Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarımdan nefret eder hâle geldim..

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

pembemaviii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2012
661
1
0
Bursa
Hanımlar benim derdim saçlarım:85:

Yıllardır saçlarımı düzleştiriyorum,kıvırcık olduğu için. Hani gerçek anlamda yakışmıyor bana doğal saçım. Kıvırcık halimi görenler "hemen duzlestirmelisin!" diyorlar.

Düzleştirmekten dolayı (o kadar gür olan ve zor toplanan saçlarım) seyrekleşti dökülüyor. Ciddi anlamda..
Ve yıpranmış,bakımsız görünüyorlar.Kepeklerde cabası. Saçlarım belimde en son omuzlarımdaydı ama çok çabuk uzuyor.

Sizden ricam,bana ne önerirsiniz? Düzleştirmeyi bende gerçekten istemiyorum ama görseniz gerçekten yakışmıyor,yüzüm bir tuhaf duruyor. Ablamda güzellik uzmanı, saçların kıvırcıkken çirkinleşiyorsun ya der şakayla karışık. Doğru yani.

Sizde de böyle problem var mı? Gürleşmesi ve parlaklaşması için ne önerirsiniz? Yakın bir zamanda evleneceğim ama sırf bu yüzden moralim bozuk günlerdir.

Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden

canım ben denemedim ama brezilya fönü bir zaman idare eder seni
bitkisel kürler var burda saç bakım topiclerinde
ısırganla filan bişeyler yapılıyo:)
ben aktardan yağ karışımı aldım mecit efendinin
içine e vitamini bemix ve bepanhten ampül kırıyorum
dökülmesini durdurdu...

Aynı dertten muzdaribim. Ne güzel gür, bukle bukle saçlarım vardı. Düzleştirmekten kendi yapısını bozdum abuk sabuk bi'şey oldu. Ne kıvır, ne düz...
Şimdi saçlarımı gece çevirip yatıyorum sabah dalgalı oluyor az jöleyle sabitliyorum.

Ama sen düz yakışıyor diyorsan sürekli düzleştirmektense fön çektir 3 vs.kullan derim. Bi'de bunu mümkün olduğunca azalt bu durumu. Ben sadece özendiğim günlerde saçıma işkence yapıyorum mesela.

Kepek için head&shoulders kullanıyorum en iyi gelen şampuan o bana. Düzenli olarak uçlarından alıyorum. Haftada bir ve ya iki kere de bakım yağı uyguluyorum.

Brezilya fönünü ben de önerecektim ama onun çok yıprattığını duymuştum. Ama sürekli düzleştirmektense o daha mantıklı sanki

Brezilya fönünü ben de önerecektim ama onun çok yıprattığını duymuştum. Ama sürekli düzleştirmektense o daha mantıklı sanki

evet zaten amaç hergün fön çekmemek
arkadaş düzleştirmeden kurtulur diye söyledim
ama dediğim gibi ben denemedim..

Brezilya fönünü duydum ama çok kimyasal madde olduğu için zarar veriyormuş sanırım. Hoş,duzlestirici de beter yaptı ya..

Bir araştırayım senin dediklerini de. Valla aynaya bakmak istemiyorum aartık.

Çok çok teşekkür ederim:)

Sinemaki formülü var bide dkülmemesini ve uzamasını sağlıyormuş. Kepek içinde sirkeli suyu tavsiye ediyorum bende işe yarıyor.. Bu arada bende saçımdan nefref ediyorum ama şeklinden değil uçları dalgalı sadece doğal haliyle kullanıyorum düzleştirici vs.yi bıraktım.. Saçımdan nefret etmemin sebebi saçımdki siyah hint kınasından kaynaklnıyor.. 1 ay oldu süreli ama hala kapkara

Beni anlatmışsın sanki ya Gerçekten benimde yapısı bozuldu. Ne kıvırcık ne düz. Sacma sapan bir şey oldu çıktı. Zaten yakismiyordu bu haliyle daha kötü oldu.

Dediklerini dikkate alacağım cok teşekkür ederim. Bakım yağı derken? Arkadaşlarımda zeytinyağı sürüyor hiç denemedim ben ama ise yarar mı acaba..

Benimde saçlarım kıvırcık dalgalı arası birşey normal hali yakıştığı halde düz saçı çok seviyorum eskiden sürekli düzleştiriyordum düzleştiriciyle ütüyle..
sonunda saçlarım o kadar yıprandı ve dökülmeye başladı ki bıraktım şimdi baya toparlandı ama yine düzleştirmiyorum korkuyorum artık
ben bepanthene-e vitamini-bemiks karışımını kullandım bir ay uzun zamandır da ısırgan suyunu kullanıyorum çok iyi geliyo tavsiye ederim

Bana doğal saçlarım yakışmış olsa asla ama asla düzleştirmem. Ama doğal hali tam bir rezalet

En iyisini yapıyorsun,duzlestirici mahvediyor saçı.
Isırganı deneyeceğim öncelikle. Tam olarak nasıl kullanılıyor peki? Bu arada çok teşekkürler:)

Aktardan alıyorum canım içinde susam yağı, zeytinyağı, çam terebentin gibi şeyler var.

Saçlarını yıkayıp kremledikten sonra bol suyla durula ve bir şişe maden suyuyla yıka saçlarını. Durulamana gerek yok. Işıl ışıl oluyor. Gürleşmesi için tresan öneririm. Biraz kötü koksa da işe yarıyor. Birde bir arkadaşım bir eczaneden çok ucuza bir ilaç almıştı. Şampuana dökerek kullandı. Bayağı işe yaradı.

Son olarak düzleştirme olayından kurtulmalısın. Allah seni böyle yaratmış bence çok durma üzerinde. Sen kendini beğenirsen, başkaları da beğenir. :)

Son düzenleme:

rıca ederim
genelde saçı düz olanlar kıvırcık,saçı kıvırcık olanlar düz ister zaten:)
ben ısırganın yapraklarını kullanıyorum ama kökünüde kullanan varmış suyu kaynatıp yaprakları atıyorum içine 1 saat boyunca demleniyo,sonra saçıma döküyorum banyodan sonra bir daha ki yıkamaya kadar saçımda kalıyor.
ısırgan şampuanıda var ama saçların yağlı değilde kuruysa tavsiye etmem çünkü çok kurutuyo.

brezilya fönünün fiyatı 200 civarı sanırım canım.ben brezilya fönü yaptırmadım bilmiyorum da bana sorun olurmuş gibi geliyor yani şu açıdan:su dalgası yaptırdığımızda mesela kökten uzuyor,dalga gitgide aşağı iniyor sorun olmuyor,ama brezilya fönünde kökten uzayanlar kıvırcık olunca ne olacak ben onu anlamıyorum

Bende hep bunu merak etmisimdir. Kökten kivirciklar gelirse kötü durmazmi??

Benim saclarim kivircik düzde hosuma gidiyor ama cok nadir düzlestiririm. Kivirciklarimi yikadiktan sonra islak haline köpük jöle kullaniyorum rahat ediyorum yoksa cok kabariyo igrenc bisey oluyor
Saclarini resimde görme imkanimiz varmi canim merak ettim

Ben de tam tersi saçı parlattığını duydum ya hatta sanırım üye olmadan önce burada okumuştum, bir süre üye olmadan takip ettim de
Hatta keratin diye bi madde varmış onun sayesinde saç eski halinden çok daha güzel görünüyormuş. Bir bayan kendi saçında uygulamıştı fotoğrafı falan da vardı.

Hatta düzleştirici yönü sonradan keşfedilmiş daha öncesinde saç bakım ürünü olarak kullanılıyormuş. Benimde saçlarım dalgalı ve kabarık olduğu için bayağı araştırmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…