E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
-
B!TT€R;3047974 .!.:saç kremı kullanıyosan sac dıplerıne surmek sorun oalbılıyo..
dıplerıne değdırmeden saclarını onune atıp uçlarına surmen ve yıkaman ıyı olur..
yıkama seklıne gelınce ıyı duruyalamamak saç dıplerınde bahsettığın pullara sebep oalbılır.. saçını 2 kere şampuanla ve suyu şiddetlı bi şekılde ac sclarını arkana at arkaya doğru ey bıraz başını ıyıce durula..
durularken dıkkat etmek gerekıyo..
şampuan olarak pantene yı onerebılrıım. sac tıpıne uygun olanını sec..
ben sacımı pek kuru tutan bı ınsan diğilim ( fotoda olduğu gibi)
oncekı şampuanlarda ıslak kalınca kabarıodu ama pantene de boyle bı sorunum olmadı.. senın sacınıda acar ınş..
dıkkat etmene rahmen gecmezse cıldıyeye gıtmenı tavsıye ederım cnm cıddı bı sorunun yoktur insallah.. kendıne ve sacına ıyı bakk =)
belki daha önce sabun kullandığın için cildin, yani kafa derin alışkın değildir şampuan içeriğine ve belki de alerjik tepki vermiş olabilir. Şimdi aklıma geldi istersen bir süre bebe şampuanı kullan. Ayrıca tırnaklarınla ovma sakın saç derini, çünkü bir arkadaşımda olmuştu, pul pul dökülen şeyler olduğunda daha iyi çıksın diye tırnaklarıyla çok kazımış duştayken, sonra tahriş olmuş iyice ve şampuanlayınca da senin dediğin gibi yanmış. O olayı hatırlattı birden bana senin durumun da.
bu hemen geçecek bişey değil saçın yeni kullandığın ürüne alışana kadar geçmez sanırım
geçmiş olsun canım
duşa girmeden önce saçlarını tarasan işe yarayabilir belki CADIARZU
bi de mesela ben duşa ilk girdiimde saçlarımı sadece suyla 2-3 dk falan yıkıyorum, sonra elime şampuan döküp biraz sulandırıyorum. o yıkayamadığını söylediin yerlerden, yani tam tepeden başlıyorum yıkamaya; hep de temizlenio .
sen nasıl yıkıyosun ki:uhm:
Ben saçım iyi temizlensin diye şampuanı çok döküyordum avcuma. sonrada parmak uçlarımla saç derime sertçe bastırarak yıkıyordum.Bu şekilde yıkamak yıprattı sanırım.
Parmak uçlarıyla yıkamak sebumların fazla yağ salgılamasına yol açıyormuş.
Bundan sonra avcumun içiyle hafifçe ovalayarak yıkyacağım ve şampuanı azar azar avcuma dökeceğim.Ama bölede zor temizleniyor.
Canım sen kaç yıkama yapıyorsun ve şampuanı avcuna ne kadar döküyorsun.Bide kafan şampuanlıyken nasıl masaj yapıyorsun.Bastırıyormusun.
bazılarını zamanında benim de yaptığım ve sonradan düzelttiğim hatalardan örnekler ve okuduklarımdan notlar:
1. Saçlar tam olarak ıslandıktan sonra şampuanlama yapılmalı.
2. avucunuza alacağınız şampuan miktarının çok fazla olması iyi temizleyeceği anlamına gelmez, aksine durulamada sorun yaşanabilir ve iyi durulanmayan saç ve saç derisinde sorunlar oluşabilir.
3. Saç derinizi hesaba alarak, bu deriye ne kadar krem sürecekseniz o kadar şampuan kullanın diye yazıyordu bir yerde de. Saçlar zaten ölü deri olduğundan, bu miktardaki şapuan ve köpüğü temizlemeye yetecektir diyordu.
4. Islak, nemli saçınıza şampuanı doğrudan şişeden dökmeyin, önce kullanacağınız şampuanı avucunuza alın, iki eliniz-avucunuza yayarak saçınıza o şekilde yedirin.
5. asla sert hareketler uygulamayın ve bastırmayın, her zaman nazik olun.
6. saçınızı yıkadıktan sonra hemen taramayın, en çok saç kaybı bu zamanda olur, çünkü akfa derisinde kıl kökleri vb açık olurmuş.
ayrıca yine tavsiyem olacak, hani şu çok iri dişli taraklar var ya, onlardan edinin bir tane, kahkül tarağı mı perma tarağımı öyle bir şey deniyor.
ve de saçını yağlıysa 3-4 günde bir yerine 2 en fazla 3 günde 1 yıkayın derim. Her gün yıkamanın da sağlıksız olduğunu söylüyorlar.
eğer yakınlarda boya yaptırdıysankı bendede öyle oldu kısa saçlarım epey karışmaya ve taranamaz hale geldi...boya saçları kalınlaştırıyor,benimki röfle yalnız fark varmı bılmıyorum ama...benım aklıma boya varsa saçında ondan arınamaz ,taranamaz hale gelmiştir diye geldi....
B!TT€R;3089207 .!.:cnm hanı sac kremlerı dağınık sacı açıyo ya. sen o sorunlu bölgeye sac kremı uygulasan nasıl olur ??
veya bi eczaneye sorsan yada cildiyeye görunsen.. belkı bız yanlış yapıyoruz..
belkı bı sorun war..
hangi şampuan olursa olsun içine bir yemek kaşığı bal atıp kullanmanı tavsiye edebilirim...
aynı sorunu bende yaşadım..
şampuan zararlı diye sabuna döndüm başta iyiydi ama bir süre sonra matlaştı keçeleşti aklım çıktı valla..
bende sampuanım dove ye dönüş yaptım (onarıcı bakım)
içinede bi kaşık bal attım..
2 kere şampanladım her şeferinde...
baktım bir süre sonra düzene girdi...
sabunmuuuu aman aman benden ırak..........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?