- 5 Ağustos 2015
- 628
- 282
- 28
Öncelikle şunu söylemek istiyorum, bu konuyu açma sebebim bilincsizce kullanılan kimyasalların saçlarımızi ne hale getirdiği,getireceğini göstermek. Benim için acı bir tecrübe oldu, başkalarının da aynı hataya düşmesini istemem. Ayrıca çözüm önerilerinize de açığım arkadaşlar zira şuan saçlarım baya yanmış vaziyette Neyse konuya geçeyim, Bundan bir buçuk sene önce bakır saçlı olucam ben diyip bir heves gidip iki üç kutu boya aldim, boyadım ettim falan ama saçlarım açık bir renk olmadığı için renk tutmadi. Öncesinde saclarim çok sağlıklıydi ve sanki boya saçıma hiç zarar vermemiş gibiydi. Nerden bilebilirdim ilerde başıma gelecekleri rengin tutması için 3 ay boyunca boyadım 5. boyayisimda en sonunda elde ettim. Ama bu sefer de başka bir sorun vardi. Dip boyası saçlarım hızlı uzadığı için 10. Günde dibi belli oluyordu. Hooop tekrar boya. Derken 7. Kez boyadigimda artık illallah ettim. Kuaförün yolunu tuttum. Koyu renk yapalım bitsin bu çile dedim. Ama yok bı şekilde orda fikrim değişti. Ombreye karar kıldık. Saçlarımı açtılar. Zaten yıpranmış saç bir de açılınca yandı. Saman gibi oldu. Tabi benim bunu farketmem eve gelince duş alıp şekillendirmeye çalışmamla oldu. Kuaförde fön vs. Derken hiç belli olmuyordu. Neyse o şekilde iki üç ay idare ettim. Tabi bu sürede saçlarım aktı çok iğrenç bir sarı oldu. Derken dayanamadım koyu renge boyadım ve kısa kestirdim. Şuan saçlarım ne eskisi gibi sağlıkli, ne de hızlı uzuyor. Yıllarca saçını boyamayı düşünenler bence ya çok bilinçli olup sürekli bakımla boyayı birlikte yürütmek gerekiyor ( 2 günde 1 bakım yapıp) ya da hiç bulasmamak. Çünkü başlarda bişey olmuyor ama birkaç ay sonra ( saçın yapısına gore) illaki yıpranmış oluyor. Ben şuan eski saçlarımı çok özlüyorum, ne denediysem de uzamiyor durumu atlatmaya idare etmeye çalışıyorum,bir an önce uzasinlar istiyorum. Bir daha boya mı,asla!