Doğal Saç Bakım Kürleri Saçlarım konusunda yardım istiyorum

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

merve1993

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2011
123
0
0
İstanbul
Merhaba bayanlar..Bu siteye yeni üye oldum ve kısa bir gezinti yaptım; herkesin çeşitli konularla değişik bilgileri, fikirleri ve tecrübeleri var.
Ben 18 yaşındayım ve saçlarımla çok fazla uğraşan biri değilim.Özel bir durum olmadığı sürece fön(düzleştirici), maşa vb şeyler kullanmıyorum.Ancak çok yağlı bir cilde sahibim ve dolayısıyla oldukça yağlı saçlarım var.Saçlarım çok ince telli ve dümdüz.Bu durum yağlanma oranını arttırıyor.Üstelik sarışın olduğum içinçok daha fazla belli oluyor.Her gün saçlarımı yıkamaktan bıktım 2 günde 1 e düşürmeye çalışıyorum fakat çok işe yaradığını söyleyemem.Bir süredir arkadaşımın tavsiyesiyle lavanta suyu kullanıyorum ama bi etkisini görmedim. Bu saçlarla başım dertte.Bu cansız görünen, her geçen gün daha da incelen (bu duruma bir anlam veremiyorum tabii) saçlardan bir an önce kurtulmak istiyorum
Bildiklerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim..

canım benim yağlı saç sorunum olmadığı için bu konuda pek yardımcı olamayacağım sanırım. ama yağlı cildin için bol bol su ve meyve-sebze tüketmen gerekiyor, denedim onaylıyorum ve sana da öneririm. :82: sitedeki saç ve cilt bölümlerindeki konulara göz atarsan sorununa kendince çözümler bulursun. umarım seni aydınlatabilecek biri çıkar. yağlı saç için fikrim olsa inan paylaşırdım. okuyorum sitedeki konuları ama kendim yaşamadığım için ve çözümünü kendim uygulamadığım için başkalarının uyguladığıyla, şöyle yaparsan düzelirmiş iyi gelirmiş demek istemem. inşallah çözümünü bulabilirsin.

Teşekkür ederim ilgilendiğin için

ama dümdüz saç güzeldir canım ya
yağlı saç için olan şampuan kullansan iyi olur belki

sirke kat filan diyolar durulama suyuna ama etki ediyomu bilmiyorum .....:26:

cnm öncelikle çok su içmen lazım. ve cildin için yağ dengeleyici ve gözenek sıkılaştırıcı bi ürün kullanman gerekli. çünkü saç yüze değdikçe de yüzdeki yağı emip daha da yağlanır. ben de bu sıkıntıları çok çektim. bioblasın yağlı saçlar için şampuanı yağı iyi alıyor :) bide saçalrını 3 4 gün yıkamadan bekletmeyi dene. çok yağlanıcak ama yavaş yavaş alışacak, en azından bende öyle oldu. saç kremini de diplere uygulamamalısın. bence bunlara dikkat edersen sıkıntın bi ölçüde çözülür,

Ben de ince telli ve yağlı saçlara sahibim. Bi de sarışınım yani anlayabiliyorum derdini çok iyi :)
Önceden saçım çok yağlıydı benim ama şuan çok daha normal.
Öncelikle saçlarını bikaç gün yıkamadan beklet vıcık vıcık oluyo biliyorum ama alışıyo saç bi süre sonra. Yani bende öyle oldu
Saç kremi kullanıyosan uçlarına sürmelisin ağırlaşıyo yoksa. Benim banyo sırasında kullandığım krem yok.
Banyodan sonra sıvı saç kremi kullanıyorum saçımı yağlandırmıyo ağırlaştırmıyo, her yerine sıkıyorum abartmadan tabi :)
Bi de saçına uygun şampuan seç benim evdekiler kuru saçlar için yağ dengelyici bi şampuan almışlar bi kullanıyım dedim anaaaam saçımdan yağ aktı resmen dikkat et buna :)
Benim şampuan ve sıvı kremim Gliss memnunum :)
Cansız, ince saçlarım var demişsin watsonsın biralı saç maskesini öneririm benim saçlarıma iyi geliyo :)
Uygun fiyatlılar öyle pahalı şeyler değil denemekte fayda var :)

ben kısa 1 süre yani yaklaşık 1ay kadar sarımsaklı şampuan kullandm. ondan beridir saçlarım geç yağlanır oldu.öncesinde bende her gün kafa yıkayan bir insandım.ama artık diil.. sanırım yağ dengesini ayarladı.

Sivilce derdinde warsa zoretanin hap kullan dicem bende herkese bunu öneriyorm :) ama güzeldi ya zararinin olmuycaigini bilsem bi ömürr kullanirimmmmm kullanirdm da işte hap zararli
bende çok yağliydim saçim snn bahsettigin gibydi yüzümde ayni şekilde şimdi saaçimi bi hafta yikamasam yağ die bişe kolay kolay olmuoo nazar değmesnn aman :)

Sarmisakli Sampuan ? Kendi kullandigimiz sampuanin icine mi koyalim ?

Ha birde yazin yani sicak günesli ister istemez terliyoruz kokmaz mi?

Benimde saclarim yagli eskiden hergün yikardim simdi iki günde bir yikiyorum limonlu özel Yagli saclara kullanilan Sampuan var onu kullaniyorum ...

en pahali sampuanlari denedim hic bir faydasi olmadi malesef

tatlım yağlı saçlar haftada kaç kez yıkanırsa ona alışır, yıkama süresini uzatmak için eminim yağlı saçlar için üretilen şampuanlardan kullanıyorsundur bunun yanında bitkisel sabunlarla ve yağlı saçlar için bitkisel yağ karışımlarını da takviye edebilirsin.

merve saçına çam terebentin yağı sür.4-5 saat kadar beklet ve yıka.ayrıca saçı hızlı uzatıyor.sürekli uğraşamam diyorsan 300 ml şampuana 1 kapak kadar(yağın kendi kapağı) koyabilirsin.ama direk sürmek daha etkili olur...(şimdi gördüm arkadaş da yazmış)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…