• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saçlarla ilgili bilinen yanlışlar

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

distancee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
351
1
96
Diğer
Beyaz saçlar dökülmez: Doğru bilinen yanlışlardan biri. Saçtaki renk değişimi dökülmeyi etkilemez. Beyaz saçlar çok ya da az dökülür diye bir şey yoktur.

Jöle kullanmak saçlara zarar verip, dökülmeye yol açar: Yanlış. Jöle, saç spreyi, köpük gibi saç ürünleri tek başına kullanıldığında saçlarda dökülmeye neden olmaz.

Babanızın saçları dökülüyorsa sizin saçlarınız da dökülecek: Yanlış. Genetik bilgiler hem anneden hem babadan eşit olarak gelir. Babanın saçları dökülüyor diye,çocuğun saçları da dökülecek gibi kesin bir yargıya varılamaz.

Saçlarınızı uçlarından sık sık kestirirseniz saçlarınız daha çabuk uzarlar: Yanlış. Saçları sık olarak uçlarından kestirmenin çabuk uzaması üzerinde etkisi yok. Ancak sağlıklı görünmesine katkıda bulunur.

Kullanılan saç kremleri saçınıza zarar verir: Yanlış. Saç uçlarına uygulanan saç kremi mekanik travmayı önleyerek,dökülmeleri önler.

Sıcak su ile saç yıkamak,saç köklerine zarar verir ve dökülmeyi hızlandırır: Yanlış. Sıcak suyun saçlara herhangi bir zarar verdiği yoktur.

Saç ekimi sadece erkeklerde uygulanabilen bir işlemdir: Yanlış. Saç ekimi kadınlara da uygulanabilen bir işlemdir.

Saç ekimi ile ekilen saçlarınız da dökülebilir ve ekilen saç dökülür ise bir daha çıkmaz: Yanlış. Ekilen saçlar kökleriyle birlikte ekildikleri ve dökülen kısım sadece görünen teller olduğu için saçlarınız tekrar çıkmaz diye bir durum söz konusu değildir.

Saç ekimi sonrasında ekilen saçlar özel bakım ister: Yanlış. Ekilen saçlara özel bir bakım gerekmez.

Saçlarınızı ne kadar çok fırçalarsanız o kadar güçlü olur: Yanlış. Hatta sık fırçalamak mekanik travma etkisi yapacağı için saçlarda dökülmeye bile neden olabilir.

İnce telli saçlar daha kolay dökülür ve zarar görür: Yanlış. Saç dökülmesi sorunu saçı üreten hücrelere bağlıdır. Bu hücreler kalın ve ince telli saçlarda aynıdır.

Kısa saça göre uzun saç daha fazla dökülür: Yanlış. Dökülen uzun saçlar,kısa saçlara oranla daha göze batarlar.

ben sıcak suyun saça zararı olduğunu düşünüyourm. çünkü saçtaki nemi sıcak su aldığı için saçlarda kuruluk ve kırılma yapabiliyor. çok sıcak olmayan suyla yıkanmanın hem cilt için hemde saç için faydası olduğunu düşünüyorum.

Ben kel olan bir babanın çocuklarınında kel olma olaslığını %90-95 diye düşünüyorum.Örneğin benim babam kel ve en küçük abim 23 yaşında yavaş yavaş kel olma yolunda.. :50: sadece o değil diğer abilerimin de saçları 2-3 yıl öncesine oranla daha azaldı.ve dökülüyor.fakat yinede babaya çekmeme olabilir.ama bizimkiler babama çekmişler.örneğin 2 abim de anneme çekmişler saçları gür ve hiç kel olacaklarını düşünmüyorum.Bence bu işler genetikle alakalı

ben sıcak suyun saça zararı olduğunu düşünüyourm. çünkü saçtaki nemi sıcak su aldığı için saçlarda kuruluk ve kırılma yapabiliyor. çok sıcak olmayan suyla yıkanmanın hem cilt için hemde saç için faydası olduğunu düşünüyorum.

Katılıyorum bence de kuaförler de öyle diyor

Back