Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarım çok dökülüyor kel olcammm lütfen ayrdım edin ::(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Canım benimde doğumdan sonra dediğin gibi oldu hatta yanlar falan açılmıştı doktora gittim vitamin verdi 3 ay kullandım normale döndü genelde vitaminsizlikten olurmuş bence bir doktora git derim korkmana gerek yok

doktotra git canım teyzemde böleydi bi dermotlga gitti şampuan krem felan verip engelliyorlar...guatr yada troiddende olabilir

Bende kansızlıktan dökülür diye biliyorum tabi başka bir sebebide olabilir ama dönem dönem herkesin dükülür. 2-3 ay benimde abartılı şekilde saçım dökülmüştü ama geçti. Maydonozla yapılan saç maskesi, zeytinyağlı karışımlarda dökülmeyi engelliyormuş bir araştır istersen ve keçi boynuzu pekmezi iç belki faydası olur. İlaç ve şampuanlardan önce doğal yöntemlerle çare bulmaya çalış derim ama tercih senin geçmiş olsun.

Doğum sonrası ise bende de çok olmuştu ama diğer durumlarda bazen dönemsel mevsim değişlikleri etkileyebiliyor sanırım. Yine de doktora giderek içini rahatlatırsın.

hamileliğimden dolayı aylardır kan ilacı kullanıyorum bir tane bile dökülmüyor şuan bencede kansızlıktandır

valla kızlar şampuanla filan olacak sey değil bu içeriden tedavi etmek gerekiyor. şampuanlar maskeler sadece canlı olanları beslemeye parlamaya yarayabilir ama dökülen kökler ne olacak yerine yenileri gelmesi için içeriden beslemek gerek. benim de son bi kaç senedir aşırı derecede saç kaybım oldu. nazara mı geldim nedir. nasıl güzel saçlarım vardı pırıl pırıl, tokalar tutmazdı o kadar gürdü herkes imrenirdi. 27 yaşındayım yaş da gidiyor tabi nasıl cildimiz bozuluyor onun gibi saç köklerimiz de zayıflıyor. ben doktora gittim, anasını satayım hep de ilgisiz doktorlara denk geldim, zaten sevmiyorum hastaneye gitmeyi. once cildiyeye gittim tahlil istedi yaptırdım getirdim, elimde tahlil sonucum var troid yüksek, koyu koyu yazmışlar doktor bi sey demiyo, demir eksik biraz diyo, e diyorum tiroid? o da yüksek? evet diyo o da yüksek onu da dahiliyeye göster ben anlamam diyo. dahiliyeye gidiyorum adam normal diyo, e diyorum yüksek değil mi doktor da öyle soyledi? bi sey olmaz diyo. arkadaş nasıl olmaz kafamda saç kalmamış, kilo da alamıyorum demek ki hızlı çalısıyo işte ondan yazsana bi ilaç bana sen. bana diyo sevgilin var mı maşallah manken gibisin. şerefsiz. valla hep böyle doktorlar beni buldu şimdi gidesim yok böyle forumlarda çare arıyorum derdime.

benimde bir dönem çok dökülmüştü saçlarım. Aktardan badem yağı, susam yağı, sarımsak yağı, biberiye, çam yağı bunları karıştırıp saç diplerime uygulamıştım. streç filmle sarıp 2 saat bekleyip duş alıyordum. saç dökülmem durdu, 3 4 gunde bir uygulamıştım, bitkisel bi çözüm denemek istersen yardımcı olabilir diye düşündüm.

bir programda duydum, ıslak saçın diplerine bol tuz ile masaj yapın diyordu. saç derisine peeling yapıp canlandırıyormuş

tabi önce doktora gitmek lazım. bu ek olarak yapılabilir.

Kansızlıktan olabilir, B vitamini eksikliği olabilir.
Dengeli beslenme çok önemli tabi ki.
Bunun için mutlaka doktora gidin.

Bunun dışında saçlarınıza aktarlarda saçılan hazır saç bakım yağlarından alıp kullanabilirsiniz.

Ben kendim hepsini ayrı ayrı alıp bir şişede karışım hazırlıyorum.
Badem yağı, fındık yağı, hindistan cevizi yağı ( bu çok işe yarıyor),ceviz yağı,
argan yağı (bunu karışıma katmadan saçlarımı yıkadıktan sonra nemli iken uçlarına sürüp öyle kurutuyorum ,zaten kalıntı ve yağlı hissi bırakmayan bir yağ),
hint yağı, susam yağı, çörek otu yağı v.s saça faydası olan her yağı karıştırıp kullanıyorum.
Bunu haftada iki kez banyodan önce nemli saçıma sürüp boneliyorum ve 2 saat bekletiyorum.Sonra normal şekilde yıkıyorum.

Özellikle şampuan seçimi çok önemli , içerisinde sodyum sülfat, sls ve benzeri türevleri olan şampuanları kullanmayın.
Saçınızı şampuanlarken mutlaka saç diplerine masaj yapın ve kan dolaşımını hızlandırın.

Saçlarınız ıslakken asla taramayın. Çünkü dökülme oranı artacaktır.

Profesyonel markaların saç maskeleri var , onlardan kullanabilirsiniz.

Her bayan öyledir ama benim gibi aslan burcu olanlar için saçları bir servettir.

Sağlıklı ve ışıl ışıl parlayan saçlar dilerim.

Son düzenleme:

saçlarını kazıtt

aman aman şaka yaptımm sakın benım gibi yapmaa

ben pişman degılım iyikide yapmışım ama
sen belki pişman olursun..

eger imkanın varsa bakım yaptırr..

Son düzenleme:
Sebamed'in var antihair loss diye bi şampuanı. Ben umudum olmadan aldım ama annem, abim, ben hepimiz kullandık ve durdu dökülmemiz. Soranlara söylüyorum artık:) Doktorluk bir şeyse bilemem tabi ama bunu da deneyebilirsin arkadaşım.

Benimde biraz dökülüyordu sabun kullanıyım dedim zeytinyağlı ..aman allahım o nasıl bi sertleştirmedir..
saçlarıma tarak girmedi..azda olsa dökülüyor ama bi çare bulamadım bende.

ben de bu konudan muzdaribim çok üzülüyorum
tiroid bezlerim çalışmıyo ve devamlı ilaç kullanıyorum ama yok! yine dökülüyo
hep erteliyorum aktardan doğal yağlar almam lazım...
allah şifa versin...

Saç konusunda ben de muzdaripim.

Gitti uzun saçlarım şimdi uzatmaya çalışıyorum.

Herkes badem yağı, çamterebentin vs diyor,

Ben de kullandım.

Hakkını yemeyeyim ilk ay evet parlatıyor, uzuyor sanıyorsun ama aslında tamamen ters etki yapıyor.

Bitkilerin gücüne inansam da bence bizim kullandığımız bu yağlar orjinal olmadığı için etki etmiyor fazla.

Tavsiyem sarımsak özlü şampuan al aktarlardan.

Hem kokusu da sarımsaklı değil, çok güzel kokuyor hem de yumuşatıyor.

Tecrübeyle sabit.

Kime önerdiysem de memnun kaldı..

Canım arkadaşlar tafsiye ettimki bilmiyorum ama burda birisinin kaşları ve saçları dökülüyordu. Doktor badem yağı tafsiye etmiş! Bu yüzden bademli ne varsa kulaniyor.

ve cok gecmiş olsun!

ilk olarak prolaktin kan sayımı troid değerlerine baktırın normalse balık yağı b vee vitamini alın için tabi bir aydan fazla değil..
ek olarak aktardan yağ karışımı alabilirisiniz hepsinde hazır fısfıslı şişede satılıyo şimdi haftada 3kez yapın
burda maya maskesi ısırgan maskesi filan var ahftada bir kezde bunlardan birini yapın
benimde çok dökülüyor ama nedeni prolaktin olduğundan pek fayda eden bişey olmadı çok kötü bişey gerçekten umarım durur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…