Saçlarım ince telli ve aşırı dökülme sorunu var..Bunun için önerileriniz nelerdir?

ayisiltisi

bıdıkkkk
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2010
401
0
Günaydın arkadaşlar şöyle bir problemim var ve tam olarak neye girdigini bilmedigim için buraya yazıyorum .ben bundan 6ay öncesine kadar gür sağlıklı biraz kırık olan saçlarım şimdi 2,3 tel kadar kaldı her banyoda öyle dökülüyorki bi tomar korkuyorum çok açıklık oldu saç diplerim artık kel diyebilecegim kadar azaldı saç tellerim inceldi yakında kople kel kalıcam neredeyse suratımdada ilkkez sivilceler çıkıtı sıkıntıdan desem ilkkez bole bişe oluyor baska neden olabilir sizce ve çözüm yolları nelerdir birde gecen hafta regl oldum 1 hafta geçti dün yine oldum bugunde devam ediyor vucüdum neden böle yapıyor çok kafama takılıyor ve korkuyorum lütfen fikir verin çözüm söyleyin::84:

Son düzenleme:

benimde dökülüyo ama açılacak kadar değil mevsim değişikliğinden benimkisi ama sen istersen bir doktora görün çünkü açılacak kadar dökülmesi ve sivilcelerinin çıkması normal olmayabilir bir hastalık belirtisi yada stresten dökülüyo, sivilcelerin çıkıyor olabilir. Kafana takma herşeyin bir çözümü vardır.

ama ilk defa böle bişe oluyor mevsimdendir umarım

ama ilk defa böle bişe oluyor mevsimdendir umarım

umarım öyledir ama sen yinede iyi bir dermatolog bul ve görün istersen benim arkadaşımın da çok dökülüyodu saçları doktora gitti stresten dökülüyomuş. Tabii herkesin aynı sebepten olucak diye bişey yok kendini rahatlatmak için bir doktora git derim ben. Üzülemene gerek yok ama önemli bişey çıkacağını sanmıyorum.

bence bu mevsimdendir diyerek geçiştirilecek bir durum değil. derhal bir doktora görünüp gerekli tahlilleri yaptırmalısınız. illa telaşlanacak bir durum olmayabilir ve ilk defa olması sıkıntıdan olmayacağı anlamına gelmez. bi yerde vücudun direnci bitiyor, zayıf yerden vuruyor stres. korkmayın ama ihmal de etmeyin. geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun. Bu tip şeyler maalesef insanı ister istemez paniğe sokuyor. Naçizane fikrim, bir endokrinoloji uzmanına başvurmanız gerekir. Nedensiz gibi görünüp, artarak ilerleyen saç dökülmeleri, genellikle metabolizmadaki bir hormonal sıkıntıyla ilgili olabiliyor. Vücudumuzdaki östrojen, testesteron, tiroid v.s.. hormonlarındaki (bazen artış bazen azalma ) direkt saç dökülmesiyle kendini belli eder, siz üstelik bir de sivilcelenmekten de söz etmişsiniz, ben bir hormonal dengesizlik diye düşünüyorum. Şikayetinizin nedensiz başlayıp artarak süren saç dökülmesi ve sivilcelenme olduğunu söylediğinizde onlar zaten bir sürü hormon tetkiki isterler. Hormonal dengesizliklerde esas sorun, tedavi sonucu hormonal denge düzenlense de, saçların toparlanması biraz daha zaman istiyor, o yüzden - eğer dediğiniz şiddetteyse dökülme - bir endokrinoloji uzmanının kapısı çalın. Ayrıca kansızlık hatta yanlış bir diyet bile saç dökebilir. Arkadaşlarımızın dediği gibi, mevsim değişikliğinin doğal sonucu da olabilir, hatta belki o kadar büyütecek kadar değildir de, siz paniklemişsinizdir, maalesef aradaki farkı kendi gözlerimizle bilemediğimizden, fazla bir şey demek de zor. Ama söylediğiniz gibiyse, gecikmeyin daha fazla. Tekrar çok geçmiş olsun :)

Bendede sivilce çıkmıştı kaşıdıkca büyüdü yayıldı saç dibimde doktora gittim yağlı ekzama dedi ilaç kullandm geçti..Saçınıa ik başta komilinin yeşil zeytinyağlı sabunları var ilk onunla yıkıyorum sonrada komilinin şampuanıyla yıkıyorum yeniden saç çıkmaya başladı saçı besliyomuş öyle duydum

aynı şey kuzenimin başına geldi aynı binada yaşadığımız için yakından görme gözlemleme sanşım oldu yaşadığı büyük stresten sonra saçları tomar tomar döküldü hiç hayatında sivilce çıkarmamış insan sivilce çıkardı... sivilceyi stresten uzaklaşınca atlattı saçları içinde sarımsak vr bemix ampül deniyo onunla atlattı ve ısırgan otlu bi şampuan kullandı sarımsağı rendeleyip zeytinyağıyla karıştırdı diye haırlıyorum tam olarak öğrenip buraya yazarım bemixide saç diplerine uyguladı ve dökülmesi durdu. daha doğrusu aşırı dökülme. yoksa muhakkak bi dökülme oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…