ilk sancilarin basladigindan doguma kadar genelde oldukca vaktin olur hastaneye yetismek icin.Fakat benim gibi rahim agzi yetmezligi varsa,yada baska bir ekstra durum gelisirise dogum hizli gelisebilir.Yine de 2-3 saatten once dogum olmasi cok olasi degil,vaktin olur yani sikma canini.Hatta cogu zaman suyun gelir ve anca hastanenin yolunu tutarsin,suyun geldikten sonra da 24 saat icinde dogumun gerceklesmesi lazim yoksa bebegin icerde enfeksiyon gecirme olasiligi vardir.Allah yardimiciniz olsun,vaktiyle kolayca dogurun insallah.

inşaallah canım sen de benden daha iyi bir şekilde alırsın bebeğini kucağına...İğne yapılırken çok az acı yani sinek ısırığı gibi bir acı canım..Hastane evime yakın 10 dakika mesafede..Herşey yolunda g,derse canım anlarsın doğum yapacağın zamanı..Benim önce kanamam sonra suyum geldi..bundan tam 7saat sonra yaptım doğumumu...Sen de epidural doğumun rahatlığını yaşarsın inşaallah..Hayırlı doğumlar canım...

çok tşkler kızlar...
içim rahatladı birazdaha...
çok rahat doğum yapanlar var inşallah bende onlardan biri olurum..
yorum yapan tüm arkadaşlara çk tşk ler

kızlar epidural konusunda halan yorum bekliyorum..
bu yöntemle doğum yapanlar yorumlarını esirgemesinler..çok bilinçlendim çünkü ben bu kk sayesinde

epidural doğum hakkında yorumları bekliyorum hala yazın kızlar

Bir $ey de ben eklemek istiyorum.

Bu epidural ignesi tek bi seferlik vurulup çikarilan bir igne degil dimi? Serum gibi takili kaliyor yaninizda doguma kadar?! Ve ara ara epidural ilaci belinizden damla damla veriliyor... Ben mi yanli$ biliyorum...

Bir de çogu ki$i oturur vaziyetteyken karnina yastik veriyorlarmi$ bayan öne eyilip (veya e$i yada hem$ireden de destek alabilir) sancinin olmadigi (sanciginin gittigi) bi an i$aret veriyor ve igneyi vuracak ki$i o an igneyi bel de ki iki kemigin arasindan igneyi oraya yerle$tiriyormu$.

örnek resim:
Epidural_needle_insertion_2_c_4x5.JPG

Ve bir de yan yatarak ayni igne vurulabiliniyormu$:

epidural.jpg

Bir de ba$ka resimlerle bakalim bu igne tam olarak nereye vuruluyormu$:
19168.jpg

19169.jpg

19170.jpg

19171.jpg

bu da iki farkli alet: birisi anne karnina takilan digeri alttan içeri gönderilen bir alet (bunu nezaman neden kullandiklarini bilmiyorum yalniz)
19172.jpg

Ve epidural ignesinin etkiledigi yerler: mavi renkle i$aret edilmi$ yerler... yani belden a$agisini hissetmiyorsunuz arkada$lar.
19173.jpg

Bir$ey degil.

Ben bir de video ekledim izlemek isteyen bayanlar olursa normal dogum dan tutun, sezeryan ve su da doguma kadar görüntüler var.

<< Buradan Bakabilirsiniz >>

Yalniz burda ki normal dogumda ki bayan hastane yataginda normal bir $ekilde yatmi$ (epidural felan yok) bacaklarini açarak dogum yapmi$ rahatligina hayranim böyle kadinlarin.

Bir$ey degil.

Ben bir de video ekledim izlemek isteyen bayanlar olursa normal dogum dan tutun, sezeryan ve su da doguma kadar görüntüler var.

<< Buradan Bakabilirsiniz >>

Yalniz burda ki normal dogumda ki bayan hastane yataginda normal bir $ekilde yatmi$ (epidural felan yok) bacaklarini açarak dogum yapmi$ rahatligina hayranim böyle kadinlarin.

cnm çok tşk ederim ama bende izleyemicem rengim atıyo direk yani
etkilenmek istemiyorum açıkçası
ama epidural doğum videosu bulursan koyarmısın izliyim
bana yararı olabilir

bu arada sen ne kadar hamilesin bebeğin cinsiyeti bellimi?
hangi şekilde doğum yapmayı düşünüyosun canım

epidural yapanlar sölesin ltfen iğne canı acıtıyomu..
sonra bi krater mi ne takılıyo heralde o kalın uçlu bişeye benziyo ölemi gerçekten kalınmı ucu çok

Back