- 28 Eylül 2011
- 1.126
- 74
- 363
- Konu Sahibi Ratinin Hisleri
Saçını ben de beğenmedim hele uçları simsiyah duruyor ve ben bu gerizekalı kuaförler yüzünden yıllardır kuaföre gitmiyorum. Çünkü benim de hem saçımı yaktılar hem de aynen kısaltıp duruyorlar...Kuaförlerin kullandığı orealler çok daha serttir yani daha yakıcıdır haberin olsun. Bu nedenle kendi açıcını kendin al ve kullan.
Küllü kumral tonları istiyorsan ve resimdeki kzıın saçından önce saçını komple 7 numara koyu sarı veya koyu küllü kumralla boyamalısın. Bir süre böyle dümdüz koyu kumralla dolaş ve ISIRGAN çayı demleyerek saçına ısırgan toniği uygulayaraqk bakım yap. Yağlı bakım yapma daha çok kurutursun, kremli şampuan kullanma. Bu arada SYOSS öyle süper bir boya değil...ortalama bir boyadır.
7 veya 6.8 ve içinde kızıl barındırmayan bu baz boyayla boyadıktan sonra iki - üç yıkama geçsin üzerlerine Renk açıcı pudralı ya röfle seti ya da 4-5 ton açan boyalarla kendin mümkün olduğunca doğal(alt saçlardan başlayarak) röfle atacaksın, en son önler ve üst yanlar. Bu arada senin asıl sorunun saçın arka uçlarında siyahlar var, açıcı röfleyi mutlaka ilk o kısma uygula zamanla düzelecektir, zor değil ben de siyahtan koyu sarıya döndürdüm kendim yaptım yanmasın diye....Bu açıcıyı kullanınca hafif bir kızıllık görürsün endişe yapma, üzerine küllü kumralın açık tonuyla boyayacaksın(röfle yaptığın yerleri) Üç aşamalı benim önerim ancak kesin tutan yöntem bu. Bu şekilde alışınca hep kendin evde yaparsın ve inan kuaförden güzel oluyor. dip boyalarını daha koyu tutarsan röflelerin daha güzel olur. Unutma 6.8-7 diplere olacak, üçüncü aşamadaki cila boyasını da özellikle röfle üstlerine getir renk olarak küllü sarı 8.8.5 civarları.
Bu arada ben GARNİER OLİA kullanıyorum yeni nesil içinde amonyak olmayan (kanserojen değil yani) bir boya. Boya setlerindeki saç kremlerini kullanma ısırgan çayı demle soğut ve onu tonik olarak kullan saçına harikadır bayaa ıslatacaksın ısırgan çayıyla banyo çıkışında diplere uçlara iyice yay. Saçın çok kurumuş ve uzamasına da yardım edecek ısırgan toniği, küllü renge de yardımı oluyor, kendi yeşil olduğundan....
Ben kendi sacımı yapamam kı canım hıc becerım yok benım ya. Bunlar cok mesakatlı sen becerıklıymıssın demekki. Ben oyle becerıklı değilim. Küllü kumral dıyosun sende peki hangı markayı onerıyosun ?