Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçına her ay açık renklerde dip boya yapanlar bakabilir mi ?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Goldsparkle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2018
395
651
Merhaba, saçlarımı yaklaşık 10 yıldır sarının tonlarına boyuyorum. Her zaman 3 haftada bir dip boyası yapardım ancak bir yıldır 2 ayda bir yapıyorum. Çünkü ince olan saçlarım daha da inceldi ve çok fazla dökülmeye başlamıştı. 6 aydır dökülmesi durdu, hatta bebek saçlarımda çıktı. Ben 2 aylık dahi olsa o dip görünümünden hoşlanmıyorum ve yine 3 haftada bir boyayacağım. Sorum yıllarca sürekli koyu renk saçlarını sarı tonlarına dip boyama yapanların, saç ve saç derisi yıpranmasını en aza indirmek için önerileri? Kendi yaptıklarım haftada bir ampül+yağ saç maskesi ve dip boyadan önce saçı susam yağıyla yağlamak. Bunlardan başka önerisi olan var mı ? Bu arada saçım tek boyamada istediğim renk oluyor, açma gibi bir ön işlem yapmıyorum.

açık ton dip boyayı nasıl yaptığınızı merak ettim ben. açıcı kullanıyor musunuz her sefer, kendi saç renginiz ne?
Kendi saç rengim kestane, koyu kumral gibi bir renk. Muhtemelen etrafınızda en çok gördüğünüz renktir. Açıcı kullanmıyorum boyayı sürüyorum 40-45 dk sonra yıkıyorum tutuyor. Palette 9.50 altın parıltılı bal rengine boyuyorum herhalde 4 yıl falan oldu hiç değiştirmedim rengi. Boyanın üzerinde ‘koyu renk saçlarda bile etkili’ ibaresi var.

Kullandığın boyayı kaliteli tercih edersen yüksek oksidan kullanmana gerek kalmaz kendinden açıcılı profesyonel boyaları tercih etmeni öneririm birde oksidan markanı kaliteli tercih et böylelikle zaten sorun yaşamayacaksındır
Ben sadece boya kullanıyorum zaten ve kullandığım marka palette. Sanırım içinde %9luk oksidan var. Ayrıca oksidan vs almıyorum. Siz hangisini tavsiye edersiniz ?

Kendi saç rengim kestane, koyu kumral gibi bir renk. Muhtemelen etrafınızda en çok gördüğünüz renktir. Açıcı kullanmıyorum boyayı sürüyorum 40-45 dk sonra yıkıyorum tutuyor. Palette 9.50 altın parıltılı bal rengine boyuyorum herhalde 4 yıl falan oldu hiç değiştirmedim rengi. Boyanın üzerinde ‘koyu renk saçlarda bile etkili’ ibaresi var.

Ben sadece boya kullanıyorum zaten ve kullandığım marka palette. Sanırım içinde %9luk oksidan var. Ayrıca oksidan vs almıyorum. Siz hangisini tavsiye edersiniz ?

benim kuaförüm zamanında saçımı sarı yaparken ilerleyen zamanlarda kendim boyarken saç boyasının içerisine bir miktar saç kremi koymamı tavsiye etmişti, yıpranmayı azaltsın diye. kendisi akabinde saçlarımı yaktığı için bu lafına da güvenmedim ama belki doğruluk payı vardır :-)

benim kuaförüm zamanında saçımı sarı yaparken ilerleyen zamanlarda kendim boyarken saç boyasının içerisine bir miktar saç kremi koymamı tavsiye etmişti, yıpranmayı azaltsın diye. kendisi akabinde saçlarımı yaktığı için bu lafına da güvenmedim ama belki doğruluk payı vardır :-)
Bunu denemeye cesaret edemem herhalde:)

Bende senelerdin palette'nin titan sarısıyla boyuyorum saçlarımı. Dediğin gibi açıcı artı olarak kullanmıyorum. Ama boyamadan sonraki haftalarda diplerime dax supergro diye bir yağ uçlarına da hindistan cevizi yağı bazen de zeytinyağı sürüyorum. Dökülme sorunu oluyor bende de çok fazla boyadığım ilk haftalarda o da bir süre sonra azalıyor

X