• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarım..Lütfen Yardım.

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

playdoh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2009
10
0
86
İstanbul
Benim saçlarım açık renkli, düz ve ince tellidir. Her akşam yıkarım (yıllardır düzenim böyle) Her zaman çok beğenilen saçlarım vardı ancak son 3-4 haftadır saç diplerinden sonraki yaklaşık 4 parmaklık kısım yağlı gibi. (Sert ve yapısık. Anlatamıyorum tam=/ Onlerde yok. Yanlar ve arkalar) Bu durum banyodan hemen sonra da oluyor. Saçın bu kadar kısa sürede yağlanmasına imkan yok? Geçen ekimden beri zatn düz olan saçlarımı daha düzgün dursunlar diye fönlüyordum. Ama çok değil ve kısa süre.

Sizde saçlarımın bu hale gelmesini nedeni nedir? Eski saçlarımı geri istiyorum=/

Sonra resim de ekleyebilirim.

Son düzenleme:
Tam anlamadim ama yaglanma sac diplerinde olur normalde...sac diplerinden sonraki 4 parmaklik kisim demissin ....Resim koyarsan daha cok yardimci olabilirim ama tahminim sacina kulladigin bir ürünü sacina iyi gelmemis....

canım saçlarında koku problemi var mı? böyle garip bir koku? parmaklarını azıcık sürt saç diplerine ve kokusuna bak bu yağ gibi şeyle kaplandığında saçın. sebum salgısının doğal düzeni bozulmuştur.. bir de saçımı her gün yıkıyorum diyorsun.. böyle bir problemle ben de karşı karşılaşmıştım eğer durum benimki gibiyse yardımcı olmaya çlışayım canım bilmiyorumkismile

bundan bir kaç sene önce bu problem ortaya çıktığında dermatoloğa gitmiştim, tesadüfen saçımdaki yağlanmayı farketti ve her akşam yıkamaktan dolayı olabileceğini söyledi.. bu yüzdende saçtaki yğ salgılayan bezler azıyormuş ve banyodan çıktıktan hemen sonra bile yağlanabiliyormuş saçlar..

hayır koku yok. şampuanımı değiştirmiştim evet elidorun sarı şampuanı var hani onun yeni biçimi çıktı daha ince onu kullanmaya başladım.

hayır koku yok. şampuanımı değiştirmiştim evet elidorun sarı şampuanı var hani onun yeni biçimi çıktı daha ince onu kullanmaya başladım.

canım evet arkadaşa katılıyorum şampuan değişikliği de yapar.. hle bir de elidor hakkında kötü şeyler söyleniyor genelde.. ben de saç kremini kullanıyorum o yüzden sadece ve diplere sürmüyorum.

bence saçlarını önce gün aşırı, sonra da 2 günde bir yıkamaya alıştır. gün aşırı yıkadığın zamanlarda yıkamadan bir iki saat önceden limon suyu sür ve beklet o problemi halledecektir.. saçını her gün yıkaman da gerekmez bir süre sonra eski düzeninne oturur..

Ben hep her gün yıkıyordum zaten yani bu bakımdan bi sorunum yoktu. Sizde nedeni şampuan mıdır?
Ya saçım böyle tam tabirle jöleli gibi oluyor dokununca hissediyorsun. Ama görünüşte çok bir farklılık yok.

canım benim de öyle hala malesef, şimdi sen görünüşte farklılık yok gibi deyince geçen gün benim de öyle olduğu için benzer şekilde düşündüğümü hatırladım. bilmiyorumkismile şampuanlar da yapıyor böyle şeyleri, içlerindeki dimethycone (yanlış yazmış olabilirim) maddesi yüzünden de saç ve saç derisi sağlığının olumsuz yönde etkilendiğini duymuştum canım.. bir süre bitkisel şampuanlara başla içinde bu madde olmasın, silikonlu bir madde bu ve zararlı.. bir de limon maskesini eksik etme.. ben üşendiğimden yapamıyorum saçlarıma maske bu aralar :kedi:

Back