• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçın yapısı birkaç yılda değişir mi?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

feridexo

Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2018
288
229
18
:kızgın:Kızlar merhaba ben kendimi bildim bileli pırasa saçlı bir insan oldum. Hatta lisede saçımı taramama bile gerek kalmazdı duştan çıkınca kuruturdum dümdüz bebek gibiydi. Üniversiteyi istanbulda okudum sonra evlendim izmire geldim bu sırada sürekli kendi memleketime de gidiyordum. Yani sık sık şehir değiştirdim. Evlilik fotolarında hala çok düz saçlıyım. Evlenmeden önce saçlarıma ombre yaptırmıştım hala da ombreli ama yine yapısı hiç bozulmadı.
Derken İzmir'den Merzifona taşındık ve birkaç ay içinde saçlrım papaz gibi oldu. Eski dümdüz saçlarım yok öyle büyük rahatlıktı ki.
Taşınırkenki fotolarımıza bakıyorum benim saçlarım hala çok güzelmiş.
Upuzun saçlarımı belki toparlar diye kulak altı kestirdim geçen yıl yine de fayda etmedi, şuan boyasız ve toparlanmıyor yine de. Eşimin bir doktor arkadaşı şöyle bir şey dedi : insanda bazı genler bazı yaşlardan sonra ortaya çıkarmış aktifleşirmiş.
Aranızda böyle bir şey yaşayan var mı? Hayatım aşırı zorlaştı saçımla yarım saat uğraşıyorum en az evden çıkmadan

:kızgın:Kızlar merhaba ben kendimi bildim bileli pırasa saçlı bir insan oldum. Hatta lisede saçımı taramama bile gerek kalmazdı duştan çıkınca kuruturdum dümdüz bebek gibiydi. Üniversiteyi istanbulda okudum sonra evlendim izmire geldim bu sırada sürekli kendi memleketime de gidiyordum. Yani sık sık şehir değiştirdim. Evlilik fotolarında hala çok düz saçlıyım. Evlenmeden önce saçlarıma ombre yaptırmıştım hala da ombreli ama yine yapısı hiç bozulmadı.
Derken İzmir'den Merzifona taşındık ve birkaç ay içinde saçlrım papaz gibi oldu. Eski dümdüz saçlarım yok öyle büyük rahatlıktı ki.
Upuzun saçlarımı belki toparlar diye kulak altı kestirdim geçen yıl yine de fayda etmedi, şuan boyasız ve toparlanmıyor yine de. Eşimin bir doktor arkadaşı şöyle bir şey dedi : insanda bazı genler bazı yaşlardan sonra ortaya çıkarmış aktifleşirmiş.
Aranızda böyle bir şey yaşayan var mı? Hayatım aşırı zorlaştı saçımla yarım saat uğraşıyorum en az evden çıkmadan
Benimde dalgalı bir sacım vardı .Lakin yasim ilerledikce kivircik lule lule sacli biri oldum ciktim:) Bana da garip gelio ama degisio demekki sac yapısı.

Teyzemin kızı doğuştan dümdüz saçlıydı, belli bir yaştan sonra kıvırcık birisi oldu çok şaşırmıştık. Ama saç yapısı gerçekten de değişebiliyor. Benim de dümdüz saçlarım vardı şuan hafif dalgalanmaya başladı :)

dısarı çıktığımda herkesin özendiği saçlarım vardı
arkadaslarım fönsüz olduguna asla inanmazlardı
yıkar ve cıkardım ve o kadar cok sacım vardı ki anlatamam sana
topladıgımda ıkı el bıleği kalınlıgında olurdu

şuanda 38 yasındayım
36 yasından sonra saçlarım berbat oldu, hem de aniden.
hatta bu yuzden psikolojım cok bozuldu eski resimlerime bakmak istemıyorum resmen içim acıyor

kurudu , dolasıyor kabarıyor ve dökülüyor
suanda minnacık kedi kuyrugu gibi toplanıyor anca ve care bulamadım
ne organık ürünler, ilaçlar, dermatologlar, bakım yagları fayda etmedi

rahmetli annemin saçları dediğiniz gibi olmuş
normalde kıvırcık uçları bukle olan saçları istanbula taşındıktan sonra
düz hale gelmiş suyundan veya havasından bilinmez :kahve:

Değişir.
Kalın telli saçlarım su an ince telli cılız , 2 gün yıkamasam aylarca yıkamamış gibi yagli duruyor.(cildim çok kuru banyodan sonra pul pul)
Uzun yıllardır sarı kullanıyorum onun da etkisi var heralde , kedi kuyruğu gibi bisey kaldı.

şuanda 38 yasındayım
hatta bu yuzden psikolojım cok bozuldu eski resimlerime bakmak istemıyorum resmen içim acıyor

Aynı benim de öyle ben mi abartıyorum diye çok üzülüyordum ama ben de inanılmaz mutsuzum. 30 yaşına gelince vücutta her şey değişirmiş diyorlar o yüzden mi oluyor bilmiyorum ben de o kadar para döktüm ki bu uğurda bana mısın demedi

Değişir.
Kalın telli saçlarım su an ince telli cılız , 2 gün yıkamasam aylarca yıkamamış gibi yagli duruyor.(cildim çok kuru banyodan sonra pul pul)
Uzun yıllardır sarı kullanıyorum onun da etkisi var heralde , kedi kuyruğu gibi bisey kaldı.
Benim de o kadar bakım yapmama rağmen böyle kabarık kabarık kuru çok cansız. Benim zaten çok saçım yoktu ama şimdi iyice fena. Benim de 1 günde yağlanıyor malesef

şuanda 38 yasındayım

Ben çok iyi bi kuaföre gittm artık doktorlar fayda etmeyince. Keratin yapalım dedi bazen saç eski formuna kavuşuyormuş bi süre düz olduktan sonra. Keratin çok iyi geldi saçlarıma düzdü ve sakindi ama onun da çok zararı var malesef zaten saçım yine eski haline döndü. Çok da zararlı olunca bir daha yaptırmadım.

Bir arkadaşım anlatmıştı yıllarca saçlarını düzleştire düzleştire saç düzleşmiş dalgalıydı. Ama benim bu kabarık saçım kaldırmaz her gün düzleşmeyi zaten çok cansız

Soylediginiz seyi bir arkadasim gozlerimin onunde yasadi. Pirasa gibi dumduz saclari vardi bir kuafore gittik ve katli farkli bir kesimle bir model yapti saca. O gun bugundur o saclar dalgali ve kabarik. Tekrar uzatti dumduz kestirdi ama eskisi gibi olmadi. Sizin probleminizde boyle bir kuafor faciasi sonra yasanmis olabilir mi? Birde sudaki kirec orani sac yapisini cok degistiriyor benim farkli bir sehire gittigim bir donemde 1 ay boyunca saclarim yanik gibi tiftik tiftik oldu duzlestirici masa tutmuyordu. Daha sonra tatilden dondugumde saclarimda orjinal haline geri dondu. Aklima bu iki ihtimal geliyor ya kuafor yada su faktoru diyorum

Değişiklik iyidir benimde saclarim dalgali ve kabarık Kivirciklassa keşke. Düz sac daha kullanışlı olabilir ama dalgali sacinda avantajlari var daha hacimli ve gür görünüyor.

Arkadasinizin durumunu bende yasadim ama bu duzlesme oyle guzel bir duzlesme degil yine kabarik sekilsiz bir duz sac. Isidan kaynakli olarak bukleler canliligini yitiriyor bence de bu yontem saclarinizi eski haline getirmede isinize yaramaz. Brezilya fönü diye birsey modaydi bi ara. Onu hic arastirdiniz mi?

Soylediginiz seyi bir arkadasim gozlerimin onunde yasadi. Pirasa gibi dumduz saclari vardi bir kuafore gittik ve katli farkli bir kesimle bir model yapti saca. O gun bugundur o saclar dalgali ve kabarik. Tekrar uzatti dumduz kestirdi ama eskisi gibi olmadi. Sizin probleminizde boyle bir kuafor faciasi sonra yasanmis olabilir mi? Birde sudaki kirec orani sac yapisini cok degistiriyor benim farkli bir sehire gittigim bir donemde 1 ay boyunca saclarim yanik gibi tiftik tiftik oldu duzlestirici masa tutmuyordu. Daha sonra tatilden dondugumde saclarimda orjinal haline geri dondu. Aklima bu iki ihtimal geliyor ya kuafor yada su faktoru diyorum

Merhaba teşekkür ederim cevabınıza. Annem de sizin gibi düşünüyor. Ben de bir ara modaylen çok katlı değil ama iki katlı kestirmiştim biraz hacim kazansın diye. ama ondan sonra tekrar düz kestirdim düzlük devam etmişti. Annem o ara saçının yapısı bozulmuş hava su değişince de böyle olmuş olabilir diyo :(

Aynı benim de öyle ben mi abartıyorum diye çok üzülüyordum ama ben de inanılmaz mutsuzum. 30 yaşına gelince vücutta her şey değişirmiş diyorlar o yüzden mi oluyor bilmiyorum ben de o kadar para döktüm ki bu uğurda bana mısın demedi
valla değişmeyenin değişmiyor
ne yaslı kadınlar var cok guzel birsürü sacları var
ben de anlamadım sankı sacıma ugursuz bır el değdi ve mahvoldu

yanlız soyle bırsey var
ben de sacıma ombre yaptırmıstım ondan snr benım de boyle oldu
belime yakın saclarımı once küt sonra da erkek gibi kestirdim

ama yok yok düzelmiyor

Arkadasinizin durumunu bende yasadim ama bu duzlesme oyle guzel bir duzlesme degil yine kabarik sekilsiz bir duz sac. Isidan kaynakli olarak bukleler canliligini yitiriyor bence de bu yontem saclarinizi eski haline getirmede isinize yaramaz. Brezilya fönü diye birsey modaydi bi ara. Onu hic arastirdiniz mi?
Evet yaptırdım ama eski haline döndü. Kuaförüm kalıcı olarak saçın tekrar eski haline dönebilir demişti olmadı. Aynen ondurumu yaşıyorum. Dalgalı değil hala düz ama papaz gibi :))

Ben çok iyi bi kuaföre gittm artık doktorlar fayda etmeyince. Keratin yapalım dedi bazen saç eski formuna kavuşuyormuş bi süre düz olduktan sonra. Keratin çok iyi geldi saçlarıma düzdü ve sakindi ama onun da çok zararı var malesef zaten saçım yine eski haline döndü. Çok da zararlı olunca bir daha yaptırmadım.

Bir arkadaşım anlatmıştı yıllarca saçlarını düzleştire düzleştire saç düzleşmiş dalgalıydı. Ama benim bu kabarık saçım kaldırmaz her gün düzleşmeyi zaten çok cansız
ben de yaptırdım keratin dolu para ödedim
saç botoksu da yaptırdım
ılk bırkac gun guzeldı sonra eskıye dondu

sac cansızlasınca ölüyor işte
öle öle de dökülüyor
evde heryer saç oluyor , işyerimde masamın altı hep saş artık baya baya canım sıkılıyor
kendımı guzel bıle bulmuyorum ki, çok güzel bir bayanım kaşım gözüm belirgindir ama sacım dokuldukce ve çirkinlestıkce kendıme bakasım bıle gelmıyor

Back
X