• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri Saçlar için özel bakım, harika sonuç..

cansugul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2009
49
0
86
İstanbul
Arkadaşlar saçlarımızın uzamasını istiyorsak, kırıklardan ve çatallaşmalardan acilen kurtulalım. Kısa kalır demeden, çünkü görüntü hem kötü hem de yapılan bakımlardan verimli sonuçlar alamazsınız. O yüzden 2-3 ay şu ürünü kullandım işe yaramadı diyorsunuz. Şimdi saça, ve cilde iyi gelen yağları açıklamalarıyla birlikte yazıcam dilediğinizi seçip aktarlarda karışım yaptırabilirsiniz, ama sadece saça faydalı gelmesi yeterli değil, antioksidan ve rahatlatıcı özelliği içerenlere de önem vermek gerekir.

• jojoba yağı (cilt,saç, deri bozukluklarında kullanılır E vitamini bakımından zengindir)
  • lavanta yağı (doku yenileme, egzama, ergenlik sivilceleri, yanıklara karşı, antidepresan, baş ağrıları, akneleri temizler)
  • susam yağı (E, A ve B kompleks vitaminleri içerir, saç ve tırnak için etkili, antioksidan)
  • biberiye yağı (saç dökülmesine karşı, masaj yağı olarak da kullanılır, kas ağrıları ya da yorgun bir iş gününden sonra çok uygundur)
  • üzüm çekirdeği yağı (saç dökülmesini önleyici etkisi vardır, saç vücut el dudak kremlerinde kullanılır, cilt için koruyucu etkilerde bulunur)
  • hint yağı (saç dökülmesini önleyici etkisi ile özellikle saçkıranda faydalıdır, saç ve kirpik bakımı)
  • defne yaprağı yağı (Kepek ve saç dökülmesini önler, saçı besler, yumuşaklık, parlaklık ve güç verir)
  • ylang ylang yağı (ciidive saçları yenileyicidir, hücre yenileyici özelliklerine sahiptir, afrodizyaktır)
  • portakal yağı (Zihin beden ruh titreşimlerini birleştiricidir,meditasyonda,pasif jimnastiklerde yararlıdır, kilo vermede etkili olmaktadır)
  • gül yağı (Osmanlılar’da gül yağı psikolojik tedavilerde kullanılmış)
  • yılan yağı (bir şişe kullandım, faydasını da gördüm ama bilimsel bi açıklamasını görmediğim için öneremiyorum yani alsanız da olur almasanız da)

Siz de faydasını gördüğünüz yağları mutlaka dahil edin.. Karışımı aktarda yaptırıyorum, fısfıslı şişesi sayesinde çok rahat uyguluyorum, saçlarımı yıkamadan 2-3 saat önce masaj yaparak uyguluyorum..

Benim saçlarım geçen sene boyalardan, açma işlemlerinden sonra belime kadar olan saçlarım yanmıştı ve kısacık kestirdim. Saçlarımda kırık, çatallaşma bırakmadım ve inatla hiç bırakmadan bakım yaptım hala da yapıyorum, şu an saçlarım inanılmaz sağlıklı hiç tereddüt etmeden istediğim rengi yaptırabilirken artık kıyamıyorum saçlarıma :))

Umarım yardımcı olabilmişimdir, şimdiden allah sabır versin :)) 1-2 ayda pes etmeyin..

3 senede uzayacak saci 1 senede uzattim, yani ayda 3 kat daha fazla uzatiyor...

:lepi::lepi::lepi::lepi:

Son düzenleme:
teşekkürler bizimle paylaştığın için baya bi yağ grubu var sende işe yarmış inşallah hepimizde aynı etkiyi gösterir.ben sana bişey sormak istiyorum acaba bir yılda ve bir ayda kaç cm uzadığınıda bizimle paylaşırsan çok sevineceğim.bizde bu uzun saç tutkusu oldukça aktarların sırtı yere gelmez.(artı zayıflama arzusuoldukça) kaydirigubbakcemile2

bunların hepsinimi karıştırıp kullandın birde ne kadar kattın bu yağların her birinden cevaplarsan mutlu olurum sana da minnettar kalırım :Saruboceq:

canim ben bir suru bakim yagi kullandim cesit cesit ama ne kullandiysam hepsinin icinde mutlaka olan yaglari yazdim. ama ozellikle jojoba yagini ayri olarak aliyorum sac derisini muhtesem bir sekilde besliyor, onemli olan da o zaten. hepsinin yanina aciklamasini yazdim istedigini secebilirsin. ben hepsini kullaniyorum aktar ayni miktar koyarak karisimi hazirliyor. 2 ay kadar yetiyor.

her ay su kadar cm uzatiyor diyemem, boyle bir gercek yok cunku. biraz mantikli olsak anlariz aslinda, boyle bir gercek olsaydi bu isin uzmanlari var ve yillarca bunun egitimini aliyorlar devlet sirri mi neden bizden saklasinlar ki :) giderdik markete nasil yagli saclar, yipranmis veya kepekli saclar icin ayri ayri aliyorsak ayni sekilde saci ayda 15 cm uzatan formulden alirdik veya paramiz yetmiyorsa 10 cm uzatandan alirdik :) durum bu kadar komik aslinda. haksiz miyim?

simdi ben bu basliga ayda 15 cm uzatiyor deseydim insanlar akin akin gelirlerdi, cunku hemen olsun isteniyor, ama hemen olacak birsey maalesef ki degil, kimseyi hayal kirikligina ugratmak istemem.

yukarida yazdigim bakimi duzenli olarak kullanirsan omuza bile gelmeyen saci 1 senede bir kac kez uclarindan aldirarak bele kadar getirebilirsin..

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim yardımın için uzamasını sormamdaki amacım benim saçım zor uzadığı için seninki hızlı uzayan bir saçmıydı diye merak etmiştim.paylaşımın çok güzel en yalın zamanda onada başlayacağım.bu arada ben şişe biçimde alıyordum yagları . yağların böyle dolum yapıldığını bilmiyordum.öğrenmiş oldum opuyorumnanaktan

Bu yaglarin hepsini karistirip, sac diplerine mi yoksa tüm saca mi sürüyorsun?

Ve ayrica, durulanmasi gerekiyor mu? yoksa banyodan sonra mi sürüyorsun? :)

diplerine ama tümünede uygulayabilirsin banyodan önce sürüp 2-3 saat bekletip yıkayacaksın haftada 2 kere yapabilirsin

Lavanta yağı elimde vardı siyah noktalara korka korka sürdüm inşallah kocaman sivilceler olmazlar bu yağla beslenip :9:
Üzüm-biberiye-susam-jojoba-hint-defne yaprağı yağı alacağım inşallah en kısa zaman da
:9:
Teşekkürler paylaşım için

Kullanmak istiyorum bunuda :) Ama önce tavsiyene uyup kırıklarımdan kurtulmam gerekıyor sanırım

Kullanmak istiyorum bunuda :) Ama önce tavsiyene uyup kırıklarımdan kurtulmam gerekıyor sanırım

Sakın kestirmek gibi bir hata yapma saçlarının uçlarına bir miktar vazelin sür 1 ay kadar filan kırık filan kalmıyor hem saç fönden de etkilenmiyor bende bi forumda okumuştum bunu bende yapıyorum canım

Back
X