Kızlar merhaba bendede bu sorun uzun yıllardır var bi sürü doktor bi sürü şampuan (ketoral,nizoral...) vs hepsi mahvetti saçlarımı uzaması bile durmuştu..tesadüf eseri internette bu konuyu araştırıyodum bi yazı dikkatımı çekti clear koyu lacivert olan şampuanı bu sorunu çözdügünü yazıyodu bend hemen gittim aldım clear'ın erkek şampuanı olcak lacivert 1 yıldır kullanıyorum hiçbişey kalmadı tavsiye ederim saçlarım uzadı bile opuyorumnanaktan
bunun yanında da arada bir önlem amaçlı SELSUN BLUE kullanıyorum buda eczanelerde var ama clear dan sonra hiç ihtiyaç kalmadı yinede aklınızda bulunsun[
tamamen geçtiğini söylediğinize göre sizinki seboreik dermatit değilmiş. dönemsel olabilir.ya da basit bir kepeklenme.sevindim adınıza:)
cünkü seboreik dermatit geçen bir hastalık değildir. ilaçlar merhemler yatışmasını sağlar sadece yani kontrol altına almayı diyelim. genelde ırsi oluyor zaten bizde de öyle.buyrunnnnnnnnn
Canım doğru söylüyorsun, kızkardeşimde var benim seboreik dermatit, uzun süre yağlı kirli kalmayı, stresi uykusuzluğu, düzensiz beslenmeyi moral bozukluğunu hiç sevmiyor bu illet genetik dediler ama ailede birtek onda var bazen de uzun süre normale dönüyor
Annem babam çalıştığından küçükken kardeşime ben bakardım, ne zaman hasta olsa ilaç kullansa ya da sınav dönemi saç diplerinde hemen yara sivilce kanama artardı
Şampuan ve kozmetiklere de çok dikkat etmek lazım, mümkün olduğunca SLS, silikon vb. içermeyenlerinden (tabii o yüzden de markette değil eczanede satılan daha fiyatlı) kullanmak, çok köpüren keskin kokulu ürünlerden de uzak durmak lazım çok geçmiş olsun
bunun yanında da arada bir önlem amaçlı SELSUN BLUE kullanıyorum buda eczanelerde var ama clear dan sonra hiç ihtiyaç kalmadı yinede aklınızda bulunsun[
tamamen geçtiğini söylediğinize göre sizinki seboreik dermatit değilmiş. dönemsel olabilir.ya da basit bir kepeklenme.sevindim adınıza:)
cünkü seboreik dermatit geçen bir hastalık değildir. ilaçlar merhemler yatışmasını sağlar sadece yani kontrol altına almayı diyelim. genelde ırsi oluyor zaten bizde de öyle.buyrunnnnnnnnn
gittiğim dermatologlar bu tehşisi koydular ama :1shok: aşırı kaşıntı,kabuklanma,dökülme,zor uzama vs bu tarz şikayetlerim vardı hatta lise dönemimden beri -tatlicadiarzu-biçok şampuan ve merhem kullandım doktorların verdiği ama geçici sonuç aldım dediginiz gibi yatıştı sadece..ben bahsettiğim şampuanları bu tarz bi forumda bu şikayeti yaşayan bir bayanın önerisine göre denemek istedim ve şimdi kaşıntı asla yok,kabuklanma ense ve alın bölegemde çok vardı şimdi yok denilcek kadar az sadece çabuk yağlanma şikayetim var onuda pek takmıyorum şuan..buarada yüzümdede bu tarz pullanma şikayetimde vardı kaşlarımda özellikle doktor tavsiyesiyle eczaneden aldıgım dermokozmatik ürün sayesinde ondanda kurtuldum..bence sizlerde bi deneyin clear ve selsun u tavsiye ederim öptüm a.s.
ruby
tamam canım teşekkür ederim tavsiyen için. benim de yüzüm de pullanma şeklinde oluyor özellikle dediğin gibi kaş ve burun çevresinde. yine ara ara belirginleşiyor o zaman da dermoteve kullanıyorum yatışıyor. çoook sevindim adına atlatmışsın canımm:) peki sizde ırsi miydi.?belki değilse dönemsel diye düzelmiştir canım ya benm annemde dayımda annemn dayısında falan da var da
bende tşk ederim canım..bizim ailede benden başka kimsede görmedim:1shok: evlenince eşimdede oldugunu farkettim doktora birlikte gittik hep şimdi iyiyiz,bakalım kızımızda da olcakmı gerçi daha 5 yaşında -tatlicadiarzu- olursa ırsi olcak CADIARZU
Onu da kullanmıştım ama Organicum daha iyi geldi bana