Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar SAÇIMIN AZLIĞI DÖKÜLMESİ VE DOKTORUN DEDİKLERİ

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
bende de benzer problem var. saclar incecik ve hacimsiz. kısa kestirdim omuz hizamda ama yine de birşey değişmedi. Vitaminler kullandım, şampuanlar yine de işe yaramadı ve çok dökülüyor. Yeni saçlar çıkıyor ama bir süre sonra onlarda dokuluyor. Ama benim saçım hep ince telli ve azdı. Benim sorunum ise şekle girmemesi. fön çektirdiğimde iyi görünür ama yeni çıkan saçlar dimdik uzaylı gibi. sprey, köpük, jöle gibi şekillendiriceler kullandığımda da yapış yapış oluyor. ne yapsam olmadı....

Bende ayni sekildeydim bundan 5 sene once saclarim cok dokuluyordu evin her yeri resmen sac oluyordu sacimi topladigimda aralari kel ve acik gozukuyordu.sonra dahiliyeye gittim demir eksikligi ve b12 eksikligi cikti gunde iki kere demir ve gunde bir defa b12 hapi kullandim uzun bir sure ve ise yaradi. Saclarim suandada aslan yelesi gibi degil fakat az da degil. Bence dahiliyeye gidin.

Aynı dert bende de vardı. Hiç bi zaman saçlarım yüzünden kendimi sevemedim. Düğün kına bisey olur kuafore gider ek saç koydururdum. Benim saçlarım küçüklükten beri uyurken sacimla oynayıp düğüm yapıp o düğümleri koparmamdan böyle oldu sanırım. Yada annemin aaci da boyle ondan da olabilir bilmiyorum. Şimdi hamileyim sacimla çok az oynuyorum ve hormonlardan mıdır bilmem acayip güçlendi uzadı baya. İlaçla falan olacak şey degil

Şampuan ismi verirmisiniz organik dediniz ya bide terebentin nedir?

Şampuan ismi verirmisiniz organik dediniz ya bide terebentin nedir?
Canım ben tresan ısırgan otlu veya onu bulamazsam otacı ısırgan otlu şampuan kullanıyorum.
Çam terebentin yağı şampuanın içine koyuyorum, ama bir kapak yetiyor çok fazla koyunca çok sulanıyor.
Şampuana saçın alışması biraz sürer çünkü saçı yumuşatmıyor pek, yıkayıp çık ve kendisi kuruyunca yumuşuyor.
Şunda dediğim gibi günde 5 tel anca dökülüyor bende..
Ama bunları yaparken kan değerlerinin normal olması lazım..

Cevabınız için teşekkür ederim kan değerlerim pek normal deil sanırım otaci kullandım pek işe yaramadı tresan kullanayim yağıda aktara bi bakim

Cevabınız için teşekkür ederim kan değerlerim pek normal deil sanırım otaci kullandım pek işe yaramadı tresan kullanayim yağıda aktara bi bakim
Kan değerlerini normale çevir önce ama, ilaç falan kullan onlar duzelsin.
Yoksa kullandığın herşey boşa gider. Ben önce B12 vitamini sonra da demir ilacı kullandım onlar düzelince ısırgana başladım.

Şuan iki çocuktan( biri bebek) pek fazla vakit bulamıyorum ama kan değerlerim düşük onu bi halletsem iyi olurdu saolun söylediklerinizi dikkate alicam

sarımsak ezip surebilirsin

şampuanıma çam tereb döktüm öyle yıkadım cidden iyi hissettim kendimi..sen neler yaptın canım saçların için. ben haplarımı kullanıyorum kii

tatlımmm o neee ? maltofer ilaç mı nedir ?
aydınlatsana birazcık benii :)

canımmm benim demir eksikliğim yok amaaa... B12 & Çinko eksiliğim vaar demir referansın iyi dedi doktorr..

canımmm benim demir eksikliğim yok amaaa... B12 & Çinko eksiliğim vaar demir referansın iyi dedi doktorr..
şimdi şöyle anlatayım.
mesela demir seviyesi aralığı 40 ile 200 arasında olmalıdır. ( atıyorum yani. farklı seviye aralıklarıda olabilir. )
senin demir seviyen diyelim ki 50. yani bu durumda 40 ile 200 arasında. Yani aslında normal. sağlık açısından olmaması gereken bi seviyede değilsin. doktorun sana ilaç yazmasına gerek yok aslında bu durumda.
ama saçlarının tırnaklarının ve cildinin daha sağlıklı olması için demir seviyeni 200 e kadar çekmen gerekiyor. mesela senin demir seviyen 180 olduğu zaman ( sınıra tam yakın yani ) saçların daha canlı daha güçlü daha parlak daha sağlıklı olur. Daha hızlı uzar mesela. Dökülmez. Tırnakların kırılmaz. Gibi...
Burada işin içine maltofer giriyor. Maltofer dediğim şey kan ilacı. Küçük şişelerde bulunan sıvı, tadı pekmezimsi gibi olan bi şey. tabi öyle yoğun değil daha sıvı.
Öncelikle testini yaptır. Demir seviyene bak. üst sınıra bak. ve git 3 kutu maltofer yazdır. Yatmadan önce bi şişe maltofer iç. Sonrasında kesinlikle çay süt bilmem ne tüketme. mümkünse maltofer kullandığın sürece çay kahve asitli içecek falan tüketme.
Sonra 3 kutu maltofer bitince git tekrar test yaptır ve bak demir seviyene. Nereye kadar çekmişsin.

demir seviyem bildiğim kadarıyla şuan 800-100 civarında bir şeydi.
Maltoferi denicem ,birde bir arkadaş mayalı süt iç demiş bilgin var mı canım ?
Şey sorcam ayrıca çinko hapı+b12 hapı+maltofer içince dokunmaz mı acep banaaa ???
Kilo aldırırsa diye korkuyorum aslında

b12 için kesinlikle HAP ALMA. Doktoruna söyle sana b12 için iğne yazsın. Kesinlikle ama kesinlikle iğne.

için iğne yazsın

doktoruma bu ilacı yazdırdım canım şurup gibi olanını demi sende bunu kullanıyorsun ????
Dışkını boyar biraz bilgin olsun dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…