• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saçını Boyattığı İçin Kpss'de Gözaltına Alınan Kız Suç Duyurusunda Bulundu

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Adana’da saç rengi değişik olduğu için KPSS’ye
alınmayan ve gözaltına alınan genç kız,
cumhuriyet savcısı ve görevliler hakkında suç
duyurusunda bulundu. Adana’da geçtiğimiz
cumartesi günü yapılan KPSS’de sınava giriş
kağıdında bulunan fotoğrafında saçları sarı olduğu için kendisine benzemediği gerekçesiyle
gözaltına alınan Pelin Derya Çetinkaya, olayla
ilgili cumhuriyet savcısı, sınav görevlileri ve
kolluk kuvvetleri hakkında suç duyurusunda
bulundu. Bugün avukatı Vedat Özkan ve ailesiyle
birlikte Adana Adliyesi’ne gelen Çetinkaya, adliye girişinde basın mensuplarına yaşadığı sıkıntıyı
anlattı. Hakkını sonuna kadar arayacağını
belirten Çetinkaya, “Bu konuma gelmek
istemezdim, ben hakkımı sadece istiyorum.
Sadece sınav hakkımı bana versinler ya da ben
atanmak istiyorum. Yani benim hayatıma, 13 aylık emeğime mal olan görevlilere, orada
bulunan polislere sesleniyorum. Ben hepsinin
peşindeyim. Hakkımı sonuna kadar söke söke
alacağım, çok üzgünüm.” dedi. Çetinkaya’nın
avukatı Vedat Özkan ise olayın üzerinden 3-4
gün geçmesine rağmen müvekkilini hala bir devlet yetkilisinin aramamasının üzüntüsünü
yaşadıklarını anlattı. Mağduriyetin giderilmesi
konusunda hiçbir talebin gelmemesini üzücü ve
şüpheli bulduklarını anlatan Özkan, "Bugün
itibariyle işlemleri başlattık ama ne yazık ki bir
tarafta müvekkilin sınav hakkı elinden alınmış, sınavdan çıkarılmış, ikinci bölüme girmesi
engellenmiş, rencide edilmiş, hakarete uğramış,
bir de buna üstelik kimliğine el konulmuştur.
Mağdur olan müvekkilin şuan yasal haklarını
kullanmak için kimliği bulunmamaktadır. Bu
konuda savcılığın ve kolluğun yaptığı işlemlerde müvekkilin kimliğine el konulduğu için yasal
işlemler şu dakika itibariyle başlatılamamıştır. Şu
an cumhuriyet savcısıyla görüşmeye gidiyoruz,
biz bu kimliğinin bir örneğini alacağız, bununla
beraber YÖK’e başvuruda bulunarak
müvekkilimizin bireysel sınav hakkının tanınması konusunda talepte bulunduk." dedi.
Gözaltı talimatı veren cumhuriyet savcısı
hakkında HSYK’ya şikayet dilekçesi vereceklerini
anlatan Özkan, "Ayrıca müvekkilin yeniden sınav
hakkının tanınması konusunda ilgili kuruma
başvurduk, takipçisi olacağız. Ayrıca bu olayla ilgili mağdur olan 1 yıllık emeği yok sayılan,
hayata 1 yıl geç başlayacak olan, bu konuda
yaşadığı travmanın, yaşadığı maddi-manevi
mağduriyetin giderilmesi konusunda da gerekli
yasal işlemleri başlatmak üzere talepte
bulunacağız ve işlemleri başlatacağız. İlgili tüm gerek tutanak tutan, gerek bu konuda sınava
girmesini engelleyen memurlar hakkında da suç
duyurusunda bulunacağız. Şuan için KPSS
yetkililerine, YÖK’e bireysel olarak yeniden sınav
hakkı tanınması noktasında başvuru yaptık."
ifadelerini kullandı. Pelin Derya Çetinkaya daha sonra avukatı ve ailesiyle birlikte adliyeye girerek
suç duyurusunda bulundu.
Kaynak: CHA

yaa bu kızın da sarı saçlı hali çok ilginç kafasına peruk takmış gibi
biraz haklılar tanımamakta ama kıza üzüldümn
inş daha iyisini yapar diğer sınavda

ama yönetmelikte tekrar tekrar yazıyor güncel fotoğraf diye

Ben de gözetmen oluyorum sınavlarda, son kopya vs olaylarından sonra çok aşırı dikkat istiyor devlet gözetmenden . Kızın sarı saçlı hali ile siyah saçlı hali arasında çok fark var... Kim olsa bi şüohelernir, e yüz tanıma uzmanıda değiliz, boşuna güncel resim istemiyorlar sınava gireceklerden. Türkiye'de zamanında kaç kişi başkasının yerine sınavlara girerek belli mevkilere gelmiştir acaba. O kızında hakkı korunuyor bu şekilde aslında.

Böyle durumlar için sınavın bitmesi beklenemez mi , gerekirse daha sonra işlem yapılsın .
Sınav kağıdın üzerine işaret konabilir , şüpheli diye.
Daha sonra iptal edilir gerçek ortaya çıkınca.

Keşke başörtüsü taksaydı; o zaman dokunulmazlığı olurdu.
Başörtüsü takınca ne oluyor aranmıyorlar mı,ben de bu yıl sınava girdim başım kapalı ve her tarafımı didik didik aradılar,kulaklarımın içine baktılar saçımdaki lastik tokaya baktılar üzerimiz komple arandı hatta gözümdeki gözlüğüme bile baktılar ve benimle diğer sınava giren aynı ortamda bulunduğum baş kapalı kişilerde didik didik arandı.

ama yönetmelikte tekrar tekrar yazıyor güncel fotoğraf diye
Güncel foto süresi 30 aydı sanırım belki bu ögrencinin 30 ay süresi dolmadığı için değiştirmek istememiş olabilir diye düşündüm.

Benim fotoğrafım da saç rengimi değiştirmediğim halde bana pek benzemiyor.:KK64: Bilgisayar kamerası çok garip çıkartıyor yalnız onu da atlamamak gerek. Her seferinde bu fotoğraf olayı yüzünden acaba tanınmaz mıyım diye korkuyorum fotoğraftaki halim ne ise aynı şekilde olmaya çalışıyorum.Herkesi profesyonel makine ile çeksinler madem.

Başörtüsü takınca ne oluyor aranmıyorlar mı,ben de bu yıl sınava girdim başım kapalı ve her tarafımı didik didik aradılar,kulaklarımın içine baktılar saçımdaki lastik tokaya baktılar üzerimiz komple arandı hatta gözümdeki gözlüğüme bile baktılar ve benimle diğer sınava giren aynı ortamda bulunduğum baş kapalı kişilerde didik didik arandı.

Anlattıklarınızı okuyunca tüylerim ürperdi. Kamu Personeli Seçme Sınavı değil de sanki Ebu Garih Cezaevi veya Nazi toplama kampı gibi.
Sınav soularını dağıtan Ali Demir ve saz arkadaşlarnı değil de sınava girenleri cezalandırıyorlar Millet olarak Allah bizi kurtarsın

Benim fotoğrafım da saç rengimi değiştirmediğim halde bana pek benzemiyor.:KK64: Bilgisayar kamerası çok garip çıkartıyor yalnız onu da atlamamak gerek. Her seferinde bu fotoğraf olayı yüzünden acaba tanınmaz mıyım diye korkuyorum fotoğraftaki halim ne ise aynı şekilde olmaya çalışıyorum.Herkesi profesyonel makine ile çeksinler madem.

Bazen nufus cüzdanıma bakıp bu senmisin diye soruyorlar. Ben de Bu ben değilim bu benim nufuz cüzdanım diyorum

Bazen nufus cüzdanıma bakıp bu senmisin diye soruyorlar. Ben de Bu ben değilim bu benim nufuz cüzdanım diyorum
Bu dediğiniz olayı ben de bazen bankada yaşıyorum,boyum kısa olduğu için genellikle 18 den küçük zannediyorlar ,ellerindeki kimliğine bile bakmadan direk sizin imza yetkiniz yok diyorlar.siz de güzel cevap vermişsiniz bu benim nüfus cüzdanım diye.:oops:

Back