• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal Saç Bakım Kürleri Saçlara maskeler:)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

Lyd_____

Hiç Umudum Kalmadı.
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2012
657
2
26
Ankara
merhaba kızlar bi kaç tarif paylaşmak isttiyorum bazılarını denedim bazılarını hiç denemedim çevremden duyduğum maskeler

1.maskemiz
3 çorba kaşığı tahin
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı zeytin yağı
suyumuz ılık olcak tahin kıvamlı olduğu için içine koyup karışttırıyoruz sonra zeyttinyağını ekliyoruz.saçımıza sürüp 1 saat bekliyoruz

2.maskemiz
bu maske onarıcı benim saçıma çok iyi geldi ama herzaman yapmaya üşeniyorum
maydanoz
ısırgan
nane yaprağı
kekik
kişniş
ben hepsinden bir avuç koydum siz saçınızın uzunluğuna göre artırabilirsiniz.bunları kaynar suya atıp 5 dk kaynatıyoruz soğuduktan sonra bi kaç damla elma sirkesi koyup saçımıza sürüyoruz bekleme süresi size kalmış ben bir saat beklemiştim.ısırgan ve nane saçı gürleştiriyor.

3.maskemiz
bu maske canlandırıcı
1 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı nar suyu
yarım çay bardağı zeytinyağı
bir kaç damla limon

4.maskemiz
kırılmış
badem, ceviz,ve kuru üzümü bir kaç saat kaynatıp soğuyunca 1 çorba kaşığı bal katıp karıştırıyoruz saçımıza masaj yaparak sürüyoruz sonra yıkıyoruz.

herkese sağlıklı saçlar diliyorum:)

şu en üstteki tahinli maskeyi az önce yaptım biraz sertleşti sanki saçım daha kurutmadım gerçi ıslak hala ama bakalım beslesinde saçlarımı sert olsada olur :)

bnde yapıyorum 1 tane. biraz garip gelebilir ama paylaşayım.
bulgaristanda yaşadığım için türkiyede yoktur belki o vitaminden ama tarifi şöyle:

2 ç.k. Vialiton
1 ç.k. badem yağı
1 ç.k. yoğurt(süt de olabilir)
1 yumurta sarısı
1 ç.k. zeytin yağı
1 ç.k. bal
1 ç.k. alkolde koyabilirsiniz
isterseniz daha bişiler ilave edebilirsiniz ama 1 çorba kaşığı olmalı.

saç diplerine sürüp 2 saat havluyla sarıp bekliyosunuz( isterseniz yatarken yapıp sabah yıkayın nekadar kalırsa okadar faydalı).

Vialiton( trivitaminol) veterinerde satılıyo aslında.Hayvanların tüylerinin daha çabuk uzaması için kullanılıyomuş(koyunlarda mesela).
İçinde 3 tane vitamin olduğu için hiç bi zararı yok aksine aşırı yararlı.
Orda varmıdır bundan bilmiyorum ama daha ilk denememde fark ortadaydı.
Veterinere gidip aldığımda bana hemen yanında maskenin tarifinide vermişti yani okadar satılıyoki kadın tarifide verio artk.

paylaşmak istedim umarım işinize yarar.. :)

Back