• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçımı temizleyemiyorum..Nasıl yıkamalıyım ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
E

EU1

Ziyaretçi
Arkadaşlar bundan 2 - 3 hafta önce saçlarımı sabunla yıkıyordum.Fakat matlaştırdığı için bırakmak zorunda kaldım ve şampuana dönüş yaptım.

Saçlarımın diplerini kaşıyınca ufak un gibi şeyler dökülüyordu.Blendax yağ dengeliyici şampuan aldım.Saç diplerimdeki sabundan kalan un kepeği gibi şeyler kayboldu lakin şampuan saç diplerimde yaralar yaptı.Saçımı matlaştırdı ve saçım açılmıyordu.

Özellikle kafamın üst kısmında dönerin olduğu yerlerdeki saçlarımı hiç açılmıyo ve yıkamadan sonra kurulayınca üst kısımdaki yağın gitmediğini ve saçımın açılmadığını görüyorum.

Saçımı temizliyemiyorum.

Ya kullandığım şampuan yada yıkama yöntemimde bi sorun var ama bulamıyorum.

yardımlarınıza ve deneyimlerinize ihtiyacım var

saç kremı kullanıyosan sac dıplerıne surmek sorun oalbılıyo..
dıplerıne değdırmeden saclarını onune atıp uçlarına surmen ve yıkaman ıyı olur..
yıkama seklıne gelınce ıyı duruyalamamak saç dıplerınde bahsettığın pullara sebep oalbılır.. saçını 2 kere şampuanla ve suyu şiddetlı bi şekılde ac sclarını arkana at arkaya doğru ey bıraz başını ıyıce durula..

durularken dıkkat etmek gerekıyo..

şampuan olarak pantene yı onerebılrıım. sac tıpıne uygun olanını sec..

ben sacımı pek kuru tutan bı ınsan diğilim ( fotoda olduğu gibi) :D

oncekı şampuanlarda ıslak kalınca kabarıodu ama pantene de boyle bı sorunum olmadı.. senın sacınıda acar ınş..

dıkkat etmene rahmen gecmezse cıldıyeye gıtmenı tavsıye ederım cnm cıddı bı sorunun yoktur insallah.. kendıne ve sacına ıyı bakk =)

Son düzenleyen: Moderatör:
belki daha önce sabun kullandığın için cildin, yani kafa derin alışkın değildir şampuan içeriğine ve belki de alerjik tepki vermiş olabilir. Şimdi aklıma geldi istersen bir süre bebe şampuanı kullan. Ayrıca tırnaklarınla ovma sakın saç derini, çünkü bir arkadaşımda olmuştu, pul pul dökülen şeyler olduğunda daha iyi çıksın diye tırnaklarıyla çok kazımış duştayken, sonra tahriş olmuş iyice ve şampuanlayınca da senin dediğin gibi yanmış. O olayı hatırlattı birden bana senin durumun da.

B!TT€R;3047974 .!.:
saç kremı kullanıyosan sac dıplerıne surmek sorun oalbılıyo..
dıplerıne değdırmeden saclarını onune atıp uçlarına surmen ve yıkaman ıyı olur..
yıkama seklıne gelınce ıyı duruyalamamak saç dıplerınde bahsettığın pullara sebep oalbılır.. saçını 2 kere şampuanla ve suyu şiddetlı bi şekılde ac sclarını arkana at arkaya doğru ey bıraz başını ıyıce durula..

durularken dıkkat etmek gerekıyo..

şampuan olarak pantene yı onerebılrıım. sac tıpıne uygun olanını sec..

ben sacımı pek kuru tutan bı ınsan diğilim ( fotoda olduğu gibi) :D

oncekı şampuanlarda ıslak kalınca kabarıodu ama pantene de boyle bı sorunum olmadı.. senın sacınıda acar ınş..

dıkkat etmene rahmen gecmezse cıldıyeye gıtmenı tavsıye ederım cnm cıddı bı sorunun yoktur insallah.. kendıne ve sacına ıyı bakk =)

saç kremi kullanmıyorum.

Sanırım yıkama şeklim doğru değil.parmak uçlarımla sert bi şekilde bastırarak yıkıyorum saçlarımı.Bu şekilde yıkamak sanırım daha kötü yapıyor.
Suyun sıcaklığına dikkat ediyorum.Soğuğa yakın ılık suyla yıkıyorum.Bol su ile saçlarım gıcır gıcır olana kadar (yani gurk kurk ses gelene ) duruluyorum.Durulamayı uzun tutuyorum.

Buna rağmen saçım yinede açılmıyor ve özellikle döner kısmındaki saçlarımda birikmiş yağ gitmiyor.

2 yıkama yetmiyor 3 yıkama yapıyorum bide şampuanın köpüğü saçımda uzunca bi süre bekliyo saçımı açılsın diye ovaladığım için.

blendax ve elidorun arındırıcı yağ dengeliyici şampuanlarını kulllanmama rağmen.

çaresiz kaldım.yardımın için çok saol.

belki daha önce sabun kullandığın için cildin, yani kafa derin alışkın değildir şampuan içeriğine ve belki de alerjik tepki vermiş olabilir. Şimdi aklıma geldi istersen bir süre bebe şampuanı kullan. Ayrıca tırnaklarınla ovma sakın saç derini, çünkü bir arkadaşımda olmuştu, pul pul dökülen şeyler olduğunda daha iyi çıksın diye tırnaklarıyla çok kazımış duştayken, sonra tahriş olmuş iyice ve şampuanlayınca da senin dediğin gibi yanmış. O olayı hatırlattı birden bana senin durumun da.

haklısın..tırnaklarla kazımak iyi değil.Ben de biliyordum ama artık saçımı temizleyemeyince 1 kereye mahsus çaresiz kalıp yaptım. sonrada malum kafamda küçük yaralar oldu.

aslında nazikçe ovalamak lazım ama o zamanda saçım açılmıyor.Özellikle döner kısmındaki yağlar gitmiyor temizleyemiyorum.

ya kullandığım şampuanlar bu iş için uygun değil yada ben saçımı biraz sert ve yanlış yıkıyorum.

bi şeye dikkat ettim eğer 2 den fazla yıkama yaptığımda ve şampuanın köpüğünü saçımda uzun süre bekleterek yıkadığımda banyodan çıktıktan sonra saçım hemen ağırlaşıyor kazık gibi oluyor ve ertesi gün hemen yağlanıyor.

ben iyice temizleyeyim derken daha beter yıpratıyorum sanırım.

Pantene alıp deneyeceğim yarın.2 yıkama yapacağım ve köpüğü en fazla 15 - 20 saniye bekletip hemen durulayacağım ama böle yıkyınca da temizlenmiyor.

bu yüzden tecrübesi olan arkadaşlardan fikir edinmek istedim

bu hemen geçecek bişey değil saçın yeni kullandığın ürüne alışana kadar geçmez sanırım
geçmiş olsun canım

bu hemen geçecek bişey değil saçın yeni kullandığın ürüne alışana kadar geçmez sanırım
geçmiş olsun canım

saol canım.bugün pantene kullandım iyi geldi.saçım daha havalı ve güzel duruyor ama yine üst kısımdaki saçlar açılmadı.

saçlarım açılsın diye köpüklüyken uzun süre ovalıyorum bu seferde saçım ve saç derim yıpranıyor.Kısa tutunca saçım canlanıyor fakat tam temizlenemiyor.,

yıkarken tarak kullansam faydası olurmu acaba.önceden saçlarım kısaydı uzayınca temizlemesi dert oldu..

bu nasıl iş anlamadım.

pantene devam edicem 3 -4 günde 1 yıkayarak.Umarım düzelir.

duşa girmeden önce saçlarını tarasan işe yarayabilir belki CADIARZU
bi de mesela ben duşa ilk girdiimde saçlarımı sadece suyla 2-3 dk falan yıkıyorum, sonra elime şampuan döküp biraz sulandırıyorum. o yıkayamadığını söylediin yerlerden, yani tam tepeden başlıyorum yıkamaya; hep de temizlenio .

sen nasıl yıkıyosun ki:uhm:

duşa girmeden önce saçlarını tarasan işe yarayabilir belki CADIARZU
bi de mesela ben duşa ilk girdiimde saçlarımı sadece suyla 2-3 dk falan yıkıyorum, sonra elime şampuan döküp biraz sulandırıyorum. o yıkayamadığını söylediin yerlerden, yani tam tepeden başlıyorum yıkamaya; hep de temizlenio .

sen nasıl yıkıyosun ki:uhm:

Ben saçım iyi temizlensin diye şampuanı çok döküyordum avcuma. sonrada parmak uçlarımla saç derime sertçe bastırarak yıkıyordum.Bu şekilde yıkamak yıprattı sanırım.

Parmak uçlarıyla yıkamak sebumların fazla yağ salgılamasına yol açıyormuş.

Bundan sonra avcumun içiyle hafifçe ovalayarak yıkyacağım ve şampuanı azar azar avcuma dökeceğim.Ama bölede zor temizleniyor.

Canım sen kaç yıkama yapıyorsun ve şampuanı avcuna ne kadar döküyorsun.Bide kafan şampuanlıyken nasıl masaj yapıyorsun.Bastırıyormusun.

Ben saçım iyi temizlensin diye şampuanı çok döküyordum avcuma. sonrada parmak uçlarımla saç derime sertçe bastırarak yıkıyordum.Bu şekilde yıkamak yıprattı sanırım.

Parmak uçlarıyla yıkamak sebumların fazla yağ salgılamasına yol açıyormuş.

Bundan sonra avcumun içiyle hafifçe ovalayarak yıkyacağım ve şampuanı azar azar avcuma dökeceğim.Ama bölede zor temizleniyor.

Canım sen kaç yıkama yapıyorsun ve şampuanı avcuna ne kadar döküyorsun.Bide kafan şampuanlıyken nasıl masaj yapıyorsun.Bastırıyormusun.

ben her gün yıkıyorum gerçi ama saçlarım çabuk kirleniyo; o yüzden 2 defa yıkıyorum genelde fisfisfis gerçi bazen 3 yaptığım da oluyor, çünkü takıntılıyım o konuda biraz :roflol:
avcuma 5-6 bezelye tanesi kadar döküyorum, iyi köpürüyo öyle. gerçi annem de kızıyo çok kullanıyorum diyelaelaelaelaelae masaj yaparken de pek bastırmıyorum,, zaten saçlarım çok uzun, hepsini tepemde toplayıp karıştırıp köpürtüyorum :roflol: ama iyi temizleniyo fisfisfis

şu parmak uçlarıyla yıkama olayı da ilginçmiş :uhm: bundan sonra ben de avcumun içiyle yıkayacağım, daha geç yağlanıyodur belki :uhm:

bazılarını zamanında benim de yaptığım ve sonradan düzelttiğim hatalardan örnekler ve okuduklarımdan notlar:
1. Saçlar tam olarak ıslandıktan sonra şampuanlama yapılmalı.
2. avucunuza alacağınız şampuan miktarının çok fazla olması iyi temizleyeceği anlamına gelmez, aksine durulamada sorun yaşanabilir ve iyi durulanmayan saç ve saç derisinde sorunlar oluşabilir.
3. Saç derinizi hesaba alarak, bu deriye ne kadar krem sürecekseniz o kadar şampuan kullanın diye yazıyordu bir yerde de. Saçlar zaten ölü deri olduğundan, bu miktardaki şapuan ve köpüğü temizlemeye yetecektir diyordu.
4. Islak, nemli saçınıza şampuanı doğrudan şişeden dökmeyin, önce kullanacağınız şampuanı avucunuza alın, iki eliniz-avucunuza yayarak saçınıza o şekilde yedirin.
5. asla sert hareketler uygulamayın ve bastırmayın, her zaman nazik olun.
6. saçınızı yıkadıktan sonra hemen taramayın, en çok saç kaybı bu zamanda olur, çünkü akfa derisinde kıl kökleri vb açık olurmuş.

ayrıca yine tavsiyem olacak, hani şu çok iri dişli taraklar var ya, onlardan edinin bir tane, kahkül tarağı mı perma tarağımı öyle bir şey deniyor.

ve de saçını yağlıysa 3-4 günde bir yerine 2 en fazla 3 günde 1 yıkayın derim. Her gün yıkamanın da sağlıksız olduğunu söylüyorlar.

bazılarını zamanında benim de yaptığım ve sonradan düzelttiğim hatalardan örnekler ve okuduklarımdan notlar:
1. Saçlar tam olarak ıslandıktan sonra şampuanlama yapılmalı.
2. avucunuza alacağınız şampuan miktarının çok fazla olması iyi temizleyeceği anlamına gelmez, aksine durulamada sorun yaşanabilir ve iyi durulanmayan saç ve saç derisinde sorunlar oluşabilir.
3. Saç derinizi hesaba alarak, bu deriye ne kadar krem sürecekseniz o kadar şampuan kullanın diye yazıyordu bir yerde de. Saçlar zaten ölü deri olduğundan, bu miktardaki şapuan ve köpüğü temizlemeye yetecektir diyordu.
4. Islak, nemli saçınıza şampuanı doğrudan şişeden dökmeyin, önce kullanacağınız şampuanı avucunuza alın, iki eliniz-avucunuza yayarak saçınıza o şekilde yedirin.
5. asla sert hareketler uygulamayın ve bastırmayın, her zaman nazik olun.
6. saçınızı yıkadıktan sonra hemen taramayın, en çok saç kaybı bu zamanda olur, çünkü akfa derisinde kıl kökleri vb açık olurmuş.

ayrıca yine tavsiyem olacak, hani şu çok iri dişli taraklar var ya, onlardan edinin bir tane, kahkül tarağı mı perma tarağımı öyle bir şey deniyor.

ve de saçını yağlıysa 3-4 günde bir yerine 2 en fazla 3 günde 1 yıkayın derim. Her gün yıkamanın da sağlıksız olduğunu söylüyorlar.

Şampuanlamadan önce saçımı baya bi suluyorum ıslatıyorum.Şampuanıda avcuma döküp köpürtüyorum.Bu ikisini doğru yapıyormuşum ama yanlışlarımda varmış.Sayende öğrendim.sertçe yıkıyordum bide şampuanı avcuma çok döküyordum..Bu yanlışları terk edicem ..

önerilerin için çok saol emeğine sağlık...

bide yıkamadan önce taramak saçların açılması için iyi oluyormuş..

eğer yakınlarda boya yaptırdıysankı bendede öyle oldu kısa saçlarım epey karışmaya ve taranamaz hale geldi...boya saçları kalınlaştırıyor,benimki röfle yalnız fark varmı bılmıyorum ama...benım aklıma boya varsa saçında ondan arınamaz ,taranamaz hale gelmiştir diye geldi....

cnm hanı sac kremlerı dağınık sacı açıyo ya. sen o sorunlu bölgeye sac kremı uygulasan nasıl olur ??
veya bi eczaneye sorsan yada cildiyeye görunsen.. belkı bız yanlış yapıyoruz..
belkı bı sorun war..

hangi şampuan olursa olsun içine bir yemek kaşığı bal atıp kullanmanı tavsiye edebilirim...
aynı sorunu bende yaşadım..
şampuan zararlı diye sabuna döndüm başta iyiydi ama bir süre sonra matlaştı keçeleşti aklım çıktı valla..
bende sampuanım dove ye dönüş yaptım (onarıcı bakım)
içinede bi kaşık bal attım..
2 kere şampanladım her şeferinde...
baktım bir süre sonra düzene girdi...
sabunmuuuu aman aman benden ırak..........

eğer yakınlarda boya yaptırdıysankı bendede öyle oldu kısa saçlarım epey karışmaya ve taranamaz hale geldi...boya saçları kalınlaştırıyor,benimki röfle yalnız fark varmı bılmıyorum ama...benım aklıma boya varsa saçında ondan arınamaz ,taranamaz hale gelmiştir diye geldi....

Boya yok canım ya.Yıpratır diye kullanmıyorum.Gerçi zati yıpranmış durumda ..

B!TT€R;3089207 .!.:
cnm hanı sac kremlerı dağınık sacı açıyo ya. sen o sorunlu bölgeye sac kremı uygulasan nasıl olur ??
veya bi eczaneye sorsan yada cildiyeye görunsen.. belkı bız yanlış yapıyoruz..
belkı bı sorun war..

Cildiyeciler hiç ilgilenmiyorlar canım ya.Ketoral diye bi şampuan var onu yazıp gönderiyorlar.Hiç dinlemiyorlar bile çünkü bu tarz şeyler kozmetiğe giriyor .öZEL bi yerde muayene olmak gerek derdini anlatabilmek için.

Saç kremininde fayda sağlıyacağını sanmıyorum.Çünkü saçım ın üst kısmı yani dönerin olduğu yer ve çevresi temizlenemediği ,tam olarak arınamadığı iin açılmıyor.

Yağlı saçlar için olan şampuanları kullanmama rağmen yinede saçımın o kısmını yağdan arındıramıyordum.

Sert şekilde yıkayınca ve en az 3 kere şampuanlayınca arındırabiliyordum fakat bu şekilde yıkyıncada saçım ve saç derim çok yıpranıyordu

hangi şampuan olursa olsun içine bir yemek kaşığı bal atıp kullanmanı tavsiye edebilirim...
aynı sorunu bende yaşadım..
şampuan zararlı diye sabuna döndüm başta iyiydi ama bir süre sonra matlaştı keçeleşti aklım çıktı valla..
bende sampuanım dove ye dönüş yaptım (onarıcı bakım)
içinede bi kaşık bal attım..
2 kere şampanladım her şeferinde...
baktım bir süre sonra düzene girdi...
sabunmuuuu aman aman benden ırak..........

Bu market şampuanları saçımı yıpratıyor saç derimde sivilcelere sebep oluyor.Sanırım bu sivilceler alerjik reaksiyondan kaynaklanabilir şampuana karşı.

Bu yüzden tresan aldım dün.Ph 5.5 ve bitkisel.Ondada kimyasal var ama diğerleri kadar çok değil.Zati diğer şampuanlar gibide çok köpürmüyormuş.Bu akşam dan itibaren tresanı kullanıcam.

Benim saçımın bu duruma gelmesinde saçımı yıkama sırasında çok fazla şampuanlamam ,şampuanı saçımda uzun süre bekletmem ,sertçe ovalayıp yıkamam ve sık yımamam sebep oldu sanırım.

Saçımın ve saç derimin kendini toparlayabilmesi için 4 günde 1 yıkayacağım.Hafifçe masaj yaparak ve en fazla 2 kere şampuanlayacağım ,şampuanladıktan sonra bol ılık su ile durulayacağım..

Bide arkadaşlar siz saçınızı yıkama sırasında kaç kere şampuanlıyorsunuz.Şampuan kafanızdeyken uzun süremi masaj yapıyorsunuz yoksa hemen duruluyormusunuz ?

Köpük kafada uzun süre kalınca yıpratıyor saç derisini ve saçı.Sizinkiler sağlıklı olduğu için zarar vermiyor sanırım ama benimkini yıpratıyor galiba.Bu yüzden hemen durulamaya geçmek gerek.

Bide saçların açılması için yıkamadan önce tarıyacağım saçımı umarım buda işe yarar.

ben saçımı hergun normal suyla yıkıyorum ama 3 yada 4 gunde bı şampuanlıyorum..
alışkanlık olmuş ne kdr temız olursa olsun 2 kere şampuanlıyorum.. bazen 3 de yapıyorum ama kırlıyse.. ama ust uste diğil.. saçımı 1 kere yıkadıkdan sonra vucudumu sabunluyorum yıkıyorum sonra tekrar sacımı sabunluyorum.. sonra tekrar vucudumu sonra sac kremını :D
fazla bekletmıyorum butun sacım kopurene kadar beklıyorum sonra yıkıyorum..
ama çok merak ettım acaba sorun ne..

Back