• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saçlarım dökülüyor yardım edin lütfen

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

esincan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2011
668
154
163
İzmir
ben çok yeni bir üyetim ama sizlerin yardım edebileceğinizi düşündüğüm bir sorunum var benim saçlarım çok dökülüyor saç dökülmesini önleyen bazı şampuanlar kullandım ama olumlu sonuç alamadım hem saçlarımı sertleştirdiler hemde işe yaramadı şimdi elidor kullanıyorum en azından şaçlarım yumuşak bilmem bana hak verirmisiniz ama bir kadının en özel ve güzel yerlerinden biri saçları benim için özellikle saçlarım uzun yıllar saçlarım hep kısaydı uzatamıyordum simdi uzamışken dökülmeleri beni üzüyor şimdiden teşekkür ederim....

aynı sorunu annemle ben de yaşıyoduk 1 aydır fln sinemaki badem yağı zeytin yağı karışımı kullanıyoruz inanılmaz oluyo avuç avuç dökülen saçlarım bu karışmdan sonra 4 5 telden fazla dökülmüyo ama kullandıktan sonra 4. 5. günde yine eskisi gbi dökülmeye başlıyo en iyisi sorunu kökten çözmek için doktora gitmek

Sarımsaklı şampuan alc markalı kullan cok etkisini gördüm kokmuyo merak etme hemde uzadı

öncelikle kesinlikle bir dahiliye yada cildiye doktoruna gidin.kan sayımınıza ferritin değerlerinize özellikle baktırın.eğer normalse o zaman bakımlara şampuanlara geçersiniz benden tavsiye:71:

Yıllarca saç dökülmesi sorunu yaşadım, bissürü şampuan denedim ama en sonunda annemin iknasıyla doktora göründüm.
Kan değerlerime bakıldı, ileri derece kansızlık varmış. Ya ünite kan verilecekti ya da yoğun bir ilaç tedavisi olacaktı. Ben ilacı tercih ettim. Bir de doktor demir ilacı yanında saç ve tırnak güçlendirici bir kapsül vermişti günde 3 tane içiyordum "buna 1 ay devam et, zaten kan değerin normale çıkacak sonrasında gerek kalmayacak" demişti doktor.

Bunun üzerinden 4 sene geçti, şimdi saçımı ne bulursam onunla yıkıyorum hiç farketmiyor ve dökülmüyor. Dıştan yapılan müdehaleler devede kulak, içte bir sorun varsa onu çözün. Ben 2 sene boşu boşuna üzülmüşüm olmadık şampuanlara para vermişim, kafamı sarımsaklamışım.
Hem demir eksikliğinin bissürü zararı var, saç dökülmesi bunlardan yalnız biriymiş. İhmal etmeyin hiç.

Yıllarca saç dökülmesi sorunu yaşadım, bissürü şampuan denedim ama en sonunda annemin iknasıyla doktora göründüm.
Kan değerlerime bakıldı, ileri derece kansızlık varmış. Ya ünite kan verilecekti ya da yoğun bir ilaç tedavisi olacaktı. Ben ilacı tercih ettim. Bir de doktor demir ilacı yanında saç ve tırnak güçlendirici bir kapsül vermişti günde 3 tane içiyordum "buna 1 ay devam et, zaten kan değerin normale çıkacak sonrasında gerek kalmayacak" demişti doktor.

Bunun üzerinden 4 sene geçti, şimdi saçımı ne bulursam onunla yıkıyorum hiç farketmiyor ve dökülmüyor. Dıştan yapılan müdehaleler devede kulak, içte bir sorun varsa onu çözün. Ben 2 sene boşu boşuna üzülmüşüm olmadık şampuanlara para vermişim, kafamı sarımsaklamışım.
Hem demir eksikliğinin bissürü zararı var, saç dökülmesi bunlardan yalnız biriymiş. İhmal etmeyin hiç.

çook teşekkür ederim yorumuna dahiliyeye gidicektim zaten diğer rahatsızlıklarım yüzünden bu sorunumuda söylemeyi düşünüyordum çünkü bu kadar dökülmesi normal değil ilginize teşekkür ederim :21::54:

Back