Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarım çok dökülüyor

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

curiouss

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
5.846
3.395
373

fotolar eklendi mi bilmiyorum daha az gibi duran yaklaşık 1,5 aydır bu şekildeydi sonradan diğerleri gibi oldu 2 banyodur ve gün içerisinde de çok dökülüyor saçım inanın moralim çok bozuluyor... ağladım sızladım şimdi ama ne faydası varki geçen eylüle kadar daha az gibi görünen gibi dökülüyordu kasım ortasına kadar sarımsaklı çam terebentili kullanmıştım sonradan bıraktım çünkü vücudumda da kıl çıkmasın diye bol su kullanıyordum zaten uzun süre yapıyordum 45 dk sürüyordu sonra bir baktım kollarımdaki kıllar belirginleşti bıraktım zaten dökülmem falan durmuştu (çok çok az dökülüyordu) haziran sonu gibi yine başladı dökülmem ve her geçen süre biraz daha artıyor nasıl içim gitti saçlarım zaten 5 parmak genişliğiydi şimdi baktımda 2-2,5 parmak genişliği

kızlar ne olur birşey deyin sıcakda şirkette korkarım diye sarımsak kullanıamıyorum...

şuan kullandığım şampuanı yazıyım
otacı zeytinyağlı-defneli /arındırıcı + evigen + bemiks

not:bemiks ve evigeni temmuz ortasından beridir kullanıyorum fakat birtek ilk banyoda fayda etti sonradan devam etti

doktora git canım tahlil falan ne gerekiyorsa yaptır. burda en fazla bizlerin kullandığı ürünleri tavsiye edebiliriz. ben saç dökülmesi için en fazla ısırgan suyu kullandım ve bunun gibi şeyler.. senin sorunun vücudundaki bir eksiklikten olabilir..

Son düzenleme:
teşekkür ederim kızlar..... hangi bölüme gitmem gerek peki

canım iki sebep var benim bildiğim topigini okuyunca aynı dert bendede var yardımcı oluyum dedim.birincisi kansızlık ikincisi adet düzensizliği ve polikistover ne yazık ki ikiside var bende adetlerin düzensiz mi birde siğara içiyormusun?

badem yağı ,yılan yağı ,sarımsağı karıştır masaj yaparak sür bone tak bi yarım saat bekle sonra iiyice durula ,ama bir dermatologa gitt derim

cnmm bu ay evet düzensizim 3 seferdir erken oluyordum 13-15 arası oldum ama hep 15 inden sonra olurdum şimdi hala olmadım ve sinyal verd de yani geliyorum die ama hala tık yok geçen ay 13 ünde oldum...

birde diyet yaptım 2 ay ama diyeti bırakalı 3 ay oluyor... dukan diyetiydi ama zaten hep haycansal gıda alıyordum nereden etkilendi anlamadım kiii....

çok kötüyüm yha inanın... bugün saçımı düzleştirecektim korktum daha çok dökülür diye yapamadım bayram güne resmen dışarı çıkmıyorum yha utanıyorum herkes süslü ama ben saçıma dokunmaktan korkuyorum ve bakımsız gibi çıkmak istemiyorum... yakıştıramıyorum kendime buadar paspal olmayı.. utanıyorum resmen kendime güvenim bile gitti 1 haftadır içim acıyor resmen yha çünkü normalde saçımı falan taramam ama banyo dışında çok nadirdir saçımın dökülmesi fakat özellikle son haftalarda hergün saçım kendiliğinden dökülüyor elimi saçıma götürmekten korkuyorum... kalktığım yere dönüp baktığımda birkaç tel muhakkak oluyor ve hayatımda hiç bu kadar dökülmem olduğunu hatırlamıyorum

'' 3 yıllık saç dökülmesi hikayem'' konu başlığındaki tüm yazıları oku lütfen başka birine ait bi sayfa benim yazım da orta sayfalarda ama sen lütfen hepsini oku

moralini bozmamaya çalış aynaya baktıkça daha çok dökülüyor biliyorum

Yanliz degilsin biz variz ne kadar moralini bizama desemde yinede elden bisey gelmiyor ama miralini yuksek tutmaya calis inan bana cok uzulunce daha fazla dokuluyor. Benim bir yil ildu saclarim dokulmeye baslyali ilk aylar kadar yogun olmasada yinede cok dokuluyor ilk aylarimda yukledigin cok sac dokulen fotolar kadar sacim benimde dokuluyodu mahvoluyodu banyoya girmeye elimi sacima atmaya sacimi taramaya korkuyordum doktor doktor gezdim suam sacimda acilmalar olmasada azcik sacim var ama moralimi artik yuksek tutmaya calisiyorum sac yuzunden depresyano dahi girdim antidepresan kullaniyorum cok takmamaya calisiyorum hayat guzel herseyin caresi var diyorum daha kotu dertlerimiz olmasin. Bir an once dermatolaga git ama sac hastaliklariyla ilgilenen uzman biri olsun istanbulda yasiosan doktor onerebilirim? Yasadigin sey kadin tipi&erkek tipi sac dokulmesi olabilir genetik bir dokulme yasio olabilirsin yada telogen effluvium veya kronik telogen effluvium da olabilir ne kadardir yasiyorsun bu surumu ne kadar oldu saclarinda incelmeler var mi yada yeni cikan saclatin ince cikiyormu arkadasim? Bu arada inan bende susume cok duskunumdur belimdeydi saclarim saclarim fonsuz yapilmadan birgun bile cikmamisimdir disari bayramda yasadigin duyguyu bende yasiorum sacima ne fon cektirebiliyoum ne de salık birakabiliorum ama uzulme gecicek Allhin izniyle bugunlerimiz sanspasa nin dedigi gibi forum sahibi perinin actigi 3 yillik sac sokulmesi hikyem formunu oku orada uzun uzun konustuk ve anlaattik belki yardimci olur okuyucaklarin sana arkadasim ginlunu ferah tut

saolun cnmm....
geçen seneye kadar sadece banyoda yaşıyordum dökülmeyi ... sonra şampuanıma kür gibi benzeri yapmıştım... minik sarı gibi inca saçlar bile çıkmıştı ama korktum vücudumda çıkarsa diye:18::18::18::18: o yüzden bıraktım kasımdan buyana şampuan bile değiştirip sdurdum ama geneline hep çam terebentin kattım ama mayısdan bu yana birşey yapmadım :18:

ama haziran sonundan bu yana her banyoda fazlalaşan dökülmelerim var

şu an nasıl saçlarının durumu canım .
benimde dökülmelerim yazın bu kadar çok oluyor

Arkadaşlr öncelikle bi kan testi yaptırmalısınız kan ve çinko değerini ölçtürmelisniz,eğer kanda değer eksikliği varsa ondan da saç dökülür

cnm sende adet düzensizliği,çenede kıllanma varmı peki..var ise muhakak polikistik overden dökülüyordur saçların..bu kdr çok dökülüyorsa kesın testosteron hormonlarının aşırı salgılamasından dolayı erkek hormonların agır bastıgı ıçın dökülme oluyordur ..ben endokrın bölumune gıtmıştım orda çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…