• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi sadece emziren kalmadı mı ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ya canım zaten ilerde yicekler neden şimdiden vereyimki hem ben hiç duymadım 1 yaşından önce tuz veya şekeri ben vermicem şahsen hatta ilerdede bazı yiceklerine koycam hepsine koymicam tuzu ve şekeri.dilekcim o zaman oraya yazabilir evdeki bal verilmez ama bebebisk.lerinden ballı olanlardan verilebilir diye dimi gıııı boşver sen bunları ya kafana göre büyüt sen annesin en iyi sen ve biz biliriz bebegimize neyin iyigelceni ben takmıyorum artık valla belli başlı yasaklar var zaten onuda hepimiz biliyoruz ceviz mesala kezban veriyo bende 6 aylık olsun vercem valla onun kadar beyne faydası olan bir yicegi neden çok küçük miktarda vermeyeyimki vercem been

Ben sadece anne sütü veriyorum ama 2 gündür falan azıcık kaşığın ucuyla milupanın meyve pürelerinden falan tattırmaya başladım bakalım napacak diye ama malesef yüzünü buruşturup ağlıyor nasıl geçecek bu çocuk ek gıdaya bilmiyorum.

benim kızım neredeyse 3 haftadır herşeyin tadına bakıyor.masada tattırıyoruz küçük küçük.onun dışında muzlu yoğurt yiyor ( kendimiz mayalıyoruz),kahvaltıda tuzsuz peynir ve yumurtayı ezip veriyoruz,çorbaların yağını tuzunu katmadan ayırıp veriyoruz,cam rendede elma armut püresi hazırlıyoruz,bazen bir iki tane cicibebeyi yoğurduna karıştırıyoruz,muhallebi yiyor.bir de kuşburnu sulandırıp kahvaltısının yanında içiyor.vallahi ben çalıştığım için başladık bunlara.mama içeceğine bunları yesin.

Bende sadece emziriyorum doktorumuz 6. ayı bitmeden kesinlikle ek gıda yok diye diretiyor..korkuyorum zaten bişeyler vermeye tekrar gazlı günlerimize döneriz diye...

bende ara ara kaana tadımlık veriyodum bişeler.6 .ayımızı doldurduk dr.umuz kontrolde yavaş yavaş sebze çorbasına başla azar azar ver ve meyve püresi vermemi söyledi artık suda vercekmişim ama yinede fazla yüklenme emzirmeye devam dedi 15 gün sonrada çorbalarda kırmızı ete geçicekmişiz 7.aydan sonrada kahvaltıya bakalım uyguluyorum dr.umun söylediklerini ayrıca 7.ayda kahvaltıda cevizde vericekmişim TUĞBA ceviz dediğin gibi çok önemli

bendesadece anne sütü verenlerdenim.6 ayının dolmasına10 gün var...yediklerime o kadar dikkatli bakıyorki, bazen elimdeki ekmeği kendi eliyle tutup ağzına kadar götürüyor.ağzınıda bi karış açıyor...yavaş yavaş başlamam gerekiyor.ama ilk 6 ay sadece anne sütü verdiğim için içim çok rahat...çalışıyorum bu kadar zorluk içinde sadece ve sadece anne sütü vermek inanın çok zor oluyordu.hala devam ediyorum/ edeceğim anne sütü vermeye tabi ki...ama artık ek gıdalarada başlama zamanı geldi değil mi arkadaşlar....

Back