• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal Saç Bakım Kürleri Saçları parlatmak ve kepek sorunu için Elma sirkesi!

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

cezerye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2008
65
3
86
Denizli
kadınlar kulübüne daha yeni üye oldum. detaylı inceleme fırsatım olmadı bu konuyla ilgili daha önce görüş bildirildi mi bilmiyorum ama ben vucudumu yıkadıktan sonra banyoda saçlarımı yıkayacağım suyu bir kovaya doldurup içinede bir çay bardağı kadar elma sirkesi koyuyorum şampuanımı yanlışlıkla kremsiz aldığım ve krem kullanmadığım halde bu sayede hem çabucak açılıyor hem yumuşacık oluyor hemde kepeklerden arınıyor şiddetle tavsiye olunur yerimseniben

güzelmiş ya benim saçlarda kremsiz asla istediğim gibi açılmıyo kaskatı kesiliyo kremli şampuan bile işe yaramıyo ayrıyetten krem kullanıyorum bazen insanlık haliya krem olmuyo evde işte o zaman kurtarıcı olacak bana elma sirkesi çok teşekkürler canım bu arada hoşgeldin aramıza

sirke sirke kokmuyo mu peki vucut yada sac canım fisfisfis
biz kendi vucut kokumuzu alamayız ama 2. kişiler?:uhm:

Ben çok uzun zamandır kullanıyorum elma sirkesini saçlarım için hem de her yıkamada.Saçlarımı kurutunca kokudan eser kalmıyor,mis gibi kokuyor saçlarım:smiley-cool:
O konuda hiç tereddüt etmeyinyerimseniben

Arkadaşlar,ben saçlarımı arada (üşenmezsem) üzüm sirkesini suya karıştırarak yıkıyorum,hem yumuşacık oluyor hemde pırıl pırıl parlatıyor ve kesinlikle öyle düşündüğünüz gibi kokmuyor kesinlikle denemeye değer saçınızın nasıl parladığını ve kokmadığını görünce sizinde devamlı yapmak isteyeceğinize eminim a.s

evet arkadaşlar kesinlikle kokmuyor saçınızı yıkarken illaki sirke kokusunu duyuyorsunuz ama sulandırıldığı için o kadar keskin değil banyodan çıkıp saçımı kuruttuktan sonra koku moku kalmıyo bana güvenin a.s sengözlerimebaksanab

Arkadaşlar,ben saçlarımı arada (üşenmezsem) üzüm sirkesini suya karıştırarak yıkıyorum,hem yumuşacık oluyor hemde pırıl pırıl parlatıyor ve kesinlikle öyle düşündüğünüz gibi kokmuyor kesinlikle denemeye değer saçınızın nasıl parladığını ve kokmadığını görünce sizinde devamlı yapmak isteyeceğinize eminim a.s

canım ben kımseyı sırke kullanmaktan vazgeçirmek nıyetınde değilim aksıne kullansınar gerçekten saça ve saçlı derıye çok faydalı. ama ben ne zaman kullansam o koku kalıyordu neden acaba? ben kurutma makınesıyle kurutmuyorum ama saçımı doğal kurumasına bırakıyorum her zaman o yuzden olabılr mı?

sirke guzel fikir deneyecegim,en cok da parlamasi icin. Bu arada da etiler'de unlulerin gittigi bir kuafore gitmistim, benim saclarim cok mattir ve bu konuda ne yapabilirim diye sormustum. Bol meyve ye ozellikle de kivi dedi....Dogru mu bilmiyorum, cunku istesem de meyvelerle ozellikle kiviyle aram hos degil. Sirke gercekten parlatiyorsa benim icin daha kolay bi yol.Tesekkurler.

Küllümangocum,saçlarını saç kurutma makinasıyla kurutmadığın için koktuğunu sanmıyorum,suya karıştırdığın sirke miktarınımı çok tutuyorsun acaba, suya azıcık sirke damlatsan yeterli oluyor,yada sen saçlarını sirkeyle yıkadığını bildiğin içinmi psikolojik olarak kokuyormuş gibimi geliyor,yanındaki kişilerde koktuğunu söylüyormu? onlar ne diyor?:uhm:CADIARZU

evet sirke gerçekten de işe yarıyor. bildiğiniz gibi şehir suları çok kireçli oluyor yani en azından bizimki öyle . bu da saçı sertleştirip matylaştırıyor.
ama sirkenin kireç çözücü özelliğini bilirsiniz. çaydanlıklara falan koyulup kaynatılır mesela kirecini çözsün diye.
işte saçta da aynı mantık. dson durulama suyumuza koyuyoruz ve suyun kirecini çözerek saçlarımızın yumaşamasına yardımcı oluyor.
kokuosuna gelince .kuruduktan sonra koku falan kalmıyor. ama ıslandığında tekrar sirke kokuyor. yani benmki öyle oluyordu...
a.s

Bu elma sirkesi ne büyük bir nimettir böyle .. Efendimiz elma sirkesi ölüm hariç her derde deva demiş ..
Ben kullanıyorum durulama suyuma katıyorum inanın saçlarımı besliyo yumusacık yapıyo üstelk snra da koku ucup gidiyo.Sacımı da uzatmaya basladı :)) ve eskisi gibi dökülmüyo.Bazen cildime sürüyorum yumusacık yapıyo.Elma sirkesiyle 3 kilo verdim ne diyim başka :)))

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar bende bugün katıldım aranıza daha önce elma sirkesini kullanmıştım . Gerçekten işe yarıyor. tavsiye ederim.:a015:

Biraz önce denedim ah harika bişi saç kreminden nefret ederim ve kullanmam artık hep sirkeyi kullanıcam saçlarımı ipek gbi yaptı :D

ArkadaŞlar kepek sorunum var elma sırkesı kepek sorununa ıyı gelen var mı aranızda?

Bende denedim ama sizin deiğiniz gibi değil ..
SaçLarım kırıLmıştı hep e mat bir rankteydi .. Annem de "Gel bi şu sirkeyi deneyelim "dedi ..

Önce eLma sirkesi döktü iyicene bir duruladı .. bBiraz bekLedik sonra çok aazcık şampuan döktü duruLadık koku faLan kaLmadı ve ertesi gün saçLarım çok güzeLdi .. a.s

evet kızlar aramızda kalsın ama elma sirkesi hakikaten saçlarda mucizeler yaratıyo. İşte size mucize formulüm:
Saçları 2 en fazla 3 kere şampuanlayın
Akabinde herzamanki gibi saç kreminizisürün (5-10 dk bekletin)
Son durulama tasınıza suyla beraber 1 çay bardağı elma sirkesi koyun. Saçınızla beraber vücudunuzda nasibini alsın (lekelere de iyidir)
Banyodan çıkınca sert olmayan yumuşak bir havlu ile başınızı sarın, iyice suyu süzüldükten sonra nemli halde, mavi su sürün (kuaförlerde görmüşsünüzdür fön öncesi sıkıyolar. Hem yumuşak yapıyo hem de sirkenin kokusunu alıyo)
Benim saçlarım çok yıprandığından avonun saç ucu onarıcı serumunu da uçlarına sürdükten sonra saç nemli iken saçımı dolayıp, yani büküp tokayı takıyorum. Sonra bir güzel tülbent sarıyorum. (Böylece nem tüm saça hapsoluyo)
Sabah açınca o saçı muhteşemmmmmmm ipek gibi, yumuşacık oluyo. bir kaçkez deneyin kırıklarda çok azalıyo.:lepi:hihoyyytkaydirigubbakcemile3

Back