Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarımı mahvetti bu kuaförler :(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

kortizol

Guru
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2012
215
50
hanımlar benim saçlarım çok kötü bir kuaför tarafından bildiğiniz hüsrana uğratıldı! daha yeni yeni bakımlar sayesinde sağlıklanmaya başlamıştı saçlarım ki, geldi o saça oryal vurduğu yetmezmiş gibi öyle berbat bir renk yaptı ki tekrar tekrar boyatarak rengini kurtarmam gerekti :KK43: bu nedenle saçlarım tamamen elimden gitmeden elimden gelen şekilde onları kurtarmak istiyorum.

şimdi elimde kendi ürettiğimiz saf bir balım, süt, saf olduğuna emin olduğum bir badem yağım, zeytinyağım, evigen-bepanthene-bemiks üçlüsü vitamin ampullerim var. aklımdan geçen: süt ve balı karıştırıp saç derimde 15 dk beklettiğim bir kür, bundan 3 gün sonra da diğerlerini birleştirerek yaptığım saç maskesiyle 2 saat bir bakım yapacak şekilde haftada 2 kez iki farklı kür yapmayı düşünüyorum.

şuan da kafamda hafif saçımı nemlendirdikten sonra sürdüğüm iki üç kaşık zeytinyağı ve bir kaşık bal karışımım var ve bekliyorum...

bu maskelerden birini kullanıp ne tür sonuçlar aldığı konusunda bana yardımcı olacak, veyahut bir birini bir diğerini haftada 2 farklı bakımdan yarar/zarar görüp görmeyeceğim hakkında bilgi sahibi olan varsa bilgilerini/deneyimlerini paylaşabilirse çokkkk sevirimmmm. çünkü şu an gerçekten yardıma muhtacım.... :KK43:

kızlar, ben dün akşam balla zeytinyağını karıştırıp özellikle diplerine olmak üzere tüm saçıma uyguladım ve 1 saat kadar bekledikten sonra saçlarımı yıkadım. krem de kullanmadım ama saçlarım yumuşak ve parlak oldu. kim bilir uygulamaya devam ettikçe neler neler olacak:) kuru saçlara şiddetle öneririm.
bu karışıma badem yağı da eklesem nasıl olur acaba bir fikriniz var mı ?

ben badem yağıda ekliyordum senin yaptığın karışıma..

yalnız o kadar kötü olduysa, bence profosyonel bakım almalısın, keratin bakımı vs yaptırmalısın. doğal şeylerin yanında argan yağı kesinlikle kullanmalısın. benim kuaförüm bana doğal bakımların anlık olduğunu, sadece parlaklık ve anlık yumuşaklık verdiğini söyledi. bakımı sürdükten sonra şampuanla yıkanılıyor ya, şampuan zaten saçı kurutuyor, o nedenle sürülen yağın etkisinin çok çok azaldığını söyledi.
normal şampuan yerine de özel şampuanlardan kullanmalısın derim ben.

ben zaten sebastian professional ın şampuan ve kremini yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. hem keratin hem de nemlendirici bakım da ayda 1 yaptırıyorum. ama bunlar yetmiyor gibime geliyor. daha fazlasına ihtiyaç var gibi... badem yağını bu karışımın içine katarak mı kullanıyorsun sen? ben bir de vitamin ampulleri aldım onları da badem yağına katarak haftada bir uygulamayı düşünüyorum. zaten bu bakımların en büyük etkisi saçın dibinden kökleri beslemesiyle kalıcı olabilir o da zaman alacaktır elbet ama, kuru olmayan bir saç yıpranmaya kırılmaya daha az açık olduğundan elbette bu bakımların saçın boyuna da ek bir getirisi olacaktır diye düşünüyorum. yaptıkça sonuçları size yazacağım ben de :)

ben badem yağıda ekliyordum senin yaptığın karışıma..

yalnız o kadar kötü olduysa, bence profosyonel bakım almalısın, keratin bakımı vs yaptırmalısın. doğal şeylerin yanında argan yağı kesinlikle kullanmalısın. benim kuaförüm bana doğal bakımların anlık olduğunu, sadece parlaklık ve anlık yumuşaklık verdiğini söyledi. bakımı sürdükten sonra şampuanla yıkanılıyor ya, şampuan zaten saçı kurutuyor, o nedenle sürülen yağın etkisinin çok çok azaldığını söyledi.
normal şampuan yerine de özel şampuanlardan kullanmalısın derim ben.

bu arada sen argan yağı kullandın mı? gerçekten işe yarayan bir marka var mı ? biliyorsan bana mesajla marka atabilir misin ?

mesaj attım bütün kullandığım markaları

teşekkür ederim. bir de, internette bu yağ bal karışımı köklere diyen yerler var, diplere diyen yerler var. hangisine uyguluyorsun sen ? ben ikisine de uyguluyordum, köklere bir zararı yoktur umarım ? bu arada çok çok teşekkür ederim :)

saçına en güzel bakım bence keratin bakımdır.saçı gerçekten besleyip onarıyor.bende kuaförümde yaptırıyorum daha sonra krem bile kullanmıyorum saçıma hem yumuşuyor hem saçı nemlendiriyor...

brezilya fönleri saçları beslemiyormuş kızlar. saçların üzerini kapladığı için saçtan akmadığı 6 ay boyunca saç sağlıklı gibi görünüyormuş ama o 6 ay geçtikten sonra saçların daha da yıpranık hale geldiği görülüyormuş. bunu ilk uygulamada memnun kalıp da 2. uygulamayı yaptırdıktan 6 ay sonra saçlarındaki rezaleti gördüklerinde çok pişman oldular.
ama brezilya fönü değil de, daha da pahalı olan "nano keratin terapi" yaptırınca ki brezilya fönünden çok çok daha pahalı, saçların gerçekten çok iyi beslendiğini çok duydum ama ben görmedim yaptıranı. bu nanokeratin terapi dediklerine kuaförler kandırmak için "e bu brezilya fönü bu zaten, gel otur da yapalım" diye çok diyorlarmış. aman kanmayın diyor ünlü kuaförler. ne kullandıklarını bilmeden yaptırmayın saçlarınıza bu işlemi.

hanımlar benim saçlarım çok kötü bir kuaför tarafından bildiğiniz hüsrana uğratıldı! daha yeni yeni bakımlar sayesinde sağlıklanmaya başlamıştı saçlarım ki, geldi o saça oryal vurduğu yetmezmiş gibi öyle berbat bir renk yaptı ki tekrar tekrar boyatarak rengini kurtarmam gerekti :KK43: bu nedenle saçlarım tamamen elimden gitmeden elimden gelen şekilde onları kurtarmak istiyorum.

şimdi elimde kendi ürettiğimiz saf bir balım, süt, saf olduğuna emin olduğum bir badem yağım, zeytinyağım, evigen-bepanthene-bemiks üçlüsü vitamin ampullerim var. aklımdan geçen: süt ve balı karıştırıp saç derimde 15 dk beklettiğim bir kür, bundan 3 gün sonra da diğerlerini birleştirerek yaptığım saç maskesiyle 2 saat bir bakım yapacak şekilde haftada 2 kez iki farklı kür yapmayı düşünüyorum.

şuan da kafamda hafif saçımı nemlendirdikten sonra sürdüğüm iki üç kaşık zeytinyağı ve bir kaşık bal karışımım var ve bekliyorum...

bu maskelerden birini kullanıp ne tür sonuçlar aldığı konusunda bana yardımcı olacak, veyahut bir birini bir diğerini haftada 2 farklı bakımdan yarar/zarar görüp görmeyeceğim hakkında bilgi sahibi olan varsa bilgilerini/deneyimlerini paylaşabilirse çokkkk sevirimmmm. çünkü şu an gerçekten yardıma muhtacım.... :KK43:
arkadaşlar ecz.satılan tamamen bitkisel üçkür bir arada şampuanlar var böle yağlara gerek yok paranızı sokağa
saçmayın ecz.ürünü kullanın iade garantili bitkisel şampuan var ben kullandım saçlarımın dökülmesi üç yıkamada
durdu saç diplerimdeki yaralar iyileşti saçımın uzaması hızlandı öle vıcıkvıcık yağlarla uğraşmayın ecz.ürünü eczacı garantili ürün kullanın

Bakım kürleri denemelisin bence. Doğal yağlarla felan forumda tarifleri var.
arkadaşlar ecz.satılan tamamen bitkisel üçkür bir arada şampuanlar var böle yağlara gerek yok paranızı sokağa
saçmayın ecz.ürünü kullanın iade garantili bitkisel şampuan var ben kullandım saçlarımın dökülmesi üç yıkamada
durdu saç diplerimdeki yaralar iyileşti saçımın uzaması hızlandı öle vıcıkvıcık yağlarla uğraşmayın ecz.ürünü eczacı garantili ürün kullanın

kızlar aynı sekılde benımde röfleden ciddi anlamda yandı saçlarım ve yıllardır yaptırdıgım için uzamıyor. üstelık artık pişmaniye görünümünde ..:) yazdıklarınızı denicem bende ama kesin bişi istiyorum saçlarımı bu halden kurtarıcak . bilen varsa yardımına ihtiyaç varr .

X