• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Bakım Ürünleri Saçlarım çok mat nasıl parlak olmasını sağlarım ?

jellybonbon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
267
0
46
İstanbul
iyi akşamlar bayanlar..

benim sıkıntım saçlarımın parlak olmamasından kaynaklanıyor sadece saç diplerim değil aynı zamanda saç uçlarımda çok mat gözüküyor..

bu konuda bana tavsiye edebileceğiniz doğal bir yöntem var mı ?

mesela saçlarımı fönlemiş daha olsam (kuaförde değil evde) gün içerisinde saçma sapan bi hal alıyor. bu arada saç tipim uzun ve düz

tavsiyelerinizi bekliyorum sağlıcakla kalın :12:

Öyle bitkisel yağ olaylarını falan kardeşim daha iyi bilir ama en basit yöntem olarak,
banyoda şampuanı durularken parmaklarınızı saçlarınızın arasından geçirerek gıcır sesini duyana dek iyice akıttıktan sonra muhakkak ki çıkmadan soğuk suyla iyice yıkayın deniyor.

iyi akşamlar bayanlar..

benim sıkıntım saçlarımın parlak olmamasından kaynaklanıyor sadece saç diplerim değil aynı zamanda saç uçlarımda çok mat gözüküyor..

bu konuda bana tavsiye edebileceğiniz doğal bir yöntem var mı ?

mesela saçlarımı fönlemiş daha olsam (kuaförde değil evde) gün içerisinde saçma sapan bi hal alıyor. bu arada saç tipim uzun ve düz

tavsiyelerinizi bekliyorum sağlıcakla kalın :12:

öncelikle sana sülfatsiz sampuanlar kullanmani öneririm canim. sülfatlar saclari matlastiran cok büyük bir sorun, ve maalesef neredeyse her sampuanda var.ama sülfatsiz olanlarini secmelisin.
ayrica dogal bakim kürü olarak sacina zeytinyagi sürmeni tavsiye ederim.saci parlatiyor, besliyor ve isilti veriyor.
kuru saca sür zeytin yagini, alüminyum folyoya sar ve 1 saat kadar beklet. sonra sacina sampuan sür(islatmadan),yedir iiyice, ve suyla durula. gerekirse 1 kez daha sampuanla fakat sampuani islak olmayan sacina sürersen kürden sonra,ikinci yikamaya gerek kalmayacaktir :)

öncelikle sana sülfatsiz sampuanlar kullanmani öneririm canim. sülfatlar saclari matlastiran cok büyük bir sorun, ve maalesef neredeyse her sampuanda var.ama sülfatsiz olanlarini secmelisin.
ayrica dogal bakim kürü olarak sacina zeytinyagi sürmeni tavsiye ederim.saci parlatiyor, besliyor ve isilti veriyor.
kuru saca sür zeytin yagini, alüminyum folyoya sar ve 1 saat kadar beklet. sonra sacina sampuan sür(islatmadan),yedir iiyice, ve suyla durula. gerekirse 1 kez daha sampuanla fakat sampuani islak olmayan sacina sürersen kürden sonra,ikinci yikamaya gerek kalmayacaktir :)

çok teşekkür ederim ama eğer sacıma zeytinyağı sürersem saçı yağdan arındırmak için sıcaksu kullanmam gerekecek.
bazı sitelerde sıcak su kullanmaktan uzak durun yazmışlardı parlak olması için..
bide bu zeytinyağı gün içerisinde saçın yağlanmasına sebep olmaz mı?
yani bi de kaş yaparken göz çıkarmayayım (:
bide mesela ben saçımı her gün yıkıyorum saçım 2. gün zaten yağlanmaya başlıyor daha büyük sıkıntı olmasın sonra

Bol bol su iç, çok sıcak suda saçını yıkama, saçını çok fazla kurutma ve son olarak saçının nemlenmesini sağlayacak ürünler kullanmalısın.(maske, saç kremi ve saç uçları için sprey)

Öyle bitkisel yağ olaylarını falan kardeşim daha iyi bilir ama en basit yöntem olarak,
banyoda şampuanı durularken parmaklarınızı saçlarınızın arasından geçirerek gıcır sesini duyana dek iyice akıttıktan sonra muhakkak ki çıkmadan soğuk suyla iyice yıkayın deniyor.

peki bu bahsettiğiniz şekilde yani gıcır gıcır ses olayı saçlarımın yıpranmasına sebep olmaz mı?

bide mesela normalde ılık suyla banyo edip saçlarıma soğuk su kullandığımda saçlarımın elektiriklendiğini fark etmiştim sizde elektiriklenme olmuyor muydu

Bol bol su iç, çok sıcak suda saçını yıkama, saçını çok fazla kurutma ve son olarak saçının nemlenmesini sağlayacak ürünler kullanmalısın.(maske, saç kremi ve saç uçları için sprey)

evde saç bakım yağı vardı acaba ona biraz zeytin yağı eklesem sakıncası olur mu bakım için ?

Bence kullanma ben saçlarım için zeytinyağı kullanmıştım onu saçımdan çıkarana kadar canım çıktı çok fazla şampuan kullanmıştım.

peki bu bahsettiğiniz şekilde yani gıcır gıcır ses olayı saçlarımın yıpranmasına sebep olmaz mı?

bide mesela normalde ılık suyla banyo edip saçlarıma soğuk su kullandığımda saçlarımın elektiriklendiğini fark etmiştim sizde elektiriklenme olmuyor muydu

yok o gıcır sesi, iyice durulandığını gösteriyormuş. zarar verecek olsa bunu uzmanlar söylemez sanırım, tvde de duydum çünkü.
benim normal banyodan sonra çıkarken saçlarımı buz gibi suyla iyice ıslattıktan sonra öyle elektriklenme olmadı hiç.
bir de benim saç yapım enteresandır, fön çektirmeye gittiğimde 3 kişiye fön çekerdik bu süre içerisinde derler, o kadar kişiye yetecek kadar saç var kafamda yani.
ki her gün yüzlerce dökülür.

Sirkenin parlaklık verdiğini okumuştum. Sitede sirkeyle ilgili birçok konu var. İncelemeni öneririm. Elma sirkesi olacak yalnız.

şampuan önerir miisiniizz :((

durulama suyuna bir iki damla limon damlatabilirsin ama fazla kaçırma ne tarafa tararsan o tarafta kalıyo sertleşiyo tecrübe ile sabit :))

sana en iyi yolunu söyleyim kesinlikle sirke 2 3 haftada bir yapıyorum tabi dışarı çıkmicağın bi gün yapmalısın hafif kokar ogün saçıma kökten uca sirke döküyorum ıslanıyor tamamen sonrada poşet geçiriyorum öle en az 1 saat bekle ve yıka saçların yumuşacık ve parlak olur ;)

tatlım sirke herkes öneriyor bende yapıcam ne zamandır unutyorum ama saçını besleyip parlak olmasını hatta kırıklarını onararak daha sağlıklı olmasını sağlayacak maske önerebilirm. selective protek ammino keratin gerçekten çok güzel bu arada watsons maskelerine de bakabilirsn çeşitleri var saçı da yumuşacık yapıyorlar . düzenli kullandığında etkisini görürsün eminim =)

saçını son durulama suyuna elma sirkesi koy inanılmaz parlıyor hatta saç rengini dahi açıyor

tatlım sirke herkes öneriyor bende yapıcam ne zamandır unutyorum ama saçını besleyip parlak olmasını hatta kırıklarını onararak daha sağlıklı olmasını sağlayacak maske önerebilirm. selective protek ammino keratin gerçekten çok güzel bu arada watsons maskelerine de bakabilirsn çeşitleri var saçı da yumuşacık yapıyorlar . düzenli kullandığında etkisini görürsün eminim =)

watsons maskelerinin iyi olduğunu bende duydum denemek istiyorum bende bu arada cnm msjn için tşkr ederm msj sayım dolmadğı için cvp yazamıorm kısa bi zmn sonra yazabilicem bu arada kızlar forumda göremedim ama saçın elektriklenmesine ne iyi gelir benim tepemde çok oluyor :(

Back
X