Sadece epidural normal yapanlar buraya

SUTASAYRAN

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
2.950
24
0
Slm kızlar..
sadece epidural normal doğum yapanlardan olumlu olumsuz tüm yorumları bekliyorum..
doğum yaklaştıkça tedirginlik de artıyo haliyle epidural normal doğum istiyorum..
bu yöntemle doğum yapmış arkadaşlar yorumlarımızı yapalım..
teşekkürler şimdiden..

ayyy bende çok merak ediyorum,hangi doğum yöntemi daha kolay diye...bizde bebiş yapmaya karar verdik,şimdiden korkmaya başladım doğumdan,

doğum ne zaman canım,Allah bir avaz da kurtarsın inşlhh....

ayyy bende çok merak ediyorum,hangi doğum yöntemi daha kolay diye...bizde bebiş yapmaya karar verdik,şimdiden korkmaya başladım doğumdan,

doğum ne zaman canım,Allah bir avaz da kurtarsın inşlhh....

canım tşk ederim..5.ayımdayım..ama şuan netleştirmek istiyorum bazı şeyleri kafamda..
sende en kısa zamnda hamile kalırsın inş çok beklemeden...

ben epidural normal dogum yaptim ve cok kolay bir dogum oldu,hic dogum sancisi cekmedim.Dogumdan 2 saat sonra hastanenin bahcesinde esimle ese dosta telefon acip sohbet ediyorduk,cabuk toparlandim.Bir daha dogum yapmak kismet olursa kesinlikle yine epiduralle olmasini isteyecegim.Daha once kist ameliyati da oldum ve sezeryan o ameliyattan da agir bir ameliyat diye biliyorum,buna ragmen ameliyattan sonra uzun sure toparlanamamistim.Allah hepinizi ve bebislerinizi sag saglim kurtarsin

canım çok sevindim adına..inş bizde sen gibi kolay bi doğum yaparız..doğum esnasında yaşadıklarını anlatırlısın lütfen..ne kadar sancı çektikten sonra o ağrı kesici yapıldı ağrı kesici iğne canını acıttı mı sancın hemen geçtimi..yorumlarını bekliyorum

herkez epidural doğumun kadınlar için büyük koolaylık sağladığını ve bulunmaz bir nimet olduğunu söylüyo...
şuana kadar aksini duymadım ama tabiki endişelerim var yok değil...
iğne yapılıncaya kadar 4cm açıklık olması gerekiyomuş..bu 4 cm açılma olana kadar çok sancı çekermiyiz acaba bu en büyük sorum??
cvp bekliyorum...

canim ilk once hemen belirteyim benim durumum biraz farkliydi,gebeligim boyunca rahim agzim dikiliydi ve dogumdan 1 hafta kadar once dikisim alindi.Doguma alindigim gun agrisiz acisiz 5-6 cm acilmam zaten vardi ve bana epidural dogum sancilarim baslamadan once verildi,haliyle ben hic sanci cekmedim sancinin boyutu ve suresi konusunda o yuzden yardimci olamiycam.Epidural yapilirken hic canim yanmadi,yapildiktan bir sure sonra belden yukarisinda kasinti hissi olustu sadece.Epidural verildikten 1-1.5 saat sonra tam acikligim olustu.O ana kadar hic bir agri yada sizi hissetmedim ama tam acilma olup da dogum siras geldiginde anus etrafina kadar hissedilen bir yanma duygusu olustu,meger bu dogumun basladiginin gostergesiymis.Ben heryerde ikinma hissi baslayinca anla ki dogum baslar diye duydum ve okudum be hala ikinma hissi bekliyordum,ama oyle olmadi,resmen yanma hissi oldu.Doktoruma soyledim,agri degil ama bende garip bir yanma hissi var dedim,haydi dogumhaneye dogum baslamis dedi ve bana ne zaman ikinmam gerektigini soyleyecegini soyledi.Onun soylemesne gerek kalmadi,o yanma hissi geldiginde ikinmam gerektigini anladim ve var gucumle ikinmaya basladim.Yine yanlis bir bilgi ile tam ikinma esnasinda azcik ses de cikariyordum sanki daha cok guc alacakmisim gibi,doktorum uyarid hic hava kacirma tum gucunle ikin dedi.Sizin de aklinizda bulunsun hic sesinizi nefesinizi harcamadan ikinin butun gucunuzle,cok daha cabuk ve kolay dogum yaparsiniz,o bagira cagira dogumlar meger sadece filmlerde oluyomush.Kizim 5-10 dk icinde ve ucuncu ikinmamada dunyaya geldi.Epiduralin etkisi gectigi icin dikislerim yapilirken canim yandi.Siz dikisiniz olacaksa bir doz daha epidural isteyin,nasilsa belinizde katetir takili oluyor,ikinci doz yapilmasi sorun olmuyor ve caniniz kesinlikle yanmiyor.Dedigim gibi ben rahim agzi yetmezliginden dolayi zaten aciklikla doguma alindim ama normalde de aciklik 5 cm olmadan epidural yapilmiyor.Bir cok kadin 2-3 cm aciklikla hastaneye gidiyor,nadiren hic aciklik olmadan dogum sancisi baslamis oluyor.Unutmayin ki herkesin bunyes farkli ve bu yuzden her dogum da farkli gerceklesiyor ama eminim o ilk 5 cm de suni sanci omadigi surece dayanilmaz degildir.Yada sezeryandan sonraki dikis acisindan fazla olacagini sanmiyorum,o yuzden hic korkmayin agridan sancidan hersey cok cabuk olup bitiyor.Allah kurtarsin butun bu yolda olanlari.

tşk ederim canım tüm açıklığıyla anlatmışsın...
çok faydası dokunucak eminim en azından dikişler yapılırken bir doz daha epidural istemem gerektiği bile bana yardımcı olur...sağlıkla büyüt bebeğini canım...

bu arada dün doktorumla doğum hakkında konuştuk ve bana 37.haftadan sonra konuşuruz dedi...
inş epidurall olmak için bi sorunum yoktur..

aynen sofika'ya katılıyorum,bende epiduralli normal doğum yaptım,hastaneye gittiğimde 4cm açılmıştı,ama çok sancım yoktu,hemen epid.takıldı ve rahat geçti,sadece doğum anı acı verdi bana,2 defa ıkındım,hiç bağırmadan geldi meleğim,allah hepinize benimki kadar kolay doğum nasip etsin.

Bende ilerde hamile kalmayı düşündüğüm zaman epidural normal yolla doğurmak isterim...

canım benim saol yorumun için rabbim kolaylık vermiş sana....

Ben de epidural normal doğum yaptım çok ama çok memnun kaldım...Doğumumun olacağı alışverişe çıktım baya dolaştım hatta girdiğim mağzada bi de akşama doğurıyormuşun dediler...Eve geldim hafif bir sancım oldu wcye gittiğimde kanamam başlamış az miktarda..Annem doğumumun yakın olduğunu söyledi..Sonra sızı şeklinde sancı..Sancım gelince yürüyordum..bitince oturup çamaşır katlıyordum doğuma gidecem evim düzenli olsun diye...Gece 23 24 gibi sancılarım başladı ben her sancıda yürüdüm...Sancım bitti oturdum birden suyum geldi gece 3 gibi hemen hastaneye gittik..Muayne ettiler 2cm açılmam var..Doktorumu arayıp bilgi verdiler..Nstye bağlandım...Sürekli açılma var mı diyr kontrol ettiler..Sabah 8.30 gibi epidural taktılar...O kadar ilgililer ki yaptıkları her aşamayı anlattı dr..Karnına doğru eğiliyorsun sonra batikonlanıyorsun..Şimdi iğnemizi yapacağız beline hiç hareket etme. dedi..İğne vurulunca ilk sancın geldiğinde söyle dediler..Sonra odama gittik..Karın bölgemde kaşıntı başladı iğnenin etkisiyleymiş...İlk sancım aynı adet sancısı gibiydi hemen söyledim epidural takılan yere ağrı kesici yaptılar...Her sancıda söylememn gerek yoksa ağrıyı daha çok hissdediliyormuş...Biraz yattıktan sonra eşimle beraber yürüyüş yaptık..doktor büyük tuvaletin geldiğini hissttiğinde hemen söyle dedi..Sonra odama gittim 9 cm açılmam başlamış...Hemen doğumhaneye girdik...Masaya oturdum..Doktorum nefes al ve ıkın dedi..yarım saatte kızım doğdu ve hiç ama hiç acı çekmedim..Sadece çok susadım...Uzun oldu biraz..Canım sen de inşaallah sağlıklı bir şekilde hiç ağrı çekmeden yaparsın doğumunu...

Doğumunu hangi hastanede yaptın acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…