• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçları yanmış, aşırı yıpranmış olanlar günlük hayatta nasıl gizliyorsunuz?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Benim saçlarım çok boyamaktan özellikle açtırmaktan yanmıştı. Resmen püskül gibiydi. Burdaki arkadaşlarla beraber keratin aldım ve kullandım. Gerçekten tavsiye derim. Uçlarındaki mahvolmuş yerler haricinde diğer püsküller bile düzeldi arkadaşım. Bence bir dene düşük ısıda yaparsan çok fazla zarar göreceğini sanmıyorum.

Merhaba :) bir süre önce ben de çaresizce bu konuyu internette araştırırken içimden "birgün çözümü bulursam foruma mutlaka yazacağım" demiştim ve yazıyorum arkadaşlar...

Öncelikle saçlarımın nasıl yandığını anlatayım... Sağlıklı saçlarımı maşa kullanmak suretiyle kuaför yaktı :) Zaten saç tellerim ince kuru ve hassastı ama ben çok dikkat ediyordum, kuaföre bile gitmiyordum hep zarar veriyorlar diye, ama malum düğün ablamın düğünü olunca zorladılar ve kuaför de batırdı saçımı... Saçlar keçe gibi püskül gibi kaldı elimde... (Tabi o an değil, eve gelip duş aldıktan sonra anladım) Uçları çok kötüydü diken dikendi ve saç boylarım da aynı şekilde pürüzlü ve bozuktu ciddi şekilde, saçlar ıslakken lastik gibi uzayıp kopuyor, kuruyken zaten taranmıyordu...

1- Öncelikle en kötü görünen en uç kısımlarını kestim. Başladım araştırmaya :) Aylarca saçlarımı dinlendirdim, hiçbir işlem uygulamadım maşa - düzleştirici - fön makinesi hatta kendi kendine kurumasını bekledim (yanık saçlılar iyi bilir, saatlerce kurumaz o saç) oreal denen toz açıcıyı da kullanmadım. (sadece dip boyası yaptım sıvı açıcı oksidan ve boya ile)

2- Saçları ıslakken de kuruyken de taramadım. Saçlarım zaten kuru, saç kökü de pek yağlanmadığı için fırça ya da tarakla yayılacak bir doğal yağ da yoktu saç derisinde :) Zaten saçları hergün yıkamayın, yıkadığınızda da kendi kendine kurumasına izin verin, sabredin, önce kabarıyor ama bir zaman sonra daha iyi görünüyor.

3- Kimyasal içeren şampuanları - kremleri anında bıraktım... Doğal içerikli olanları araştırdım... Siz de herhangi bir doğal şampuan - saç kremi kullanabilirsiniz. Fiyatı normal şampuanlara göre pahalı ama etkili. Ben organix in serisini aldım çok işe yaradı. İlk aldığımda eczaneden almıştım (macadamia yağlı olan seriyi) ama eczane fiyatı pahalı geldi, watsons ve gratis gibi mağazalar da o seriyi satmıyor diye "keratin terapi" serisini aldım, çok fark yok ikisi de iyi. Sonuçta büyük indirim günlerinde % 40 indirimle alıyorum uygun oluyor.

4- Keratin bakım için kuaföre gittim ama verdiğim ücrete değer birşey göremedim, 1 kereden sonra devam etmedim. Ya kuaför acemiydi ya da ürünlerin kalitesi yetersizdi, bilemiyorum. Ama faydasını görenler olmuş... Onun yerine doğal içerikli keratin içeren şampuan - saç kremi almış oldum zaten. Ayrıca bir de saf keratin yağı aldım. Seriyi tamamlamış oldum :) (ben gratisten hask markanın ince uzun ufak şişede olanını aldım size uygun olanı seçin siz de)

5- Saç bakım yağını kendim oluşturdum, maske ve durulanmayan serumu :) Bunun için birçok %100 saf yağ aldım. Önce gözüm korktu fiyatlardan ama çoğunu 1 yıldan fazla kullanacağım (maske ve serum için az kullanılanları özellikle) Bunlar; macademia yağı - keratin yağı - gliserin (bitkisel) - tatlı badem yağı - hint yağı - kayısı yağı - aloe vera - jojoba yağı - susam yağı - katı hindistan cevizi yağı - saf zeytinyağı - argan yağı, ayrıca Bemix ampul - E vitamini - bepantane ampul... Her evde bulunan malzemelerle de doğal maskeler yaptım... Bu doğal maske tarifleri zaten internette bulabilirsiniz. Bal - muz, avakado, zeytinyağı, yumurta, mayonez, yoğurt vb. içerikli maskelerden bahsediyorum. Ayda 8 kere bu doğal maskeleri sırayla uyguladım. Örneğin pazartesi mutfak malzemeleriyle olan maskeyi, perşembe doğal yağlarla oluşturduğum maskeyi uyguladım (badem - hint - kayısı - aloe vera - jojoba - zeytin yağı ve gliserin konulduğu için içine mutlaka su eklemem gerektiğini sonradan öğrendim) Sonraki hafta ise; vitamin ampulleri ve yukarıdaki yağlardan herhangi birini kullandım... 2. haftanın perşembe günü ise işim var diye sadece hindistan cevizi maskesi yaptım... Bu şekilde dönüşümlü olarak maskeleri yapıp 1 gece bekleyip, şampuanlayıp kremleyip durulayıp çıktım. Saçlar henüz ıslakken her seferde, gliserin - macademia - argan - keratin - hindistan cevizi yağlarından yaptığım serumu avuca az mikrarda alıp saç uçlarına yedirdim. Asla kurutmak için bişey kullanmadım - şekillendirmedim - toka ile toplamadım ve taramadım. Çok kötü görünüyordur nasıl dışarı çıkabildin? diyen arkadaşlar olacak :) kuruma aşaması uzun sürüyor resmen eziyet :) kuruduktan sonra birkaç saat de aşırı kabarık ve kötü görünüyor ama sonrasında saçlar yatışıyor, yumuşacık pürüzsüz ve düz oluyor :) bu durum her hafta daha da iyileşerek devam ediyor. Tabi yazdıklarımı harfiyen uygular benim kadar sabırlı olursanız :) Saçlarımı 2 ayda bir uçlarından kendim kestim kırıkları temizledim. Uzunluğu sabit kaldı...

6- Gelelim sonuçlara... 6. ayım... Hala tam sağlığına kavuşmuş değil (çünkü sarı saçın dip boyasını yapmaya devam ettim, ayrıca loreal saç boyası setinin içindeki krem çok iyi yapıyor saçı) Ama eski haline çok yakın saçlarımın görünümü :) Uzama hızı gayet iyi, yeni çıkan saçlar çok sağlıklı. Hala yazdığım her şeye dikkat ediyorum (bazen üşeniyor bazen de vakit bulamıyorum maskelere bazen de maskeler yüzünden saç boyası aktığı için boyama sıklığım değişmesin diye es geçiyorum ama haricindeki her şey sabit) 6 ayda saçım 10cm uzadı. Saçlarımın dip boyasını daha düşük oranda oksidan kullanarak açtığım ve oreal denen toz açıcıyı kullanmadığım için renk farkından anlayıp ölçtüm.

7- Yaptığım hataları sizler yapmayın diye ufak notlar; gliserin giren her maskeyi ve serumu sulandırın ya da saçlarınız ıslakken uygulayın, yoksa sorunu çözmez aksine kötüleşirir. Asla bir zamandan sonra doğal şampuanlarınızı bırakıp kimyasal içeriklilere dönmeyin. Beslenmenize dikkat edin, bol su tüketip, protein ve vitamin içeren yiyecekler yemeye abur cubur yememeye dikkat edin, saç tırnak ve cildi etkiliyor çünkü :) Umarım sabırla okur ve uygularsınız :KK66: Öpüldünüz canlarım :-*:KK200:

Edit: kuru - yıpranmış ve yanmış saçları uzatmak için asla çam yağı (veya çam terebentin - çam esansı), okaliptüs yağı vb. kullanmayın. Onlar saçları ve derisi yağlı olup kökten dökülenler için saç yağını kısmen dindirmek suretiyle saçı kurutan yağlardır...

Back