• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarımdan nefret eder hâle geldim..

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Hanımlar benim derdim saçlarım:85:

Yıllardır saçlarımı düzleştiriyorum,kıvırcık olduğu için. Hani gerçek anlamda yakışmıyor bana doğal saçım. Kıvırcık halimi görenler "hemen duzlestirmelisin!" diyorlar.

Düzleştirmekten dolayı (o kadar gür olan ve zor toplanan saçlarım) seyrekleşti dökülüyor. Ciddi anlamda..
Ve yıpranmış,bakımsız görünüyorlar.Kepeklerde cabası. Saçlarım belimde en son omuzlarımdaydı ama çok çabuk uzuyor.

Sizden ricam,bana ne önerirsiniz? Düzleştirmeyi bende gerçekten istemiyorum ama görseniz gerçekten yakışmıyor,yüzüm bir tuhaf duruyor. Ablamda güzellik uzmanı, saçların kıvırcıkken çirkinleşiyorsun ya der şakayla karışık. Doğru yani.

Sizde de böyle problem var mı? Gürleşmesi ve parlaklaşması için ne önerirsiniz? Yakın bir zamanda evleneceğim ama sırf bu yüzden moralim bozuk günlerdir.

Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden:42:

Canım john frieda nın ısıya karşı etkili serumunu kullanıyorum ben saçların nemliyken uygulaman yeterli saçlara hem canlılık kazandırıyor hem çok yumuşatıyor hemde fön düzleştirici maşa gibi olaylardan koruyor Ben faydasını gördüm benimde saçlarım çok uzun ve dalgalı ama her ay mutlaka kestiriyorum Bir ara inanılmaz derecede yıpranmıştı.Maşa çok sık kullanıyordum ... Sonra bakmaya başladım şimdi biraz toplarlandı. Ayrıca yine john frieda nın FULL REPAIR diye bir bakım maskesi var çok iyi geldi benim saçlarıma.Bence sende bir dene umarım faydasını görürsün....Ama tabiki şuda bir gerçekki düzleştiricini mümkün oldukça kullanma bence olduğu gibi şekil vermeye çalış Çok kabarıksa saç kremi kullan yada iyi bir şekillendirici alıp onunla şekil vermeye çalışş.. En azından herün hergün yıpratmamış olursun.Saçlarını kaybetmenden daha iyidir.

Bence saçın sürekli düzleştirmekten dolayı yıpranmış olabilir ve Brezilya fönünü kaldırmayabilir...
İyi bir kuaföre git saçını incelesinler onlar saçın kaldırıp kaldırmayacağını bilirler...
Kaldırmayacaksa yaptırma, yanar ve bir yerden kopmaya başlar...
Saçının parlak görünmesi için de papatyalı şampuan kullanabilirsin ya da şampuanına çam terebentn esansı katabilirsin...

bence iyi bir kuaföre gidip (şu pahalı görülenlerden) brezilya fönü çektir ve saç bakımı yaptır( argan yağı sürsünler bi de )
bak bakalım nasıl parlıyor :)
Denenmiştir.

benim saçlarımda dümdüz herzaman fönlü gibi gözükür bazen bende derim azıcık dalgalı olsa diye:1:saçımın yıpranmasını istemedigim için hiç maşa tarzı şeyler yapmadım sadece bir ara yağlanma olmuştu sanırım saçımı çok yıkamaktan kaynaklanıyordu ben çözümü clear menin bayan serinde buldum brezilya fönünü sağlıksız diyorlar hatta bir yazı buldum buraya ekliyorum

Brezilya Fönünde Kanserojen Madde "Formaldehit" Yüksek Seviyelerde Bulundu. Kuaför salonlarında son zamanlarda giderek artan taleplerle yapılması da yaygınlaşan Brezilya fönünün yüksek düzeyde kanserojen madde içerdiği dünyanın en güvenilir gösterilen sağlık kuruluşları arasında olan Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi (FDA) tarafından açıklandı. İçerdiği "keratin" ile saçları düzleştiren brezilya fönünün içeris
inde keratinin yanısıra kullanılan "formaldehit" adlı madde kanserojen sınıfına giren maddelerden birisidir. Formaldehit maddesi buruşmayı önlemek ve uzun süre ütü kalitesini korumak için giysilerde, ojelerde ve bazı diğer kozmetik ürünlerde kullanılır. Bunun yanında küflenmeye karşı da koruyucu bir maddedir. Hastanelerde cesetlerin çürümesini önlemek amacıyla da kullanılmaktadır.

Kaynak: Brezilya Fönü Zararlı mıdır?
Brezilya Fönü Zararlı mıdır?

FDA’nın laboratuar testleri neticesinde içerisinde en fazla % 0,2 oranında miktarda olması gereken formaldehit, Brezilya fönünde % 8,7 - 10,4 oranında görülmüştür. 6-8 ay süre ile saçın bozulmadan düzgün bir şekilde kalmasını sağladığı için rağbet çok olan Brezilya fönünü saçlarınıza uygulatmanız aslında son derece sağlıksız bir yöntem olduğu FDA tarafından bildirilmiş ve tehlikeli bulunmuştur. Kuaförünüzde Kullanılan Brezilya Fönünde Formaldehit Var mı Nasıl Anlarsınız? Formaldehit, vücudumuza solunum yolu, sindirim yolu ve az da olsa deri yoluyla girerek kişinin bu maddeye olan hassasiyetine göre farklı şekilde etki eder. Çoğunlukla etkisi göz, burun, boğaz tahrişi gibi mukozalarla ilgili belirtilerden ibarettir fakat formaldehit solunması, bazı hassas kişilerde uyuklama, yorgunluk, deri döküntüleri, baş ağrısı, baş dönmesi, dikkat bozukluğu ve buna benzer birçok farklı sorunlar ve astım krizleri de meydana getirebilmektedir. Yapılan fönden sonra bu tür belirtiler siz de görüldüyse "hastaneciyiz.blogspot.com" olarak tavsiyemiz size ve ailenize zararı olabilecek, ülkemizde yeni yeni kullanılmaya başlayan bu girişimden uzak durmanızdır. Üretici firmalar her ne kadar içeriğinde formaldehit olmadığını söylese de FDA nın testlerinde durumun böyle olmadığı ortaya çıkmıştır.

Kaynak: Brezilya Fönü Zararlı mıdır?
Brezilya Fönü Zararlı mıdır?

bence iyi bir kuaföre gidip (şu pahalı görülenlerden) brezilya fönü çektir ve saç bakımı yaptır( argan yağı sürsünler bi de )
bak bakalım nasıl parlıyor :)
Denenmiştir.

Brezilya fönü saçları mahfediyor arkadaşım tarafından denenmiştir.Kızın eski saçlarından eser kalmadı

ya aynı dertten muzdaribim, bana da hiç dalgalı saç yakışmıyor, sürekli düzleştiriyorum bende bir çare arıyorum kendime... brezilya fönünü 500 tl ye yapıyorlar olumlu yorumlarda var olumsuz yorumlarda kafam karıştı yoksa hemen gidip yaptıracaktım. brezilya fönü için saçı besliyor diyorlar ama bir çok arkadaşta saçlarının mahvettğinden bahsediyor.. kafalar iyice karıştı..

Brezilya fönü saçları mahfediyor arkadaşım tarafından denenmiştir.Kızın eski saçlarından eser kalmadı

banada saça zararlı bir şeymiş gibi geliyor. çünkü ilaç gibi bir şey ve çok güçlü bir şey olmalı ki saçı resmen düzleştiriyor ve bir kaç ay bu düzlüğü muhafaza ediyor...

brezilya fönundeki amac saclara keratin vermek , saclar neden kurur kirilir vs cunki keratini zelelendigi icindir .....tum besleyisi maddeler ( normal marketlerde satilan urunler) sadece sac etrafinda gidici koruma yapar onuda silikon sagliyor oysaki cok zararli , gercek iyi bakim maskeleri , yumusaticilar vs hersey keratin le iceri maddeler bulundurmali yipranmis saclar icin , turkiyede ne denilir tam bilmiyorum ama kuaför dukkanlarinda alinmali sac urunleri , bir markanin iki cesit yolu var biri marketler biri kuaför urunleri , marketler icin olanlari hepsi berbat sadece silikon ....brezilya fönunu gercek kaliteli bilmis bir kuaförde yapilirsa mukemmel sonuc verir, cunki cok zahmetli ve bilir kisi gerektiriyor , birde evinizde su da kirec varsa bu saclara buyuk zarar veriyor onun icin her yikanma sonunda bir sise maden suyu ile sonlandirin....

Başlığı görünce dayanamadım. Ben de saçlarımdan nefret etme aşamasına geldim.. Saç rengimi beyaza yakın açtım ve belimden bile uzun olan saçlarım mahvoldu. Şimdi yeniden uzatmak için uğraşıyorum bakımlarla.

daha fazla kötüye gitmeden önlemini al kendıne uygun sac tipine bitksel şampuan lardan al dene hangısı ıyı gelıyorsa onu kullan.dökülmeyı onleyen urunler var yani..

Hanımlar benim derdim saçlarım:85:

Yıllardır saçlarımı düzleştiriyorum,kıvırcık olduğu için. Hani gerçek anlamda yakışmıyor bana doğal saçım. Kıvırcık halimi görenler "hemen duzlestirmelisin!" diyorlar.

Düzleştirmekten dolayı (o kadar gür olan ve zor toplanan saçlarım) seyrekleşti dökülüyor. Ciddi anlamda..
Ve yıpranmış,bakımsız görünüyorlar.Kepeklerde cabası. Saçlarım belimde en son omuzlarımdaydı ama çok çabuk uzuyor.

Sizden ricam,bana ne önerirsiniz? Düzleştirmeyi bende gerçekten istemiyorum ama görseniz gerçekten yakışmıyor,yüzüm bir tuhaf duruyor. Ablamda güzellik uzmanı, saçların kıvırcıkken çirkinleşiyorsun ya der şakayla karışık. Doğru yani.

Sizde de böyle problem var mı? Gürleşmesi ve parlaklaşması için ne önerirsiniz? Yakın bir zamanda evleneceğim ama sırf bu yüzden moralim bozuk günlerdir.

Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden:42:
Canım okumadım yazdıklarının hepsiniiiiiiiiiiii cunkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu hayırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr diye bir çığlık atıyorum. Brezilya fönünden uzak durrrrrrrrrrrrr saçlarımı mahvetti hatta ben aa ne güzel ışıl ışıl oldu derken bi baktım ki saçlarımı matlaştırdı yavas yavas naylonlaştı. aman diyim!!! Canım bizim saçımız gürrrrrrrrrr yapacak bişe yok millet saçını gürleştirmeye calısıyor bosverrr aslan yelesi gibi maşallah :) ara makası attır, 3 gunde bir 5 liraya fön yaptır. Hem bırak saçın yağlansın kendi yağıyla beslensin her gun yıkama sakın. Hayatın tadını cıkar takılma böyle seylere, ben takıldım saçlarımı kestirip duruyorum brezilya fönü yüzünden :/

Canım okumadım yazdıklarının hepsiniiiiiiiiiiii cunkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu hayırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr diye bir çığlık atıyorum. Brezilya fönünden uzak durrrrrrrrrrrrr saçlarımı mahvetti hatta ben aa ne güzel ışıl ışıl oldu derken bi baktım ki saçlarımı matlaştırdı yavas yavas naylonlaştı. aman diyim!!! Canım bizim saçımız gürrrrrrrrrr yapacak bişe yok millet saçını gürleştirmeye calısıyor bosverrr aslan yelesi gibi maşallah :) ara makası attır, 3 gunde bir 5 liraya fön yaptır. Hem bırak saçın yağlansın kendi yağıyla beslensin her gun yıkama sakın. Hayatın tadını cıkar takılma böyle seylere, ben takıldım saçlarımı kestirip duruyorum brezilya fönü yüzünden :/

kendin mi yaptın? yaptırdın mı?

Hıh şimdi okudum hepsini. Canım benim kıvırcık değil ama elektirik çarpmış gibi elektriklenen cinsten. Ömrümde bir gunum olmamıştır banyo yapıp öylece dışarı cıkayım hiç bi işlem yapmadan. Neyse kepek olur olurr olurr cunku saçlarımız kuru efenimmmm. Hemen bir head n shoulders alıyorsun. Vay efendim saçımı sertleştirdi demek yok. Çok etkili 3. yıkamada yok olcak lanet kepekcikler. Sonraa düzleştir o saçları düzleştir, yaka yaka bir et emi canım. Benimde belimdeydi şimdi omzumun ustunde daha iki gun one kestirdim :/ Fön çektir dediğim gibi 3 günde bir. Baktın zamanın yok tuttur tepeden sıkıca topuzunu yap ıslakken sonra ustune hafiften joleyle gec ve fönle kurut. Evlenince sorun cıkar diyorsun. Ay çirkin halimi gördü kocam. Ben napimm bigun kapıyı bi açtım apartman gorevlisi diye enaa ne görim ki biricik sevgilim. Benim saçımın biri mutfakta biri yatak odasında, o derece. Bana şok olmuş bir vaziyette bakıyordu, şimdi kurban olurum saçına diyor :) Bazen fön çektirmiyorum 1 hafta saçımı dinlendiriyorum saçımı tepeden tuttururup çıkıyorum dışarı. yada sadecee önlerini düzleştiriyorum evde tutturup cıkıyorum. Başka caresi yok tatlım cok da problemli zor bir iş değil ;)

kendin mi yaptın? yaptırdın mı?

Hayır tabiki onlar seramik 400 derecede düzleştirici kullanıyorlar. Benm evdeki en fazla 200 dereceye cıkıyor. Düşünsene saçını 400 derecede ust uste yapıyorlar neymiş düzleşecekmiş. Kalıcı olsa bari 1 hafta etkili olsa keske 1 ayda tamamen düzleştirme gidiyor onun yerini sap sap duran naylonlaşmış elektiriklenmiş peruk misali bir saç alıyor ha bu arada deli gibi de saç döküyor avuc avucc

Back