- 14 Mayıs 2011
- 53
- 0
- 41
meraba arkadaşlar. ben de bu forumdaki sinameki kürünü 1 yıldır uyguluyorum. saçlarım normal hızda uzuyor. öyle ayda 5 cm filan değil yani :) benim saçlarımda açma işlemi ve röfle oldugu için bence yeterli gelmiyor . uçları kırık oluyor yada sertleşiyor bi şekilde bi eksiklik var yani . bende netten araştırmıştım özlelikle uzakdoguda kullnaılan bi yöntem var.. ki onların saçları hakikaten güzel . Kamleya yağı .. Özellikle saç uçlarındaki kırıklara fayda sağlayan Kamelya yağının saç kırıkları için kullanımı şöyle : Avucunuza bir parça aldıktan sonra elinize yedirin ve saç uçlarına uygulayın en az 2 – 3 saat bekletip (ne kadar bekletirseniz o kadar fayda sağlar) saçınızı yıkayın…
Çin ve Japon kültüründe kullanılan bir diğer saç uzatan bitkisel yağ ise kamelya yağıdır. Kamelya ağacının tohumlarından elde edilen yağ içerisinde bulunan A, B, C ve E vitaminleri ile sağlıklı saçlar için gereken tüm vitaminleri barındırmaktadır. Ayrıca bu yağın içinde %80′e varan oranlarda bulunan oleik asit kafa derisinin temizlenmesi, ölü hücrelerin saç teli köklerinden alınmasında etkilidir. Bu sayede vitaminler, mineraller saç köklerine daha rahat ulaşabilmekte, bu bölgeye ulaşan oksijen miktarı yükselmektedir. Kamelya yağını direk saç derinize masaj yaparak sürebilirsiniz.
Çin ve Japon kültüründe kullanılan bir diğer saç uzatan bitkisel yağ ise kamelya yağıdır. Kamelya ağacının tohumlarından elde edilen yağ içerisinde bulunan A, B, C ve E vitaminleri ile sağlıklı saçlar için gereken tüm vitaminleri barındırmaktadır. Ayrıca bu yağın içinde %80′e varan oranlarda bulunan oleik asit kafa derisinin temizlenmesi, ölü hücrelerin saç teli köklerinden alınmasında etkilidir. Bu sayede vitaminler, mineraller saç köklerine daha rahat ulaşabilmekte, bu bölgeye ulaşan oksijen miktarı yükselmektedir. Kamelya yağını direk saç derinize masaj yaparak sürebilirsiniz.
Son düzenleme: