• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal Saç Bakım Kürleri Saçlarıma ''Bakım Kürü'' uyguluyorum..

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

DearMother

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2011
2.128
2
0
İstanbul
merhabalar
arkadaşlar günlerdir bakım kürlerini yapayım dedim kafama yatan sığır iliği ve sinamekili karışımdı sonra zeytinyağlı sarımsağıda görünce dedimki bu böyle olmayacak ortaya karışık yapayım en iyisi :1::1::1::1::1::1::1::1::1::1:

Sonuç alırmıyım bilmiyorum ama bu kür sahiplerine çok teşekkür ediyorum.:71::71::71::71::71:

Ortaya karışık kür:
sığır iliği
sinameki
sarımsak
zeytinyağı
tatlı badem yağı
susam yağı
çam terebentin
bemiks

sığır iliğini kaynatıp blendırdan geçirdim süzdüm -sinamekiyi 5 dakika kadar 1 çay bardağında kaynattım ılımaya bıraktım.sarımsağı doğrayıp zeytinyağında az beklettiim sonra blendırdan geçirdim sonra süzdüm-

ılıyınca bu karışımları birbirine karıştırdım ilikten 4 yemek kaşığı kadar aldım.üzerine 1 yk.tatlı badem yağı-1 yemek kaşığı susam yağı-50 damla çam terebentini ve bemiks ampül katıp saç diplerime süreceğim.

sonuç ne olacak hiç fikrim yok inanın.ama eşim mümkünse balkonda beklet o saçları diyor:1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1:

not:lavanta yağı almadığıma pişman oldum kokusu hiçde iç açıcı değil.bir dahaki kürde lavanta yağıda koyacağım mutlaka.

:1::1::1: ilahi ya çok güldüm canım ama faydası olur ben de şimdi sinameki badem yağı ve bemiks karışımı yaptım eşim hastane gibi kokuyorsun dedi olsuuuun parlak, hacimli, belime kadar saçlar için değer :21:

:1::1::1: ilahi ya çok güldüm canım ama faydası olur ben de şimdi sinameki badem yağı ve bemiks karışımı yaptım eşim hastane gibi kokuyorsun dedi olsuuuun parlak, hacimli, belime kadar saçlar için değer :21:
kesinlikle öyle.bakalım işe yarayacakmı henüz kafamda bekliyor.çok alakasız bir satte yaptım 22:30 falandı sürdüğümde en az 3 saat bekleteceğim 1 saatim daha var :1:

az önce yıkadım krem kullanmadım 4 kez şampuanladım ancak çıktı ilik :1::1::1: iyi geldi sanki bana yumuşak ama çok hoş kokmuyor sanki :1:

haftada 1 yapmayı düşünüyorum umarım sonuç alırım

:21: pamuk gibi olmuştur saçların. dün ben de saçlarımı kuruturken yumaşıklığı ve dolgunluğu fark ettim sıkılmadan yapmak lazım :21: :21: :21:

ben kararlıyım kesinlikle yapacağım.çünkü hiç memnun değilim saçlarımdan ne kaybederimki 3/4 saat sararım saçımı beklesin zor değil.

dünde uyguladım kürü ama azaltarak sarımsak zeytinyağı 1 tatlı kaşığı badem yağı ve 20 damla çamterebentin ile 2,5 saat beklettim.

şimdide uygun günleri bekliyorum fotoğrafı çektim 8 hafta sonra aradaki farka bakacağım.

bugünde maya bakımı yaptım.
1 paket maya-az zeytinyağı-badem yağı-çam terebentin ve bemiks le.3 saat kadar beklettim başlayalı 1 hafta oldu uzama henüz yok ama sabırla devam.

bakım programım:

20 mayıs:saç bakımı için önemli tarihler. bu tarihler en çok saç köklerini kuvvetlendirmek isteyen arkadaşlarımın işine yarayacaktır.örneğin dökülme problemi olan yada saç kökleri ve uçları zayıf olan arkadaşlarım.(aslında bunlar da sağlıklı uzamaya dolaylı olarak katkıda bulunacaktır.)

23 mayıs:saç kesimi için uygun değil.
saç bakımı için uygun (özellikle yağ içeren bakımlar ve ya uzatmak isteyenler için)

27-28 mayıs:protein ve meyve (dolayısıyla vitamin) günleri olduğu için saçlarınıza maya maskesini uygulayabilirsiniz.

30 mayıs:saç bakımı için önemli tarihler.bu tarihler en çok saç köklerini kuvvetlendirmek isteyen arkadaşlarımın işine yarayacaktır.örneğin dökülme problemi olan yada saç kökleri ve uçları zayıf olan arkadaşlarım.(aslında bunlar da sağlıklı uzamaya dolaylı olarak katkıda bulunacaktır.)

başlayalı 11 gün oldu hala hareket yok ama pes etmiyorum devam.bugünde bakım yaptım sardım saçımı bekletiyorum.İnşalalh işe yarar sık sık yaptım fark göremezsem umudum kırılabilir.:2:

saçım yine sarılı bu seferki formul iyice karışık :1::1:

sinameki+maya+çam terebenti+badem yağı+bemiks+zeytinyağı+yumurta sarısı:64::64::64::64:13:40'da sürdüm 4 saat beklemeyi düşünüyorum.hadi hayırlısı .hiç fark yok uzamada ama ben heyecanla bekliyorum bir anda başlayacak giib geliyor bana uzama.başlamazsada artık sağlık olsun diyorum :69::82::1:

Bugün 16.gün hala fark yok ama biraz daha devam edeceğim. özel günleri kaçırmayacağım umarım faydası olur.olmazsa onca emek heba olacak :1:

saç bakımı ve beslenmesi için gerekli bitkisel yağlar

Gençlik iksiri olarak da bilinen organik zeytinyağı
Besleyici, koruyucu ve nemlendirici olarak kullanılan Badem yağı
İçerdiği kalsiyum ve E vitamini ile Susam yağı
Yıpranmış saçları onaran ve kuvvetlendiren Hint yağı
Etki ve faydaları saymakla bitmeyecek ve bilim dünyasını bile hayrete bırakan Çörekotu yağı
Doğada saç derisinin yağına yapısal olarak en yakın yağ olan ve ihtiyaç halinde onun yerine geçerek saç sorunlarında yenileyici olarak kullanılan Jojoba yağı
Onarıcı etkisiyle saç uçlarını onaran, kökleri kuvvetlendirerek dökülmelerini önleyen ve saça parlaklık veren Çam Terebentini
Madensel elementler(potasyum, magnezyum, fosfat, kalsiyum, demir) ve E, B1, B2, B6 vitaminleri ve oleik asit içeren Fındık yağı
Çeşitli cilt rahatsızlıklarında da kullanılan, içerdiği vitaminler nedeniyle yıpranmış saçları besleyen ve koruyan Buğday yağı
Kan dolaşımını arttırdığı ve saçları kuvvetlendirip dökülmeleri azalttığı bilinen Biberiye yağı
Nemlendirici, tazelik ve yumuşaklık verici etkilere sahiptir hoş kukulu Zambak yağı

19 mayısta saçımı boyamıştım uzamaya o tarihten sonra bakacağım.19 hazirana kadar en azından 1 sm uzamasını umuyorum .saçlarım neredeyse hiç uzamıyor çünkü

bugünkü bakımım.
zeytinyağı-sarımsak-çam terebenti-hint yağı-badem yağı-bıldırcın yumurtası:1:

arkadaslar su yumurtali sac maskesi oluyor ya. onu diyorlar 1-2 saat strec folyeye sarin bekletin. ya korkuyorum bitlenme olmaz mi o kadar bekletmekten?

bugünkü bakımım;
zeytinyağı-sarımsak-badem yağı-çam terebentin-hint yağı-susam yağı-çilek yağı-2ad.bıldırcın yumurtası:1::1::1:

saçlarımı 19unda boyadım 19unda 1 ay dolunca ölçüp sonucu yazacağım çok zor uzayan saçlarım var benim.:57:Ayda 2 cm uzasa bu kadar bakımla nasıl mutlu olurum anlatamam:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Back