canim ilk once hemen belirteyim benim durumum biraz farkliydi,gebeligim boyunca rahim agzim dikiliydi ve dogumdan 1 hafta kadar once dikisim alindi.Doguma alindigim gun agrisiz acisiz 5-6 cm acilmam zaten vardi ve bana epidural dogum sancilarim baslamadan once verildi,haliyle ben hic sanci cekmedim sancinin boyutu ve suresi konusunda o yuzden yardimci olamiycam.Epidural yapilirken hic canim yanmadi,yapildiktan bir sure sonra belden yukarisinda kasinti hissi olustu sadece.Epidural verildikten 1-1.5 saat sonra tam acikligim olustu.O ana kadar hic bir agri yada sizi hissetmedim ama tam acilma olup da dogum siras geldiginde anus etrafina kadar hissedilen bir yanma duygusu olustu,meger bu dogumun basladiginin gostergesiymis.Ben heryerde ikinma hissi baslayinca anla ki dogum baslar diye duydum ve okudum be hala ikinma hissi bekliyordum,ama oyle olmadi,resmen yanma hissi oldu.Doktoruma soyledim,agri degil ama bende garip bir yanma hissi var dedim,haydi dogumhaneye dogum baslamis dedi ve bana ne zaman ikinmam gerektigini soyleyecegini soyledi.Onun soylemesne gerek kalmadi,o yanma hissi geldiginde ikinmam gerektigini anladim ve var gucumle ikinmaya basladim.Yine yanlis bir bilgi ile tam ikinma esnasinda azcik ses de cikariyordum sanki daha cok guc alacakmisim gibi,doktorum uyarid hic hava kacirma tum gucunle ikin dedi.Sizin de aklinizda bulunsun hic sesinizi nefesinizi harcamadan ikinin butun gucunuzle,cok daha cabuk ve kolay dogum yaparsiniz,o bagira cagira dogumlar meger sadece filmlerde oluyomush.Kizim 5-10 dk icinde ve ucuncu ikinmamada dunyaya geldi.Epiduralin etkisi gectigi icin dikislerim yapilirken canim yandi.Siz dikisiniz olacaksa bir doz daha epidural isteyin,nasilsa belinizde katetir takili oluyor,ikinci doz yapilmasi sorun olmuyor ve caniniz kesinlikle yanmiyor.Dedigim gibi ben rahim agzi yetmezliginden dolayi zaten aciklikla doguma alindim ama normalde de aciklik 5 cm olmadan epidural yapilmiyor.Bir cok kadin 2-3 cm aciklikla hastaneye gidiyor,nadiren hic aciklik olmadan dogum sancisi baslamis oluyor.Unutmayin ki herkesin bunyes farkli ve bu yuzden her dogum da farkli gerceklesiyor ama eminim o ilk 5 cm de suni sanci omadigi surece dayanilmaz degildir.Yada sezeryandan sonraki dikis acisindan fazla olacagini sanmiyorum,o yuzden hic korkmayin agridan sancidan hersey cok cabuk olup bitiyor.Allah kurtarsin butun bu yolda olanlari.