Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar SAÇIMIN AZLIĞI DÖKÜLMESİ VE DOKTORUN DEDİKLERİ

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

yinesev

Seni Secdeye Götürmeyen Aşk,Cennete Neden Götürsün
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
557
120
43
Merhaba Bayanlar ,

Saçlarım kelimenin tam anlamıyla pskolojimi bozmaya başladı... çok az ,ince telli ,aynadan bakınca kadın çizgisi var ya o resmen açılmış iyice kafamda ...Ortadan ayrınca resmen görebiliyorum ne kadar vahim olduğunu durumun. Topladığımda sacımı fare kuyruğu kadar abartmıyorum cidden öyle ..(4yıldır uzamıyor saçım aynı kaldı)
Neyse 2 ay önce cildiyeye gittim uzman doktor.. saçında mikrop var dedi medikal şampuan yazdı ,çinko ve diğer bütün testleri yaptı baya para bayıldım. Sonra mezoterapi önerdi kabul ettim 2.seans bitti mezoterapide..
Kan değerlerim normal çıktı ama çinko eksiliği ve B12 Eksikliği çıktı şuan hap kullanıyorum aynı zamanda fıs fıs verdi mikrop için onu sıkıyorum.

Ama bütün bunlardan sonra 1 ay geçmesine rağmen hiç bir sonuç yok iyi bir gelişme göremiyorum dökülme normal diyelim tamam ama saçlarımda ne gürleşme var ne de bir farklılık..
İnanılmaz üzülüyorum ...
Benimle aynı durumda olanlar var mı ?

Bu arada ben bitkisel yağlarla saçıma maske yaptığımı (sarımsak,çam yağı vs..) söylediğimde uzman doktor beni uyardı bu yağlar saç diplerini tıkar açılsın nefes alsın dedi ...

Cnm benim saclarimda cok gur ve bayada uzun hic oyle bakim filanda yapmisligim yok yapisindan oyledir bence benim o kadar dokulmeye hic kalmamasi lazim ama ayni hala tamamen yapisal olduginu dusunuyorum

kelin ilacı olsa başına sürermiş misali ben de aynı dertteyim
sağolsun bayağı öneri geldi arkdaşlardan da, ben de tahlil yaptıracağım bakalım, inşallah saçlarımız çoğalır.

Dahiliyeye git de ona cildiyeye gittim böyle böyle ilaç yazdı tekrar tahlil yaptırmak ve yeterli değilse ilaç değiştirmek istiyorum diye. Benim de aynı sorun vardı. Cildiyeye gittim, altı ay ilaç kullandım banamısın demedi. Kan şurubuydu. Sonra dahiliyeye gittim. Bana ilaç yazdı. Bir de kadın doğumdan hormon testi istedi. İlaç iyi geldi diye gitmedim tekrar doktor da çok suratsızdı zaten. Bir tek saç telim düşmez oldu nerdeyse ve dökülen saçlarımın yerine yenileri çıkmaya başladı. Tabi kontrole gitmediğim için depolar tükenince hoopp başa sardık.
Şimdi hamileyim ve tabi ertelemek zorunda kaldım. Doktor zaten demir ilacı verdi ama yeterli gelmiyor. Dökülüyor sürekli.

Saçına sürekli farklı farklı şeyler uygulayıp durma saçını yorarsin.her duyduğunu da yapma.doktorun verdiği takviye ilaçları al.seyrek yerlere sarımsak ezip surebilirsin eğer kokusu rahatsiz etmezse.

1-2 ayda hemen duzelmez bekleyın bıraz daha

Isırgan otunu kaynatıp onla yıka saçını bide soğan suyu bir hafta birini bir hafta birini kullan soğanı 10 dk kaynt temiz saçına uygula 1 saat beklet snr durula istersen çok az bakım kremi uygulayabilirsiniz bn öyle yapiorm

yinesev tiroitlerine bakıldı mi.
Ben de tiroit hastasıyım saçlarım dökülüyor.
Tabi çinko ve b12 de yapabilir ama önce dahiliye doktoruna gitsedin derim.

biraz zaman verin bence
şipşak olacak bir şey değil ki bu.
kademe kademe etkisini görürsünüz.

Hiç o kadar para dökmeye gerek yok. Bir dahiliyeye gidip aynı testleri yaptırıp kolaylıkla ne olduğunu öğrenebilirsin bence.
B12 eksikse onu duzeltmeden yapacağın hiçbirşey sana fayda göstermez.
Bende zamanında yaptım o hatayı birsuru para bayıldım ama artık saçlarım çok gür ve dökülmüyor. Üstelik yeni saçlar çıktı gözle görülür bir şekilde..
Kan değerlerini normale çevir sonra da bir tane organik bir şampuan alıp içine çam terebentin dok.
Eğer çare olmazsa gel beni bul :))

birden gürleşmez ki b12 eksikliği ile çinko saçını dökmüştür onlarda düzelince düzelir insanın morali bozuluyor anlıyorum ama birde doktora sarımsak şampuanı nı sorsan oda işe yarıyor

Bu tarz bütün konularada aynı cevabı yazıyorum ama maltofer kullansana ?
Demir seviyeni en üst sınıra çekene kadar maltofer kullan baya etkisini görürsün.
Bide polikistik var mı ? O da yapabiliyor bunu çünkü. Polikistik over sendromlu bi arkadaşımında durumu aynı..
Onun dışında balık yağı kullan. Mesela akşamları yatmadan önce al bi tane.
Bide saçlarını kısa tut. Baya kısacık kestir. Öyle daha gür gözükür. Durum düzelene kadarda gerekli bakımları daha rahat yaparsın. Ayrıcada dökülme azalır.
Şimdilik benim önerilerim bunlar..
Umarım istediğin saçlara kavuşursun bi an önce.

Çamterebentin benim saçlarımı zamanında mahvetmişti. Acaba ben mi hatalı kullandım ki. Herkesten duyuyorum çamterebentini forumda.
Ne kadar çamterebentin kullandın. Markası falanda önemli aslında da..
Bazılarını karıştırıyorlar çünkü.

Bu arada B12 için kesinlikle ilaç kullanma. Söyle doktoruna sana iğne yazsın. O kadar diyorum bak..
İğne iğne iğne...

Esimin kafasini da 15 senedir kullanilmis araba fircasina cevirmisti cam terebentin.

Konu sahibi biz bepanthene, bemiks, evin, argan yagi kullaniyoruz. Ilk ayin sonunda kellesmis bolgelerden sari sari tuyler cikti, 3 ayin sonunda saclar gelmeye basladi. Bende sac cikartmiyor, dokulme sorunum vs yok. Ama esimde ise yariyor.

benimde saçlarım dökülüyor. dediğiniz gbi ince telli ve seyrekler. ama uzama sıkıntısı yok Maaşaallah.
yorumları okudumda, şimdi hamilelikte kanım düşük. eskiden yoktu ama yine dökülüyordu. özellikle kirliyken.
İnşaallah çare bulursunuz.

Ay evet ancak bu kadar güzel örneklenebilirdi.

Sac tedavisi uzun bir surectir belkide yillarinizi alir. En az alti ay beklemek gereklidir sonuc olarak. Farkli bir doktorun gorusunude almanizda yarar var. Yine endokrin ve jinekolojiye basvurmalisiniz. Cunku saclariniz demir, b12, cinko, d vitami, troit, polikistik over sendromu gibi bir cok nedenden dolayi dokulebilir. Saclariniz ince telli ve yagli bir yapiya sahipse yag bakimlari daha cok doker. Sac dokulmesinde sampuanlarin fazla etkisi olmaz ama icerigi temiz olmasina dikkat edin. Bu arada demir referansiniz 70-80 olmali saglikli saclar icin. Bu degerin asagisida eksiklik sayilmaz ama saclar daha saglikli olur. Prp yontemini arastirmanizi oneririm. Fakat prp uzun sureli dokulmeler icin uygulaniyor. Kac yildir saclariniz dokuluyor?

saclarim tıpkı senin anlattığın gibi bıraktım artık uğraşmayı

bende de benzer problem var. saclar incecik ve hacimsiz. kısa kestirdim omuz hizamda ama yine de birşey değişmedi. Vitaminler kullandım, şampuanlar yine de işe yaramadı ve çok dökülüyor. Yeni saçlar çıkıyor ama bir süre sonra onlarda dokuluyor. Ama benim saçım hep ince telli ve azdı. Benim sorunum ise şekle girmemesi. fön çektirdiğimde iyi görünür ama yeni çıkan saçlar dimdik uzaylı gibi. sprey, köpük, jöle gibi şekillendiriceler kullandığımda da yapış yapış oluyor. ne yapsam olmadı....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…