Saç Rengi ve Saç Boyama Saçlarımın koyu kalması için ne yapmalıyım?

ceren3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2012
56
0
36
İstanbul
ya kızlar ben saçımı 3 hfta önce falan açtırıp kahve tonları bi renge boyattım ama baya açıldı ve karamele döndü vee sonra iyice altın sarısına dönmeye başladı ve koaföre gidip bi kaç ton koyultttum ve koyu kumral tarzı bişe oldu iyiydi ama sonra tekrar yıkandıkça eski haline karamele dönmeye başladı.napıcam bilmiyorum ya saçımın rengini açtırdıgımdan dolayı mı oldu acaba? şmdi koyultturmak istiyorum böyle olmucak yani daha da açılıyor ve yüzümede gitmiyor.Koyu bi renge boyatsam tekrar karamele döner mi ya dönmesini istemiyorum yaa koyu tonlar olsun istiyorum artık.napmalıyım tavsiyeleriniz?

kuaförüne git döv bence saçını fazla açık renge boyatma derim yine akar çünkü. kuaförün açılır bu saç boyayınca falan diye hiç mi bir şey demedi

cnm o hatayı bende yaptım

bende çözümü kahveye boyamakta buldum kendim boyamıştım

kuafördeki boyalar iyi gelmiyr bana

kendim sea color diye bir boya aldım ozaman

saçım kendine geldi tavsiye ederim

ya bende aynı dertten yanıyorum saçımı açık kumrala boyattım hep böyle kullanırım artık diye 1 yıla yakın kullandım da sonra kuaförüm aklıma girdi balyaj atalım diye bende saf gibi kabul ettim 4 gün oldu ama şimdi o kadar pişmanım ki kendimde boyayamam çünkü kendi saç rengimin üstünde değil balyaj. saçlarımın rengarenk çıkmasından korkuyorum. bu yüzden kuaföre gidicem ama çekiniyorum da kuaför tanıdık bi de ayrıca işini de güzel yapıyor başka kuaföre gidememde. herkes beğendi ama ben aynaya baktığımda kendime yabancı geliyorum

hayır demedi.ya artık boyatmaktan bıktım normalde hiç sevmiyorum boya işini.saçlarım beyazladıgı için sürekli boyatmak zorunda kalıyorum ama şuan kumrala boyattıgım için çok pişmanım açık karamel oldu ve artıkk uğraşamıyorumm eski siyah tonlarına dönmesini istiyorummm

Saç açıldıktan sonra pigmentasyon yapılmadığı sürece boya tutmaz
Açıcı kullanıldıktan sonra pigmentasyon yapılması gerekiyor

Son düzenleme:
Saçı açma işlemi saçtaki renk pigmentlerini silme işlemi oluyor
Bu yüzden açıcı uygulanan saç tekrar boyandığında zeminde renk pigmenti olmadığı için uygulanan boya tutmuyor
Pigmentasyon saça pigment yüklemesi yapmak demek
Saç açıldıktan sonra istenilen renk 1/1 oranında suyla karıştırılır oksidan kullanılmaz
Bu karışım saça uygulanır bir süre beklenir bu bekleme süresinde saça ısı vermek daha iyi sonuç verir
Daha sonra bu boya yıkanmadan sadece fazlası alınarak tekrar istenilen boya uygulanır
bu sefer oksidanla yani normal şekilde boya hazırlanır
Bekleme süresi kadar bekletilip yıkanır
Bu boyanın saçta daha uzun süre kalmasını sağlar yeşermeyi vs de önler

Son düzenleme:

pigmentasyon her açılan saçı kapatmak için uygulanıyor mu ve koaförler yapıyorlar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…