renklerin mantığına gelirsem eğer olay şu şekilde
yeşil rengin karşısında kırmızı var
mavi rengin karşısında turuncu var
mor rengin karşısında sarı var
bunlar zıt renklerdir. yani kırmızı rengi nötrlemek için yeşil kullanılır. turuncu rengi nötrlemek için mavi kullanılır. sarı rengi nötrlemek için mor kullanılır.
sarıyı neden nötrlemek istiyim diyebilirsin o da şu şekilde
örnek olarak ---->bu smiley sarıdır. fakat sarının tatlı tonları vardır. bebek sarısı denilen mesela. oriyelle saç açıldığında bu tarz cart bi sarı olur ve yumuşatmak için mor kullanılır.
turunculuğu nötrlemek için ise mavi kullanılır. bu renk skalasıdır renk bilimidir. turunculuğu gidermek için başka bir renk yoktur. bunu ben sölemiyorum yani bilimin ta kendisi =) herkes şunu der " sonuç gri yada yeşil çıkıyo", tamam da küllü demek ne demek bi ona bakmak lazım. kül rengi gridir. ama sorarsan kimse saçını gri istemez. yani insanlar kullandığı kelimeleri tam olarak bilmiyorlar, ifade edemiyorlar. küllü renkler saç tonunu grileştirerek mat bir hale getirir. amaç budur. ten rengine göre kimine yakışır kimine yakışmaz o ayrı mesele.
senin saçlarında ise diplerde turuncu uçlarda sarı var. yani komple mavi bazlı boya uygularsan dipler nötrlenicek ve hoş bir hal alıcak fakat uçlar sarı olduğu için yeşillenicek. çünkü sarının nötrleyicisi mavi değil mor renktir. işte genelde yapılan yanlış uygulama budur ve kötü sonucu boyanın üzerine atarlar.
işte bu kötü sonuçlardan kurtulmanın yolu aslında toner yani ciladır. çünkü cilanın kendisi boya değildir. birkaç sayfa önce biri igora 9,5-1 demiş. bu doğru. igora 9,5-1 nötrleyici toner aslen fakat kullanmadığım için kendimde herhangi bir yorum yapamıyorum. ama igora 9,5-1 boya değil toner bu doğru.
sonuç olarak aynı durumda olduğumu sölemiştim. aynaya baktığımda gerçekten gülesim geliyo turunculuğa. peki ben napıcam? bende şuan igora 0-22 var yani mavi, turuncu olan diplerime 15 dk tutucam, uçlara değil! zaten birkaç yıkamada bu küllü denen yeşilimsi griimsi güzellik akıyo =) ve tekrar turunculaşıyo. bunu bizzat denedim. ya 1 2 hafta dayanıp luocolor alıcam yada igora 12.22 + 0.22 boyamaya devam edicem ısrarla renk otursun diye.
bu arada extra bilgi olarak 12.22 extra küllü sarıdır, 0.22 mavi boyadır. yani extra extra küllü sarı boyuyorum. hani korkulan boya var ya işte ondan =) ama ona rağmen turuncu kafam. küllüden korkmayın turuncudan korkun bence =)
umarım az da olsa yardımcı olmuşumdur. fikir vermişimdir.
Bende olmuştum =) Geçmiş olsun
yanlış üslup yanlış kişi şekerim
buraya harika bi renk yarattım bakın diye resim koymadım yardım istedim
sizce nasıl olmuş diye bir sorumda yok
iyi bişey çıkmadığının farkındayım
rezil kelimesi yakışmamış
bir fotoğrafını koysan canım bence daha rahat yardımcı olabiliriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?