slm bende dün saçıma röfle yaptırmıştım.sarılar platin sarı oldu ve hiç beğenmedim.resmen yaşlanmış gibi oldum.bu konudan muzdarip olan çok insan var ne yaptığımı nasıl kurtulduğumu yazmak istedim.
öncelikle kesinlikle küllü renkler kullanılmamalı.
bütün gece nasıl boyasam da renk tuhaflaşmasa diye düşündüm. çünkü sonucun seninki gibi yeşereceğini biliyordum.yıllar önce aynı hatayı yapmıştım kuaföre düzeltmesi için dünyanın parasını vermiştim.
saç açıldığında kırmızı pigmentlerini kaybediyormuş(her saçta bu pigmentler varmış).bu yüzden açılan saça direk boya sürersen akıp tuhaf renk alıyormuş(yeşil ve turuncu gibi)
önce saça bakır ve dore renk ile pigmentasyon yapıp sonra istediğin bir renge boyayacakmışsın.
bende schwarzkopf vital dore kahve (6.65) ile schwarzkopf palette yoğun bakır (7.77) ile pigmentasyon yaptım.üstüne loreal excellence badem kahvesi (6.30) boyadım.muhteşem bir renk oldu(kahve tonu bir renk).
tam olarak anlatayım:önce saçım yıpranmasın diye bolca saç kremi sürüp saçımı yıkadım yumuşamış oldu.
bakırdan 10gr+doreden 20gr +30gr da su koydum karıştırdım.nemli saçıma taraya taraya iyice yedirerek sürdüm.fazla boyayı elimle biraz sıyırdım.30dk fön tutarak bekledim.sonra badem kahvesi rengini oksidanla hazırlayıp sürdüm 45 dk beklettim.ve yıkayınca çok güzel oldu.şimdilik röfle kapandı ama akarsa aralara gölge attırmış gibi olucak.ayrıca saçım hiç yıpranmadı.
seçtiğim bakır ve doreyi sizler başka marka ve tonda seçebilirsiniz ben uygun fiyatlı olsun diye aldım hatta bir tanesi tekli satılan boya diğerinde renk kalmadığı için tekli alamadım.yani içinde bakır ve dore olsa olur diye düşündüm.
sizin yerinizde olsaydım önce yeşili akıtırdım sonra anlattığım şeyi yapardım.bunu da kolestonun saç açıcısı ile yada oksidan krem ile açardım.daha önce oksidan krem ile saçımı açmıştım güzel olmuştu.tabi siz bilirsiniz bu sitede renk açma,pigmentasyon,renk silme diye olan başlıktan saç açmayı bakabilirsin.
kolay gelsin