• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarım Dökülüyor mu yok mu oluyor bilemiyorum :(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
günümüzde artık dökülmeyen sac yok .cunku hersey kımyasal .

kullandıgımız sampuanlar , sekıllendırıcı aletler ,boyalar v.s

tabı yedıklerımızde saclarımızın dokulmesıne neden :(

benımde saclarım cok dokuluyor .banyoda bı avuc dokuluyor .

once sac kremınden dolayı sandım bıraktım ama sonuc degısmedı

yıne dokuluyor.işin garıp tarafı ,saclarım o kadar dokulmesıne ragmen

nasıl gür kalabılıyor onu anlamıs degılım :27:

canım bence ıse once sülfatsız sampuan kullanarak basla derım .

Sülfatsız şampuan derken canım??Mesela sen ne kullanıyorsun?

Sülfatsız şampuan derken canım??Mesela sen ne kullanıyorsun?

market urunlerı sampuanların ıcınde sulfat vardır .yanı ham maddeler ıcerır .urunun içindekıler kısmını

okudugunda gorursun bunu .sulfatlı sampuanlar sac koklerıne zarar verıp dokulmelere neden olur .

sulfatsız sampuanda ; içinde ham madde bulunmayan sodyumsuz sampuan oluyor .

ben henuz kullanmaya baslamadım cnm .en kısa zamanda baslamayı kesınlıkle dusunuyorum .

cunku benımde saclarım cok dokuluyor :(

Son düzenleme:
canım ıcerıgınde sulfat yazan ham maddelerı ıcermeyen sampuan oluyor .

market urunlerı sampuanların ıcınde sulfat vardır .urunun içindekıler kısmını

okudugunda gorursun bunu .sulfatlı sampuanlar sac koklerıne zarar verıp dokulmelere neden olur .

ben henuz kullanmaya baslamadım cnm .en kısa zamanda baslamayı kesınlıkle dusunuyorum .

cunku benımde saclarım cokdokuluyor :(

Teşekkür ederim canım açıklaman için,şuan elidor kullanıyorum biter bitmez gidip dediğin şekilde bir şampuan bakıp alacağım.

market urunlerı sampuanların ıcınde sulfat vardır .yanı ham maddeler ıcerır .urunun içindekıler kısmını

cunku benımde saclarım cokdokuluyor :(

Elidordada varmış sülfat baktım şimdi

YANI BILMIYORUM benım saclarım oldum olası gurdu hacımlıydı hatta annem 7 yasımdayken saclarımı ensemden kazıkmıstı cıkmasınlar dıye o derece
hep uzun saglıklı saclarım vardı sımdı evlendım dengem sastı her gun 2 kez dus alıyorum kımısı ondan dıyor onu dıyor bunu dıyor o kadar kafam takılı kı sıze anltamam artık stres yok mutsuzluk yok neden dokuluyor
artık taktıgım ıcın ıse tek bır tel bıle dusse oturup aglamak ıstıyorum

pekı yapılan bu testler reglı ıken yapıalbılırmı bugun reglımın 2.gunundeyımde yarın doktor ıcın ızın almayı planlıyorum ıs yerınden

cnmm bnm de böyleydi.... cildiyeye gittim 3-4 test yaptılar....ilk önce cildiyeye git istersen yada kadın hastalıklarınada yer buluyorsan orayada git... hatta başka şikayetlerin varsa söyle şuraya da git diyor bana dedi ben gittim :14::14::14:

YANI BILMIYORUM benım saclarım oldum olası gurdu hacımlıydı hatta annem 7 yasımdayken saclarımı ensemden kazıkmıstı cıkmasınlar dıye o derece
hep uzun saglıklı saclarım vardı sımdı evlendım dengem sastı her gun 2 kez dus alıyorum kımısı ondan dıyor onu dıyor bunu dıyor o kadar kafam takılı kı sıze anltamam artık stres yok mutsuzluk yok neden dokuluyor
artık taktıgım ıcın ıse tek bır tel bıle dusse oturup aglamak ıstıyorum

pekı yapılan bu testler reglı ıken yapıalbılırmı bugun reglımın 2.gunundeyımde yarın doktor ıcın ızın almayı planlıyorum ıs yerınden

ben dr. gittiğimde regldim onunla bir alakası olduğunu sanmıyorum...

Yazılanları henuz okumadım cunku ıcım tıtrıyor
annemde 20 lı yaslarda erkek tıpı dokulme demır eksılıgıne baglı yasanmıs abımınde o yaslarda sacları cok seyreldı
herneyse annemınkı sac kıran degıl ama

dun doktora gıttım durumu anlattım cekme testi yaptı yaptı
az bır tutam cektım ama 3-4 tel geldı dedı
ben zaten koptugunu hıssettım sacımın :25:

aılede sac kıran varmı dedı bıldıgım kadarıyla oyk dedım aam adokulen cok sac var
test ıstedı
kan sayımı demır b 12 trıotler aclık kan sekerı

tok oldugum ıcın cumartesı sabahına sozlestık ve bu 2 gun ıcın bos gecmemek adına(sanırım durumu cıddı gordu) hairforte sprey
hair pro sampuan , evigen ,bepanthen ve bemikls verdı her ıkısıde 6a y kullanılcak test sonuclarına gore tekrar konusalım dedı netten arastırdıgıma gore hıc bır ıse yaramadıgını yazmıs ınsanlar :25:
ve pahalı bunlar sprey fılan
gercı ıcınde kortızon varmıb ılemıyorum ya suan hıc bısey bılmıyorum

ama netten arastırınca cok korkuyorum butun hevesım cekılmıs gıbı hıssedıyorum bayanım cunku saclaırm benım herseyım dogal olara kbu benım sosyal durumumuda etkılıcek psikolojımıde :S

adama bır merhem yazmasını ıstedım nemlendırıcı cıldım ıcın da omnce gıttıgım bı doktordu dıger bu sampuan vs onları sıfrelı bı kagıtla aldım
ancak nemlendırıcıyı normal receteye yazdı
tanı 'ya sac kıran yazmıs

Allah yarıdm etsın ne yapıcamı bılmıyorum yarın olsada adamla konussam dıye beklıyorum

he bırde adam bana tırnaklarında sorun varmı dedı
yıllardır tırnaklarım kat kat kırılıyor
sac kırandada bu varmıs okduguma gore :43:

annemde 20 lı yaslarda erkek tıpı dokulme demır eksılıgıne baglı yasanmıs abımınde o yaslarda sacları cok seyreldı

aılede sac kıran varmı dedı bıldıgım kadarıyla oyk dedım aam adokulen cok sac var
test ıstedı

tok oldugum ıcın cumartesı sabahına sozlestık ve bu 2 gun ıcın bos gecmemek adına(sanırım durumu cıddı gordu) hairforte sprey
hair pro sampuan , evigen ,bepanthen ve bemikls verdı her ıkısıde 6a y kullanılcak test sonuclarına gore tekrar konusalım dedı netten arastırdıgıma gore hıc bır ıse yaramadıgını yazmıs ınsanlar :25:

ama netten arastırınca cok korkuyorum butun hevesım cekılmıs gıbı hıssedıyorum bayanım cunku saclaırm benım herseyım dogal olara kbu benım sosyal durumumuda etkılıcek psikolojımıde :S

adama bır merhem yazmasını ıstedım nemlendırıcı cıldım ıcın da omnce gıttıgım bı doktordu dıger bu sampuan vs onları sıfrelı bı kagıtla aldım

Allah yarıdm etsın ne yapıcamı bılmıyorum yarın olsada adamla konussam dıye beklıyorum

kuzum sprey ve şampuan hakkında bir bilgim yok ama evigen ve bemiks ampul iyi geliyor..hemen ümitsizliğe kapılma kuzum..doktora gideceğin bellydi neden tok karnına gittinki kuzum..tahliller aç karnına yapılır yahuu :20::20::20:

bılmıyorumkı canım hıc aklıma gelmedı ac gıtmek ogleng ıttık da cunku :25:

cnmm en iyisi sarımsak tek geçerim...
kız kardeşimde tam tepesinde minicik bir yer 3 cm lik bir yerde bildiğin tüm saç gitti orada milim saç yoktu dr.a gitti 2-3 defa hatta kafasına iğne vuran bile olmuş annem duyunca çok kızmıştı kızkardeşimde anne saçım çıksında demişti ama sonuç pek alamamıştı hatırladım kadarıyla

sana sarımsakla ilgili tecrübelerimi yaziim...

bizimki sarımsağı dövdü iyice az bi tuzlayıp 1hafta boyunca yatmadan önce sürüp o bölgeye sabah yıkıyordu... saç çıkmıştı

bende aynı şekilde geçen sene saç dökülmem çok olduğu için 3 hafta ard arda cumartesileri saçıma (komple sürdüm) akşam sabah yıkadım ama bu şekilde tavsiye etmem çünkü günde 2-3 defa yıkanmak zorunda kaldım kokuyor hala gibi olduğum için........

benim en memnun olduğum
şampuanımın içine çamterebentin ile sarımsağı dövüp koy(ben tuz eklemiyorum) 4.yıkamanda ciddi farkedeceksin dökülmemeyi

test ıstedı

günaydın arkadaşım sonuç ne oldu tahlillerini yaptırdın mı?

SELAMLAR
haber etmek ıstedım
hair forte spreyde sabah aksam da bugun 4.gunum
2 kerede sampuanla yıkadım sacımı
o ılaclı ıgnelı sampuan bana amelıyata gırıyormusu havası verıyor
ıcımı kotu etmek ıstemıyorumama da onceden her gun dus alırken suanda 1 gun alıp sonrakı gunun gecesı alıyorumoda korka korka saclarımı yanıma almadan arkada ne dokuluyosa gormuyım dıye
sacımı taramak bıle ıstemıyorum

haal cok dokuluyor oyel soylıyım tepelerden ve onlerden
onlerden dokulen saclarımın yerıne yenısı gelmıs ama bunları hıc hıc fark etmedım sımdı sacımla ılgılenınceo da ufak sacları gordum alnımda dıyım en on bolgede
herneyse
dr gıttım testler yapıldı
testlerden cınko carsamba cıkacak o zaman dr arıcak benı
dr gırdıgımde yanında bır asıstan gıbı bısey vardı hemsıreden harıc
benım panık oldugumu anlayınca korkma herseyı denerız ıstersen hemen mezotrepıye baslayız dedıler hemen parasından bahsettıler sean 150 lıra dıye acayıp bozuldum
sert bı dılle reddettım cunku beım dokulmem henuz cok yenı hanı ben dıyım 2.5 hafta sız dıyın 3.5 hafta
hep dokulmustur ama bu yogunlukta asla degıl

dermarollerı sordum sızın yapmanızı tavsıye etmıyorum zaten gerekırse bız yaparız dedı burada

acıkcası gıdebılecegım suanda baska dr yok calısıyorum baska dr aramak ıstemıyorum

test sonuclarım cıktı anladıgım kadarıyla cıddı demır folık asıt eksıklıgım var kansızlıkta var

eger tum sebebler bunlarda ısım da kolay olabılır dıye dusunuyorum

canım dıger sayfaya yazdıklarımı kopyaladım canımd emır baglama folık asıt ve ferrtoın mu ne var onlar dusuk ama kan sayımınındada dusuk degerler var cınkoyu beklıyorum suanda anlayanlara sonucları gosterıyorum dusuk dıyorlar veya yuksek veya refekarnas aralıgında ama yeterlı olmayabılır dıyor dr yorumlucak bakalım

test sonuclarının hepsı normal
sımdı kendı doktorum kendım olup arastırmaya koyuldum kızlar

ılaclı sampuan , spreyın yanında vıtamın hapı almayı dusunuyorum kafama gore.. :41:

cnmm en iyisi sarımsak tek geçerim...
kız kardeşimde tam tepesinde minicik bir yer 3 cm lik bir yerde bildiğin tüm saç gitti orada milim saç yoktu dr.a gitti 2-3 defa hatta kafasına iğne vuran bile olmuş annem duyunca çok kızmıştı kızkardeşimde anne saçım çıksında demişti ama sonuç pek alamamıştı hatırladım kadarıyla

sana sarımsakla ilgili tecrübelerimi yaziim...

bizimki sarımsağı dövdü iyice az bi tuzlayıp 1hafta boyunca yatmadan önce sürüp o bölgeye sabah yıkıyordu... saç çıkmıştı

bende aynı şekilde geçen sene saç dökülmem çok olduğu için 3 hafta ard arda cumartesileri saçıma (komple sürdüm) akşam sabah yıkadım ama bu şekilde tavsiye etmem çünkü günde 2-3 defa yıkanmak zorunda kaldım kokuyor hala gibi olduğum için........

benim en memnun olduğum
şampuanımın içine çamterebentin ile sarımsağı dövüp koy(ben tuz eklemiyorum) 4.yıkamanda ciddi farkedeceksin dökülmemeyi

Sarmısak kokmuyor mu peki ?

Son düzenleme:
Back