• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saçlarımın yarısından fazlası döküldü :( bi çare...

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

matemm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2013
3.112
947
198
34
Kızlar dört yıl süren üniversite dönemimde çok yıprandım psikolojik olarak.belkide bu sebepten özellikle son 2 yılda saçlarım o kadar çok döküldüki,eskiden en büyük topuz tokalarının bile tutmadığı gür saçlarım şimdi resmen yok.üstelik zamanında tedbirde almadım.
Şimdi sizlere sorum şu;
saçlarıma sıfıra vurmayı düşünüyorum bu şekilde daha gür ve sağlıklı çıkacağını duydum.daha sonrada bitkisel yollarla yağlarla masaj yaparak,tekrar çıkmasını sağlayayım diyorum ancak 2 yıl sonra evlilik düşünebilirim ve kısa saçlı olmak istemiyorum o dönemde.
saçlara kaynak postiş acaba hangi yöntem kısa saçlara ek yapılınca daha doğal ve uzun süreli kullanılıyor...
sürekli çıkarmadan hem saçlarım uzarken hemde kaynakla kalınıyormu takma çıkarma sorunu olmadan..
hiçbilgim yok bu konuda.bilenler lütfen yardım edebilirmi..

birde saçlarım 1,5-2 yıl içinde ne kadar uzar sizce?
küt olur sanırım değilmi..

bir arkadasım kısa sac sevdiginden sıfıra vurdurmustu. ama 3falan da olabilir emin degilim...
sacları iki yılda omzuna geldi kutten daha uzun yani.

ama bu işi yapmadan once bir dermatologa gitseniz daha iyi olur,
dokulme nedeni psikolojik degil baska birsey ise onlem almıs olursunuz... hem sac ektirme gibi yontemler hakkında da daha detaylı bilgi alırsınız doktorunuzdan.

Saçlarınızı sakın sıfıra vurdurmayın.Bu çok riskli,daha gür çıkacağı kesin değil.Önce hormon testi yaptırmanızı öneririm.Sorun yoksa harici bakım yaparsınız.Benim mevsimsel dökülmem vardı biraz,şampuanıma çam terebentin kattım,kesildi.Herhangi bir yağı direkt saç derisiyle etkileşime sokmayın.Bol bol yeşillik yeyin.Düzelene kadar kuaförde kaynak yaptırabilirsiniz,daha sağlam olur.

Son düzenleme:
Saçlarınızı sakın sıfıra vurdurmayın.Bu çok riskli,daha gür çıkacağı kesin değil.Önce hormon testi yaptırmanızı öneririm.Sorun yoksa harici bakım yaparsınız.Benim mevsimsel dökülmem vardı biraz,şampuanıma çam terebentin kattım,kesildi.Herhangi bir yağı direkt saç derisiyle etkileşime sokmayın.Bol bol yeşillik yeyin.Düzelene kadar kuaförde kaynak yaptırabilirsiniz,daha sağlam olur.

kaynaklar ne kadar süreyle kullanılıyor acaba?
sıfıra vurdurma fikri yapıpta olumlu sonuç alanları duydumda o yüzden..
benim hem psikolojik hemde demir eksikliği var.o yüzden olduğunu düşünüyorum.doktorada gidicem en kısa zamanda ama doğal yollardan sonuç alanları merak ediyorum açıkçası..

kaynaklar ne kadar süreyle kullanılıyor acaba?
sıfıra vurdurma fikri yapıpta olumlu sonuç alanları duydumda o yüzden..
benim hem psikolojik hemde demir eksikliği var.o yüzden olduğunu düşünüyorum.doktorada gidicem en kısa zamanda ama doğal yollardan sonuç alanları merak ediyorum açıkçası..

Demir eksikliği ve stres bunda büyük etkendir tabii.Özellikle demir eksikliği.En kısa zamanda bunun tedavisine başlamalısınız.Saçı sıfıra vurdurmak herkeste aynı etkiyi yapmaz.Birinin saçı daha gür çıkar,birinin hiç çıkmaz.Bunu kesinlikle yapmayın.Kaynak istediğiniz zaman çıkarılır,saçın kalitesi de önemli.Taktırırken buna dikkat ederseniz bir şey olmaz.Ayrıca bakım maskeleri var saçlar için.Sorun önce dahili halledilmeli bence.

Benim de saçlarım yaklaşık bir yıl boyunca çok döküldü. Dermatologa gittim kan sayimi vs yaptı başka bir nedenden kadin doguma gittiğimde hormonlarimda sorun oldugunu ogrendim suan duzeldi arada dökülüyor ama cok normal. Once bi dermatologa ve kadin doguma gorunun derim. Iki yila tabii ki guzel uzar ekstra bakimlar da yaparsiniz. Ama ben kaynak onermem neden mi çıkarırken cok yipratiyolar saci yazik. Tabii siz bilirsiniz yine. Bir de cok iddalı bir ürün çıkmış biraz pahali ama üreten kimyager 45 günde sac çıkardığını soylemis. Ablam ve is arkadaşları aldilsr cikmazsa paraniz iade demis hatta. Bu tarz satış politikaları hep husranla sonuc almamiza neden olsa da cogu zaman denemekte fayda var. Sacin az ciktigi yerlere de sursen oluyormus ve hizli uzatiyormus. Adını tam bilmiyorum isterseniz ogrenir özelden yazabilirim. 200 lira olduğunu biliyorum sadece.

sakin ha saclarinizi sifira vurmayin!
cok onemli 2 bilgim var onlari paylasayim..
oncelikle acilen gidin yilan yagi edinin.haftada 3 gun sac diplerinize yedirin..
digeri ise sampuaninizin icine dogum kontrol hapi atin..cagla sikel kendisi yapiyormus hormon oldugu icin costuruyor saclari...
az sac hic sactan iyidir sakin kestireyim demeyin..
iyi gunler :=)

aynı şeyi bende yaşadım üniverisete dönemimde ve saçlarımı kazıttım.şimdiki eşim o zamanki sevgilim jiletle kendisi kazıyordu.birde peruk aldım.ancak peruk işi hiç bana göre değildi sıcakta resmen güneş vurdukça kokuyordu sentetik malzeme.alacaksanız bile mutlaka gerçek saç alın derim ben. sonradan sonrayagözüm alıştı :) kendimede yakıştırdım. ve inanılmaz rahat :) yaklaşık 2 sene hiç uzatmadım saçlarımı eşimde ayda bir kazıyordu :) sonrasında uzatmaya başladım gerçektende belirgin bir düzelme oldu. ben bu işi doktor tavsiyesi üzerine yaptım . ve çeşitli bitkisel yağ ve kremler kullandım .

sakin ha saclarinizi sifira vurmayin!
cok onemli 2 bilgim var onlari paylasayim..
oncelikle acilen gidin yilan yagi edinin.haftada 3 gun sac diplerinize yedirin..
digeri ise sampuaninizin icine dogum kontrol hapi atin..cagla sikel kendisi yapiyormus hormon oldugu icin costuruyor saclari...
az sac hic sactan iyidir sakin kestireyim demeyin..
iyi gunler :=)

doğum kontrol hapı fikrini tuttum ;)
deniyim bende
ancak yılan yağı :( itici geldi
saol fikir iç,in

Saçlarını sıfıra vurdurmak mı :53:

Kapalısınız sanırım günlük hayatınızda ki görünmeyecek diye dert etmiyosunuz.

Ama bence bunu yapmayın. Faydalı karışımlar var, yada bi cildiyeye gidin. Faydasını görürsünüz.

Canım reklam olurmu bilmiyorum ama benimde vardı hele banyo yapmaya korkuyordum pahalı şampuan önerdiler hiçbirşey fayda etmedi en son tavsiye üzerine bi şampuan aldım emin ol hiç kalmadı çok mutluyum insanın sacının dökülmememsi çok güzel bi duyguymuş özelden yazarsan cevaplarım

Kızlar dört yıl süren üniversite dönemimde çok yıprandım psikolojik olarak.belkide bu sebepten özellikle son 2 yılda saçlarım o kadar çok döküldüki,eskiden en büyük topuz tokalarının bile tutmadığı gür saçlarım şimdi resmen yok.üstelik zamanında tedbirde almadım.
Şimdi sizlere sorum şu;
saçlarıma sıfıra vurmayı düşünüyorum bu şekilde daha gür ve sağlıklı çıkacağını duydum.daha sonrada bitkisel yollarla yağlarla masaj yaparak,tekrar çıkmasını sağlayayım diyorum ancak 2 yıl sonra evlilik düşünebilirim ve kısa saçlı olmak istemiyorum o dönemde.
saçlara kaynak postiş acaba hangi yöntem kısa saçlara ek yapılınca daha doğal ve uzun süreli kullanılıyor...
sürekli çıkarmadan hem saçlarım uzarken hemde kaynakla kalınıyormu takma çıkarma sorunu olmadan..
hiçbilgim yok bu konuda.bilenler lütfen yardım edebilirmi..

Kaynakta saçı yıpratan ,döken bir çözüm. Ben boncuk kaynak kullanmıştım 1 yıl kadar saçlarım azalmıştı baya. Birde saçınız uzadıkça çıkarttırıp yeniden taktırmanız gerek oda 2 ayda bir çıkarıp taktıracaksınız demek.
Saçınızı sıfıra vurdurmayın bence, dökülme için doktordan yardım alın.
Geçmiş olsun.

Canım reklam olurmu bilmiyorum ama benimde vardı hele banyo yapmaya korkuyordum pahalı şampuan önerdiler hiçbirşey fayda etmedi en son tavsiye üzerine bi şampuan aldım emin ol hiç kalmadı çok mutluyum insanın sacının dökülmememsi çok güzel bi duyguymuş özelden yazarsan cevaplarım

Bizde merak ettik ama, bu şampuan hangisi ki? Dökülmeyi durduruyorsa ben de denemek isterim.:34:

saçını sıfıra vurdurtmak garanti bir çözüm mü? böyle bir şeyin riskini alma bence bir de sıfıra vurduracaksan da git bir perukçuya peruklar nasıl oluyor dene önce, en azından biraz uzama evresinde tamamen saçsız kalmazsın.

benim de birkaç sene öncesinde stresten dökülmüştü. yarısı gitmemişti ama baya bi azalmıştı ki bnm saçlarım çok gürdür. avuç avuç saç geliyordu çok üzülüyordum. sonra o stres nedenim hayatımdan gidince ben de yavaş yavaş düzeldim, saçlarıma da çok ciddi bakımlar yaptım sürekli yağ içinde geziyodum:P demir takviyesi yaptım sürekli, demir eksikkliği de çıkmıştı. doktora sormadan uzun süre biotin de kullandım şimdi iyi allaha şükür.. belime geliyo saçlarım nazar değmesin de görenler sürekli saçlarımın gürlüğüne ve hacmine hayran kalıyo o günlerim tekrar geri gelmez inş

ne zaman ki hamile kaldım ve demir hapına başladım benim dökülmelerim durdu ama seninki kadar yoğun değildi dökülme, bence de doktora gitmeden sıfıra vurdurma çünkü saçın küsmesi diye bişey de var küsüyo ve uzamıyo, 1-2 yılda ne kadar uzayacağınıda söyleyemeyiz benim annemin saçları 1 ayda uzar o kadar hızlı uzar ki şaşırıyorum artık ama benimki daha yavaştır mesela hele belli bi boya gelince uzamıyo benimkiler

saç kestirmek,şampuan bunlar saçın dökülmesini engellemez.
doktora gidip tahlil yaptırın.genelde demir eksikliği,çinko,hormon(tiriod,pcos gibi)
kaynaklı ya da genetik oluyor dökülme.genetikse hiç şansınız yok malesef:(
dökülme nedenlerini araştırmak için önce kan tahlili ve çekme yöntemi kullanılıyor.
en son olaak biyopsi ile saçın üstünden arkasından 2 ya da 3 yerden yanlış hatırlamıyorsam
parça alıp inceliyorlar...

Şimdiye kadar doktorların tavsiyesi ile demir hapı,minoksil içeren losyonlar,saç için vitamin hapları var
bir sürü, onlardan biri birde doğum kontrol hapı(ağızdan) birde en son aşama
kortizon iğneleri var kızlar aklınızda bulunsun.
minoksidil içeren losyonların dışındaki losyonlar genelde pek işe yaramıyor aklınızda bulunsun.
birde dediğim gibi saç için vitamin hapları var,özel şampuanlar var.saçın dökülmesini kesinlikle durdurmuyor ama
saçı içerden besleyip dökülüpte çıkan ince tüyleri besliyor.
bunların hepsini doktor veriyor tabi.kafanıza göre almayın,önce doktora gidin.

Birde doğumdan sonra herkesin saçı dökülüyor.belli bir süre de
dökülme devam ediyor.genelde çocuk 1 yaşına gelince dökülmeninde bitmesi gerekiyor.
yani bu zamana kadar dökülme normal kabul ediliyor.
bunun dışınsa saçınızı sıfıra felan vurdurmayın bence,çene hizasında ya da omuzların üstünde
kısa kestirebilirsiniz.düğününüzdede postij kullanabilirsiniz.

cnm 3 yıl gbı kısa bır zamanda saçlarının çoğunu kaybettıysen kesınlıkle hormonlarla alakalı ır rahatsızlık söz konusu..saçını sıfıra vurdurman tekrar gür çıkacağı anlamına gelmez..çünkü dökülen yerlerde saç çıkmıyorsa o bölgede kazıtsanda yıne çıkmayacak..çok çok zaman kaybı olacak senın ıçın..bunun yerıne küt kesebilirsin saçını..eğer yoğun bir dökülme yaşadıysan muhtemelen erkeklik hormonların yanı testosteron hormonların fazla çalışıyor olabılır..buda doğal olarak erkek tipi dökülmeye yol açar..sana tavsiyem bi endokrin uzmanına görün bütün hormonlarına baksınlar..özellıkler total deılde serbest testosteron hormonuna baktır..çünkü serbest testosteron vucuttakı erkeklık hormonlarını en net gösteren test sonucudur..ayrıca polikistik overde saç dökülmesi yapıyor..kadın doğum uzmanınada görunmenı tavsıye ederım.eğer polikistik overden kaynaklanan dökülmen varsa diane-35 isimli hapla erkeklik hormonları baskılanıyor ve saç dökülmen duruyor.bir an önce hormonlarına baktırmalısın .

Son düzenleme:
Back