• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saçımdaki beyaz tortular

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

civilenginar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2019
326
649
103
merhabalar. aklıma rakılan ve beni sinir eden bir şey danışacaktım. saç derimde beyaz kepek desen değil başka bir şey desen değil tabaka var. böyle kafamla oynayınca ki bu takıntı oldu yumuşak krem gibi tırnaklarıma geliyor. saçlarımı 2 günde bir yıkarım şampuanla güzelce, yağlanma hiç yoktur saçlarımda krem kullanmıyorum. ve saçlarım aşırı derecede dökülüyor. en son tahlilimde hiçbir şey çıkmamıştı da. neden olur ki ya da bu durumdan muzdarip biri çözüm bulan var mıdır?

Aynen seboreik dermatit görmeden anşıyorum hastanede nasıl anlamamışlar ilginç. Bir an önce tedavi ol yoksa saç dökülmesi durmaz

Cozum bulabildin mi ayni sorun bende de var ne yaptıysam gecmedi . Seboreik dermatit deniyormus buna görünürde bisey yok hatta tek belirtisi tirnaklarimin arasina dolan kremsi sey ve sac dökülmesi :(

Cozum bulabildin mi ayni sorun bende de var ne yaptıysam gecmedi . Seboreik dermatit deniyormus buna görünürde bisey yok hatta tek belirtisi tirnaklarimin arasina dolan kremsi sey ve sac dökülmesi :KK43:
Neler yaptınız geçmedi. Şampuan fayda etmiyor mu ne kullanıyorsunuz şu an

Neler yaptınız geçmedi. Şampuan fayda etmiyor mu ne kullanıyorsunuz şu an
Valla her seyi kullandim vichy dercos yeşil kutu, head and shoulders clinical strength, tto sampuan, maxact, prozinc mor ve salicade, konazol, ketoral, kortizonlu losyonlar daha bisürü sey aklima gelmiyor artık. Yok yani o tortu gitmiyor. Egzama degil de baska bisey mi ki diyorum mantar olabilir mi ki ama mantar kaşıntılı olur sanırım. Saçlarımı kurutmadan havluyu kafama sarip uyuyordum hep, kuruyunca cikariyordum havluyu. diyorum acaba bu mu mantar yaptı. Konazol ketorali duzenli kullanamadim malesef cok küçüklerdi bi de ketoral saclari asiri kurutup asiri döküyordu. Simdi bi de loprox kullanıyorum.

Valla her seyi kullandim vichy dercos yeşil kutu, head and shoulders clinical strength, tto sampuan, maxact, prozinc mor ve salicade, konazol, ketoral, kortizonlu losyonlar daha bisürü sey aklima gelmiyor artık. Yok yani o tortu gitmiyor. Egzama degil de baska bisey mi ki diyorum mantar olabilir mi ki ama mantar kaşıntılı olur sanırım. Saçlarımı kurutmadan havluyu kafama sarip uyuyordum hep, kuruyunca cikariyordum havluyu. diyorum acaba bu mu mantar yaptı. Konazol ketorali duzenli kullanamadim malesef cok küçüklerdi bi de ketoral saclari asiri kurutup asiri döküyordu. Simdi bi de loprox kullanıyorum.
Çoğunu ben de kullandım loprıx iyi ama umarım fayda eder böyle şampuanları sık kullanmıcaksın zaten etkisi çabuk gidiyor. Tortuya gelince bende de zamanla kafamda bi tortu kalıp varmış gibi olmuştu. Kazımıyprdum ama rahatsız ediyordu. Şimdi kıllı bi saç fırçasıyla o kepekli tabakayı bazen kuru bazen hindistancevizi yağıyla yumuşatıp tarıyorum duşa girmeden faydası oldu bana. Tabaka gitti rn azından sadece kum gibi kepekler oluyor arada. Onun dışında bol su içiyorum ve şekerli şeyleri de bıraktım tamamen geçirmedi ama az da olsa faydası olduğunu düşünüyorum.

Çoğunu ben de kullandım loprıx iyi ama umarım fayda eder böyle şampuanları sık kullanmıcaksın zaten etkisi çabuk gidiyor. Tortuya gelince bende de zamanla kafamda bi tortu kalıp varmış gibi olmuştu. Kazımıyprdum ama rahatsız ediyordu. Şimdi kıllı bi saç fırçasıyla o kepekli tabakayı bazen kuru bazen hindistancevizi yağıyla yumuşatıp tarıyorum duşa girmeden faydası oldu bana. Tabaka gitti rn azından sadece kum gibi kepekler oluyor arada. Onun dışında bol su içiyorum ve şekerli şeyleri de bıraktım tamamen geçirmedi ama az da olsa faydası olduğunu düşünüyorum.
Ya bende kepek falan yok sadece islakken ortaya cikan bi tabaka bu dedigim. Yag falan sursem artar zaten yag zarar veriyor. Valla 3 senedir dönüşümlü kullandığım şampuanlar bunlar dönüşümlü olunca etkisi gitmez diye okumustum ama bi etkileri de olmadi zaten. Bakalim loproxla devam edicem bisüre.

Bendede ayni sorun vardi kızlar hatta yüzümde kaslarımda bile kabuklanma tarzı şeyler oluyodu kaç kez gittim doktora hiç fayda etmedi verdikleri şeyler neler denedim neler ufak bi sorun gibi gelir ama yaşayanlar bilir çok rahatsız ediyo en son bittim sabunu aldım iki aydır yüzümde bile yok kaşıntı oluyodu oda çok azaldı 6 kalıp sabun bide kremi var yanında bittiğinde tekrar getittiricem

Bendede ayni sorun vardi kızlar hatta yüzümde kaslarımda bile kabuklanma tarzı şeyler oluyodu kaç kez gittim doktora hiç fayda etmedi verdikleri şeyler neler denedim neler ufak bi sorun gibi gelir ama yaşayanlar bilir çok rahatsız ediyo en son bittim sabunu aldım iki aydır yüzümde bile yok kaşıntı oluyodu oda çok azaldı 6 kalıp sabun bide kremi var yanında bittiğinde tekrar getittiricem
Dediğiniz egzama zaten. Yüzde kaşta saçta oluyor kaşıntı pullanma kabuk falan yok bende. Tek farkettigim sac derisinde beyaz kremsi peynir kesigi gibi tortu. Ama sac kurudugunda hic bisey olmuyor görünürde. Sabunlari ben de denedim. Malesef bende degisik bi kalıntı bıraktılar tepede mumsu bisey. Arindiramadim bisüre. Hatta belki zamanla düzelir diye baya kullandim ama yok malesef olmadi. Bence herkese iyi gelmiyor 😔

Aynı sorundan müzdaribim çok şampuan denedim geçmiyor, alışkanlık oldu sürekli kafamı kaşıyorum tırnaklarıma dolmasın diye sürekli tırnak kesiyorum yoksa doldukça daha çok kaşıyasım geliyor çok sinir bozucu

Aynı sorundan müzdaribim çok şampuan denedim geçmiyor, alışkanlık oldu sürekli kafamı kaşıyorum tırnaklarıma dolmasın diye sürekli tırnak kesiyorum yoksa doldukça daha çok kaşıyasım geliyor çok sinir bozucu
Kaşıntı mi yapıyor sizde ben de kaşıntı yok cok şükür ama sac döküyor. Mantar mi bu acaba diye düşünüyorum

Kaşıntı mi yapıyor sizde ben de kaşıntı yok cok şükür ama sac döküyor. Mantar mi bu acaba diye düşünüyorum
Aslında kaşıntı yapmıyor ama Bi kere elim saçıma gidipte o şeyler tırnağıma gelince sürekli kaşıma isteği geliyor

Back