Saç Rengi ve Saç Boyama Saçımdaki turunculukları nasıl giderebilirim? (resimli)

fotolarda turuncu olduğu çok belli olmuyor.üstüne boyarsın tutar bence takma kafana

gece yatıyorum sinirlerim bozuldu artık uyumuyorum
şuan bulunduğum yerde de adam akıllı bi kuaöfr yok zaten
kesinlikle burada elletmem saçlarımı
bi iki çılgın denemede bulunucam bakalım buradan aldığım fikirlerle

boşver canım kafana takma... kötü görünmüyor saçların.ben yatıyorum iyi gecelr....

aynı durumdayım bende
saçın tam kıvamında, ingilizcede toner, türkçede cila denen olay lazım sadece şuan saçına. yani sadece tek bir işlem eksik saçında. heryerde bu böyle yapılır. oriyelle açılır, daha sonra cila sürülür ve cilaya göre platin yada beyazımsı yada küllü olur.
o cilayı nerden bulucaz dersen işte o türkiyede olmanın en büyük handikapı! yurtdışında heryerde satılıyor fakat burda malesef rahatlıkla bulunmuyor, tabi bu da kuaförlerin işine geliyor.
bu konuda çok araştırdığımı söliyebilirim, güven bana.
ulaşılabilir cila buldum benden ama pahalıya geliyor biraz.
luocolor P0/N
luocolor P01/NB
luocolor P02/NV
luocolor P03/NG
luocolor P04
luocolor P10
bunların hepsi cila p ile başlayanlar, fakat fiyatı 25 lira gözüküo internetten. bulabilirsen eğer skaladan platin olanını seçip oksidasyonla saçına uygularsan ortaya kuaförlerin çıkardığı sonucu elde ediceksin. yurtdışında ise wella'nın tonerı kullanılıyor. google a yazarsan karşına çıkar.
mantık olarak sarı saçın formülü budur. türkiyede de dünyada da bu böyle değişmez. ister röfle olsun ister komple boyama olsun. saç oriyelle açılır daha sonra toner ile renk verilir.
peki bulamassan napıcaksın? bak sana yabancı kaynaklardan bir örnek gösteriyim
kızın biri normal saçına igora 12-22 extra küllü sarı uyguluo ve saç şu hale gelio
http://1.media.haircrazy.info/photos/gallery/2008/11/23/081122_233100_t_w500_h500.JPG
ardından oriyelle tekrar açıyo ve üstüne 12-22 + igora 0-22 karışımını sürüyo ve sonuç
http://3.media.haircrazy.info/photos/gallery/2009/01/03/090103_215152_t_w500_h500.JPG
eğer küllü renklerden korkuyorsan inan bu çevrenden duyduğun yanlış bilgilerden dolayı bunun hakkında da bilgi verebilirim
bu mesaj çok uzun oldu o yzdn şimdilik bunu bitiriyorum

renklerin mantığına gelirsem eğer olay şu şekilde
yeşil rengin karşısında kırmızı var
mavi rengin karşısında turuncu var
mor rengin karşısında sarı var
bunlar zıt renklerdir. yani kırmızı rengi nötrlemek için yeşil kullanılır. turuncu rengi nötrlemek için mavi kullanılır. sarı rengi nötrlemek için mor kullanılır.
sarıyı neden nötrlemek istiyim diyebilirsin o da şu şekilde
örnek olarak ----> bu smiley sarıdır. fakat sarının tatlı tonları vardır. bebek sarısı denilen mesela. oriyelle saç açıldığında bu tarz cart bi sarı olur ve yumuşatmak için mor kullanılır.
turunculuğu nötrlemek için ise mavi kullanılır. bu renk skalasıdır renk bilimidir. turunculuğu gidermek için başka bir renk yoktur. bunu ben sölemiyorum yani bilimin ta kendisi =) herkes şunu der " sonuç gri yada yeşil çıkıyo", tamam da küllü demek ne demek bi ona bakmak lazım. kül rengi gridir. ama sorarsan kimse saçını gri istemez. yani insanlar kullandığı kelimeleri tam olarak bilmiyorlar, ifade edemiyorlar. küllü renkler saç tonunu grileştirerek mat bir hale getirir. amaç budur. ten rengine göre kimine yakışır kimine yakışmaz o ayrı mesele.
senin saçlarında ise diplerde turuncu uçlarda sarı var. yani komple mavi bazlı boya uygularsan dipler nötrlenicek ve hoş bir hal alıcak fakat uçlar sarı olduğu için yeşillenicek. çünkü sarının nötrleyicisi mavi değil mor renktir. işte genelde yapılan yanlış uygulama budur ve kötü sonucu boyanın üzerine atarlar.
işte bu kötü sonuçlardan kurtulmanın yolu aslında toner yani ciladır. çünkü cilanın kendisi boya değildir. birkaç sayfa önce biri igora 9,5-1 demiş. bu doğru. igora 9,5-1 nötrleyici toner aslen fakat kullanmadığım için kendimde herhangi bir yorum yapamıyorum. ama igora 9,5-1 boya değil toner bu doğru.
sonuç olarak aynı durumda olduğumu sölemiştim. aynaya baktığımda gerçekten gülesim geliyo turunculuğa. peki ben napıcam? bende şuan igora 0-22 var yani mavi, turuncu olan diplerime 15 dk tutucam, uçlara değil! zaten birkaç yıkamada bu küllü denen yeşilimsi griimsi güzellik akıyo =) ve tekrar turunculaşıyo. bunu bizzat denedim. ya 1 2 hafta dayanıp luocolor alıcam yada igora 12.22 + 0.22 boyamaya devam edicem ısrarla renk otursun diye.

bu arada extra bilgi olarak 12.22 extra küllü sarıdır, 0.22 mavi boyadır. yani extra extra küllü sarı boyuyorum. hani korkulan boya var ya işte ondan =) ama ona rağmen turuncu kafam. küllüden korkmayın turuncudan korkun bence =)

umarım az da olsa yardımcı olmuşumdur. fikir vermişimdir.

bence bir seferliğine küllü açık kumrala boya, o da sarımsı bir renk
sonra tekrar sarıya dönersin ama küllü sarı 9.1 falan yap doğal olsun diye.

Son düzenleme:
saçlarıma 6 ay once rofle yaptırmıstım platın rengı,sımdı rofleler neredeyse yarıya geldı,dıplerım sıyaha yakın kyu bı renk cıkınca rahatsız oldum küllü acık sarıya boyadım,hafır turunculuk var ve renk bıraz platıne gore koyu kaldı goruntu olarak hosuma gıtmıyor,artık kufore gıtmek ıstemıyorum sık boyatmaktanda cok sıkıldım,saçlarımda yıpranıyor,sizce hangi renge boyarsam sacım tenk renge doner ve dogal durur ??? yardım edın lütfen lütfen lütfen

çok bilimsel yaklaşmışsın canım :) emeğin içinde çok teşekkürler
anladığım kadarıyla saçı nötrlemem gerek bunu da küllü ile yap diyorsun igora 9,5-1 e baktım şimdi
birde igora super natural blonde 2.1 turunculuğu bu alır mı acaba ne dersin ?

xxxxxxx

yanlış üslup yanlış kişi şekerim
buraya harika bi renk yarattım bakın diye resim koymadım yardım istedim
sizce nasıl olmuş diye bir sorumda yok
iyi bişey çıkmadığının farkındayım
rezil kelimesi yakışmamış

Son düzenleyen: Moderatör:

Canım ne maksatla söylediğini ben de anlayamadım da.cidden gereksiz bi yorum olmuş
Takma.
Ee dünden beri ne gelişti hepsini okuyamadım napmaya karar verdin?

yok bir daha açmayı düşünmüyorum sanırım boya ile devam düşüncesindeyim
şimdi igorayı inceliyorum bakalım sonum hayır olur inş
küllülere bakıyorum bide arkadaşın yazdığından sonra ama yine kararsızım yine kararsızım :)

Açma bence de.
Zor işler bunlar ya ben de bazen keşke boyamasaydım doğal haliyle kalsaydı diorum.
Ama şuan çok memnunum yeni boyadım,akma olmadı daha,renk gayet güzel,parlak da görünüo...
Tabi bikaç hafta sonra yine başlıcak problemlerim :)
Karar verdiğinde söylersin canım

benim karar alma mekanizmamdan çok işleme koymam mekanizmam daha hızlı çalışıyor bunu anladım :)
kararsızken çok güzel hareketler sergiliyorum
örnekleri yukarıda mevcut
dur bakalım neler olacak bi kaç fikir daha alıyım
uslanmaya mı başlıorum yavaş yavaş nedir

igora 9.5-1 rengini yuzde 2lik oksıdanla karıştırıp tonlama yapman gerek.boşa yıpratma daha fazla saçını gereksiz yere .düşük oksıdan saçını yıpratmaz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…