Bebek Beslenmesi sadece anne sütü veripte 4.aydan sonra ek gıdaya başlayan var mı??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

vaveyla_a

kaktüs
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2009
6.066
118
173
merhaba arkadaşlar..anne sütü alıyor bebeğim ve 4.aydan sonra ek gıadaya başlamak istiyorum yavaş yavaş..yardımcı olur musunuz??hihoyyyt

sadec anne sutu verdım 6 ay..sonra yoğurt ve elma suyuyla ek gıdaya basladık...4.ay erken degılmı...masada bız yemeklerden az az taddırıyorduk ama kasık kasık yemesı ıçın 6 ayın geçmesı gerekıyor...mıdesı daha çok hassas annesi..

ya aslında ben de onu anlatmak istedim:kedi:tattırmak istiyorum kaşık kaşık vermek değil..neleri veriyordunuz yediğiniz şeylerden önce neyi verdiniz??

merhaba canım ablam yanı gorumcem 4 aylık bebegı var 4 ay boyunca sadece anne sutu ıle beslendı masallah kılosu cok ıyı bu aydan ıtıbaren tat alsın dıye ek gıdaya baslamıs ek gıda derken mama degıl annesı yerken azda bebege tattırıyormus ama en son konustugumuzda kabız oldugunu soylemıstı daha once boyle bı sıkıntısı yoktu sanırım ek gıdalardan oldu.

büyük ihtimal ek gıdadan olmuştur..ben de tatırcam bakalımama nası başlasam bilemiyorum..

bebeğim 6 ayı doldurmak üzere.
prof olan doktorumuzun nasıl başlattığını soyleyebilirim. 4. ay dolunca asla doyurmak amaçlı değil ama çiğnemeyi öğrenmesi ve anne sütünün yetmediği 7. ayda yemeye hazır hale gelmesi için başlattı. Her ay farklı gıdalar başladı. 5. ay başlayınca evde günlük hazırlanan yoğurt ve meyve suları başladı. yoğurt bir küçük kahve fincanı kadar günün herhangi bir saatinde verilebilir ama beslenme öncesinde mutlaka aç olacak. Alıştıktan sonra yaklaşık 4_5 gün sonra bir büyük fincan kadar arttırılabilir. Genellikle severek yeseler de gerekirse bir cay kasıgı pudra sekeri koyulabilir. Biz pekmez ekledik. Yine de hala fazla yemiyor. Meyve listesi de elma.havuc.tatlı portakal.kivi.üzüm.armut.şeftali. cam rendede rendelenecek ve tülbentle sıkılacak.yarım cay bardagı kadaryine herhangi bir saatte mutlaka ac verilir.5 ay dolunca püre halinde verilebilir. Hep kaşıkla veriyoruz. :Zorlamak yok.Günde bir kez deneyip yemiyorsa aynı günde bir daha denemek yok.

benim dr da 4 aylıkken elma suyu havuç suyu ile başlattı bir kaç hafta sonra yoğurt 5 ayını doldurunca 1 patates 1 parça kereviz 1 havuçtan sebze çorbası falan başladık ama sadece tatma miktarınca yani bir kaç kaşık... amaç sadece kaşıkla beslenmeyi öğrenmesi ve değişik tatları tanıması ama asla annenin her yediğinden tattırmayı düşünmedim o ancak 7. aydan sonra olabilir hatta o zaman bile her gida tatıırılmaz alerjik gıdalar da var çünkü bebeklere yani bu konuda kontrollü olmak lazım bence hele 4. ayda mide bağırsak sistemi gelişmediği için çok hafif gıdalar tattırılabilir sebze meyve ve yoğurt gibi şeyler yemek olayına girmemeli...

canım bende dördüncü ayda yavaş yavaş başladım doktorumun tavsiyesiyle ilk önce meyvayı cam rendede rendeleyip suyunu verdim baktım bir rahatsızlık vermedi devam ettim ardından kendi mayaladığım yoğurttan verdim bir problem olmadı şimdide herşeyden yemeye başladı sebze çorbası yoğurt kahvaltı muhallebi :)

ya ben bir doktora da götürmedim..sadece sağlık ocağı ve bana 6 ay hiç bişey verme dediler..ben de ya 6. aydan sonra yemesi zorlaşırsa diyorum..canım hangi meyveyle başladın ve ne kadar verdin??

valla bizim bebek sağlık ocağına göre çok çok iyi profa sağlık sorunları nedeniyle götürdük 3 aylık bebişim kansız ve boyu kısa kemikleri güçsüz çıktı günlük vitamin damlamızı değiştirdi kan damlası falan verdi şaştım bu işe

canım benim bebişim mama kullandığı için dr um ek gıdalara yavaş yavaş başla demişti biz 4 aylıkken başlamak zorunda kaldık ilk 3 ay emdi sütüm yarıyodu ama sonra yetmedi mama nında tatdını sevmiyodu az içtiği için yaramadı drumda ek gıdaya başlattı neyse biz ilk olarak elma püresi 2 .3 kaşık
verdik sonra 2 hafta sonra kadarda çorbaya başladık patates havuç pirinç olarak püre yapıp verdim ona çorbaya alıştıktan sonra ise tüm sebzeleri haşlayıp suyuna irmik ekleyip yediriyordum onu çok seviyodu kızım şimdilik aklıma gelen bu canım allah bebişini sağlıklı büyütmek nasip etsin

ben kızıma 4 ay anne sutu verdım hep kabızlıgı vardı oyuzden 4. ay bıtınce kayısı vermeye basladım ara ogun olrak zaten kılo alımı da azalmıstı daha sonrakı ay ogle ogunu corbaya 15 gun sonra ıkındı ogunu yogurda 1 aysonra aksam ogunu corbaya basladım doktor kontrolyle ama ben her zaman tattırmıs herseyden tattırmak ıcın bekledım 4 aylık olsun dıye zaten tattırmak dedıgın ne kı doysun dıye dııl sonucta ıyıkıde herseyın tadına baktırmısım dıyorum sımdı kolay kolay bısey ayırt etmıyo herseyı yıyo masallah..

walla cnm benım kızım 3 aylıkken ben basladım su an 3 aylık pirinç unu hafif sulu bi şekilde werıyorum en ilk pirinç unuyla başla sonrasında yoğurt ve çorbaya geçiş yap

Merhaba.. Benim doktorum da elma suyu ile başlattı. Bir kahve fincanı olsun bebeğinin. Elmayı yukarıda ilgin0707 arkadaşın anlattığı gibi hazırla.Ve bir iki kaçıkla başla. Beğemezse zorlama ertesi gün tekrar denersin. Hep ölün o olsun. Elma, havuç, armut suyu ve kendi yaptığın yoğurtla başla. Ölçün hep ynı fincan olsun.

merhaba benim bebeğim ilk dört ay sadece anne sütü aldı.sonra sütüm yetmemeye başladı.şimdi dört buçuk aylık.geceleri biberom maması veriyorum.gündüz uyanınca az bir ıhlamur içiriyorum.öğlen pirinç unlu bebelacın muhallebisinden yediriyorum.ikindi vakti meyve suyu veya püresi.akşam üstü hipp organik karışık bitki çayı veriyorum.eğer erken uyursa bu kadarla bırakıyorum.uyumazsa akşam tekrar muhallebi yapıyorum.bir kaç hafta sonra yoğurta ve çorbalara başlayacağım.tabiki her fırsatta emziriyorum memeyi bırakmasın diye

sütün yetiyorsa bence hiç başlama
dünya sağlık örgütü bile ilk 6 ay anne sütü diyor, insan ilk zamanlar hevesleniyor yesin diye ama ben şimdi sadece emzirdiğim günleri arıyorum
ne kolaymış, sevdi sevmedi derdi yok, ne pişirsem ne hazırlasam diye düşünmek yok
6. ayda alışmaz diye düşünme, 4 aylık bebek daha süt kuzusu, hiç gerek yok bence
iştahsız bir yapısı varsa 2 aylıkken de başlasan farketmez
boşuna en güzel nimet anne sütünden faydalanmasını engelleme
1 kaşık bile meyve suyu versen bir süre emmek istemeyebilir, bu da sütünü miktarını azaltabilir haberin olsun

teşekkürler yaa walla ben de bunu düşünüyorum dünden beri..kafam karıştı..dün havuç suyu verdim sonra sütün etkisi azalırsa diye düşündüm..çok az tattırıcam sadece..

merhaba cnm,

benim oğlum da 4 ayını bitirdi 10 gün önce.
ben sadece anne sütü veriyorum. geçen hafta dr.a kontrole
götürdüğümde bize elma havuç ve armut suyu vermeye
başlayabileceğimizi söyledi. ben 3 gündür havuç rendeleyip
suyunu sıkıyorum. sonra armut suyuna geçeceğim. 4 günlük
periyodlar halinde veriyorum ki, bebeğimde bir anormallik
olursa neyin dokunduğnu bileyim diye.
şimdilik başka hiçbir ek gıda düşünmüyorum 5.ci ayına kadar.
sütümde ise ne bir azalma ne de bebeğimin emmesinde bir problem
olmadı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…