Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarım Dökülüyor mu yok mu oluyor bilemiyorum :(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
kızlar saclarım göçüyor 8 sene rofleli idi sacım bazen tek bır tel cıkardı hersey yolundaydı bır evlendımkı sormayın saclarım cok dokuluıyor
acıkcası ne zaman fark ettım bılmıyorum
1 hafta once esım bastıgım heryer sac bu ne boyle demesı uzerıne dıkakt ettım
15 gun evvelındede sac elseve dökülme karsıtı sampuan aldım onceden baska bı ozellıgı olanı kullanıyodum
allahım o kadamrı kotu olur sanıyorumkı gunde 100 telden fazla
cumartesı dus aldım cekmdım bıle baktım sacımın boyutundan uzun saclar ınıyor 7-8 tane ınıyor gıdıyor
sonucta kadınız ve bızım ıcın onemlı bu gorsellık en guzelı sacımız yani..
yrın ısten ızın alıp doktora gıtmeyı dusunuyorum
cıldıye uzmanına , aynı zmanda devlet hastanesıdnende randevu alırsam kadınhatalıkalrından cunku bı takım testler ıstenıyormus ozelde fıyatları pahalıymıs dıye okudumf orumlarda

sac dokulmesıyle ılgılı doktgora gıden oldumu, dökülme durdurulabildimi
annemin tarafında genetık bı kellık soz konusu kadınlarda dahıl...

Troidine baktır. Herci hormon testi de yaparlar ama benim de inanılmaz dökülüyordu sacım, meğer toriddenmiş.

Geçmiş olsun cnm.

Canım çok kötü bir durum bayanlarda saç dökülmesi bende de vardı aynı sorun çok dökülmezdi ama yine de beni rahatsız eden bir durumdu..
Ben çözümü multivitamin içmekte buldum...Mutlaka tavsiye ederim çok iyi geliyor....

Günaydın canım benim saçlarımda çok dökülüyordu benim saçlarım çok gürdü kuaför bile kesemezdi sonra dökülmeye incelmeye başladı evin her tarafı saç doluydu resmen annem kolumdan tuttu doktora gittik ben dahiliye doktoruna gittim iyikide gitmişim tiroit rahatsızlıgım çıktı 5 yıldır düzenli ilaç kullanıyorum artık dökülmüyor peki birşey sormak istiyorum boyanın saça zararı var mı ben saçlarımı hiç boyatmadım beyazlarım da yok bir komşumuz söyle dedi bana saçlarının rengi güzel beyazlasın sonra boyat dedi onun saçları çok yıpranmış nedenini boya olarak görüyor benim saç rengim siyah güneşte biraz kızıla çevriliyor.

E boya da bir kimsayal sacı yıpratması gayet doğal. Bence beyazların cıkana kadar boyatma. İnsan o işe bi bulaşınca bir da cıkamıyor.

Benim de dökülüyor evlenmeden dökülürdü evlendim hamile kaldım hamile iken hiç dokulmedı doğum yaptım 4ay sonra dökülmeye başladı ne yapacagimi şaşırdım

YANI BILMIYORUM benım saclarım oldum olası gurdu hacımlıydı hatta annem 7 yasımdayken saclarımı ensemden kazıkmıstı cıkmasınlar dıye o derece
hep uzun saglıklı saclarım vardı sımdı evlendım dengem sastı her gun 2 kez dus alıyorum kımısı ondan dıyor onu dıyor bunu dıyor o kadar kafam takılı kı sıze anltamam artık stres yok mutsuzluk yok neden dokuluyor
artık taktıgım ıcın ıse tek bır tel bıle dusse oturup aglamak ıstıyorum

pekı yapılan bu testler reglı ıken yapıalbılırmı bugun reglımın 2.gunundeyımde yarın doktor ıcın ızın almayı planlıyorum ıs yerınden

bı takım turler vıtamınler yaglar varda bende bunun caresını doktorda aramalıyım dıye dusunuyorum cunku genetık annemın gur sacları varken artık yok tepede mecburen kapanmıs bu olay ılk oldugunda

Televizyonda bir doktordan dinlemiştim saçları çok yıkamak yıpratır diye yazın hergün banyoya girin diyordu ama saçınızı bir gün yıkayın bir gün yıkamayın diyordu adetli iken yaparlar tahlil benim adetli iken doktora gitmişligim olmuştur 5 yıldır artık 3 ayda bir kan tahlili yaptırıyorum.

özeldemi yaptırıyorsun testleırnı
ben ozelden epey pahalı tutacagınıd suunuyorum tum testlerın

Bu dertten bende muzdaribim :/ benim baharda dökülüyo ama zaten 1,5 yıl önce ultrasond bakılmıştı tiroidime bi problem yoktu :/
benimki büyük ihtimalle stres ve bahardan kaynaklanıyo bende multıvitamin almayı planlıyorum.

Şuan saç dökülmesinin tamda mevsimi.. Ben 4 ay saç döktüm. ama bioder şampuan ve kremini kullandım 3 hafta bitti gitti:118:

Bence tabikide doktora ama dediğim şampuanıda kremide kullan okadar çokta birşey değil şampuan krem 14tl

özeldemi yaptırıyorsun testleırnı
ben ozelden epey pahalı tutacagınıd suunuyorum tum testlerın

Özel hasthanelerin fiyatın şehirine göre degişir canım ben özel hasthaneye gidiyorum çünkü doktorum çok iyi birisi söyle anlatayım sana benim gittigim hastahanedki fiyat şöyle çalışan birisi isen 12 tl ilk olarak elden veriyorsun kayıt yapılırken yada emekli isen 12 tl maaşından kesiliyor ben sadece guatr testi yaptırıyorum oda toplam 3 tane test oluyor ve 15 tl alıyorlar eger ultrasyon olursa 40 tl oluyor ultrasyonu her zaman istemiyorlar senede 1 kere alıyorlar yada çok acil ise 6 ay bikere ben 3 ayda bir kan tahlili yaptırıyorum 15 tl veriyorum birde 12 tl alıyorlar katkı payı ultrasyonu sende 1 kere yaptırıyorum.

demir eksikliğinden de dökülüyor ben bütün testleri yaptırdım sadece demir eksikliği çıktı.
gerçi benim saçlarımın 1 yıldır ne yapsam durmadı dökülmesi, hamile olduğum halde deli gibi dökülüyor hatta akıyor artık. gür saçlarım incecik kaldı. şu an iyi ama daha incelirse kelliğe doğru gideceğim. :18:

Allah korusun ya ınsallah bır caresı bulunur kadınla ıcın cok muhım bır mesele bu
yalnız neden sadece troıt belkı baska bı problem vbar benımde hamıleyken trıotlerım calısmamıstı ılac kullandım sonra normale donmustu bır daha kontrol ettırmedım dogumdan sonra sadece vır kere yaptırdım persembe gunu doktora gıdıyorum ıs yerınden ızın aldım bakalım ne dıyecekler
ama sanırım benım gıttıgım hastane bu stestler ıcın daha fazla para ıstıcek o sebebten muayne sonrasında yakınb ır devlet hastanesındede numara almak ıstıyorumkı o gun tetslerımı yaptırabıleyım
suanda herhangı bısey kullanmadım ama arastırdım dr gıtmeden kullanmak ıstemıyorum sımdılık :2:

bende yakında kel kalacağım gibi aşırı dökülüyor, hipertiroid vardı tedavi oldum, demirimde eksik ama en kötü nedeni stres, avuç avuç dökülüyor, birkeresinde saf zeytinyağı sürmüştüm saçımı 2 ay hiç dökülme olmamıştı şimdi üşenmekten ve o yağı arındırma korkusundan yapmıyorum ama cesaretimi toplarsam yine ypacağım gerçekten çok işe yarıyor

yeterkı yarasın ne olursa olsun yaparım ben ya

Ne zamandır cok dokuluyor 1 hafta 10 gun dıyeyım cekmeme gerek kalmıyor dus alırken akıp gıttıklerını goruyorum
bugun sacımı ıse taramadan geldım zaten dunde uclarını taramıstım sadece

Merhaba ilkbahar ve sonbahar dokum ayidir ozelliklede Eylül, Ekim ve Kasım .
Benimde avuç avuç dökülen saclarım vardı tüm tahlilleri yaptırdım şükür temiz çıktı.benim sorunum saclarım asırı kimyasala (piyasadaki sampuanlardan dolayi)
mağrur kalmış sonra Ersag markayı keşfettim resmen mucize gibi geldi hic dökülmedi, parladı ailem bile inanmadı saçlarımda boya olmadığına.

Mutlaka Kansizlik ve troidlere baktirin.

Son düzenleme:

Keşke kontrol ettirseydin canım tiroiti benimde bir ara normalde dönmüştü doktorum dediki hemen sevinme dedi ilacını yarıma düşürecem 15 gün sonra yanıma tekrar gel dedi ben normale dönünce ilacı bırakacagımı sanmıştım neyse 15 gün sonra gittim ki normale dönen tiroit üst seviyelerde tekrar 1 e yükseltti ilacımı demir eksikliginede baktırır birde b12 ne baktır.

günümüzde artık dökülmeyen sac yok .cunku hersey kımyasal .

kullandıgımız sampuanlar , sekıllendırıcı aletler ,boyalar v.s

tabı yedıklerımızde saclarımızın dokulmesıne neden

benımde saclarım cok dokuluyor .banyoda bı avuc dokuluyor .

once sac kremınden dolayı sandım bıraktım ama sonuc degısmedı

yıne dokuluyor.işin garıp tarafı ,saclarım o kadar dokulmesıne ragmen

nasıl gür kalabılıyor onu anlamıs degılım

canım bence ıse once sülfatsız sampuan kullanarak basla derım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…