• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal Saç Bakım Kürleri Saçıma yağ karışımı-yumurta uyguladım saçım daha da berbat oldu!!!

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

mimilicious

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
551
6
118
İstanbul
Benim saçım uzun boyama-açma seansları sonrası baya bi berbat olmuştu. Kıvırcık olan saçlarım açıldı. Banyoda boyalı saçlara özel şampuan ve maske kullanıp çıkıncada serum uyguluyordum baya memnundum. Sonra burdan okuduğum ve dışardan duyduğum kadarıyla yumurta,yağ karışımlarının saçlardaki mucizevi etkisine inanıp gittim içinde çam esansı,zeytin,fındık,ceviz,papatya,portakal,biberiye,mersin,ylang,menekşe,buğday,ısırgan,sarımsak,hindistan cevizi ve jojoba yağları bulunan bi karışım aldım boyalı saçlar için.Saçıma masaj yaparak yedirdim birde yumurta çırpıp saçıma sürdüm saçımı poşetle kapadım 2 saat böyle bekledim arada da fön tuttum saçıma işlesin diye.Yıkadım. Kurudu. Kendi kendime sanki daha kötü oldu dedim çünkü kabardı elektriklendi tuhaf oldu. Sonra sabahta kardeşim ve annem aynı şeyi söyledi. Bugun de saçımı fönletmeye gittim çünkü saçım keçe gibiydi. Kuaförüm saçına nolmuş böyle dedi fırçaya dolaşıyodu. Ben normalde saçıma sıcak fön bile tutmuyodum zaten yıpranmış diye acaba dedim saçımı 1 kere fönletmiştim bu uygulamadan önce ondanmı oldu kuaför bu kadar olmaz fön yüzünden dedi. Ordaki kızda bende uyguladım öyle şeyler bitek ben beğenmedim sanmıştım dedi. Şimdi kızlar fönmü sizce yıprattı çünkü saçlarım baya kötüydü. Yoksa bu yağlar bana gelmedimi nedir bu. Birde o karışım dışında sürerim diye badem ve zeytinyağı almıştım sürmeye korkuyorum şimdi!!! Ne diyosunuz?

bence ambalajsız satılan doğal zeytinyağı sabunlarını kullan.5-6 YIKAMADAN sonra saç alışıyor.Saçta ne elektirklenme,ne yağlı his,ne kepeklenme kalıyor.Üstelik saçı yumuşatıyor ve acayip parlatıyor.Ama PAZARLARDA ve ya AKTARLARDA SATILAN zeytinyağı sabunu kullan.Biliyorum çünkü diğerleri işe yaramadığı gibi saçı mahvediyor.Sabunda şampuan gbi köpürtmüyor ama sonucu binlerce kat mükemmel.Çünkü günde yüz tel dökülen saçlarım en fazla günde on tel dökülüyor.Annem evde sinir oluyordu.Bu saç konusunda benden çok çeken var mı bilmiyorum.Ama ben felaket dertlydm.Üstelk saçlarım hep birbirine karışıyordu taradığım halde.Şimdi gayet güzel.Ama bu sabunu kullanan hayatından şampuanı çıkarmalı.Ben şahsen çıkardım ve bir daha asla şampuan kullanmam.Saç derim eskisinden daha sağlıklı.Ama %100 doğal zeytnyağı sabunu şart diğerleri uyduruk.

bence ambalajsız satılan doğal zeytinyağı sabunlarını kullan.5-6 YIKAMADAN sonra saç alışıyor.Saçta ne elektirklenme,ne yağlı his,ne kepeklenme kalıyor.Üstelik saçı yumuşatıyor ve acayip parlatıyor.Ama PAZARLARDA ve ya AKTARLARDA SATILAN zeytinyağı sabunu kullan.Biliyorum çünkü diğerleri işe yaramadığı gibi saçı mahvediyor.Sabunda şampuan gbi köpürtmüyor ama sonucu binlerce kat mükemmel.Çünkü günde yüz tel dökülen saçlarım en fazla günde on tel dökülüyor.Annem evde sinir oluyordu.Bu saç konusunda benden çok çeken var mı bilmiyorum.Ama ben felaket dertlydm.Üstelk saçlarım hep birbirine karışıyordu taradığım halde.Şimdi gayet güzel.Ama bu sabunu kullanan hayatından şampuanı çıkarmalı.Ben şahsen çıkardım ve bir daha asla şampuan kullanmam.Saç derim eskisinden daha sağlıklı.Ama %100 doğal zeytnyağı sabunu şart diğerleri uyduruk.

ya inanırmısın aktara bir girdik annemle,saç bakım yağı,badem yağı,zeytin yağı,gliserin,defne sabunu ve şuan aklıma gelmeyen bisürü şey aldık. Ben sadece yağ karışımını kullandım şuan saçlarımın uçları kupkuru. Baktım sağlık bakanlığının onayı da yok. Defne sabunuyla durulamıştım saçımı ilk olarak ama köpürmediği için çok sinir olmuştum şampuana döndüm :D Ama teşekkür ederim artık o adama gidince kavga etmezsem alırım :)

iyi gelmemiş olabilir canım,
ben de normalde ısıtılmış zeytin yağı maskesi yapıyorum çok memnunum ama geçen ay şampuanımın içine çam terebentin, zeytin yağı badem yağı kayısı yağı falan koyup karıştırmıştım
o şampuanı bitirene kadar canım çıktı, hem kokusu perişan etti beni hem de saçım elektiriklendi kafama yapıştı garip oldu,
ben de tresana döndüm geri ohh be bir daha şampuanıma birşey karıştırmam

o karışım yağın markasıyla ilgili de olabilir tabi, saç tipiniz dipten normalde yağlıya dönükse o yüzden iyi gelmemiş de olabilir
bir de bakım yağlarında mucize etki beklememek gerek
:ssz:

Doğrusu Yanlışı
- Uzun saç daha fazla dökülür: Yanlış
- Şampuanlamak saç üzerinde dökülmeye sebep olur: Yanlış
(Aksine saçlı deri gözeneklerinin temiz ve açık olması saç dökülmesini önler.)
- Badem yağı, zeytinyağı, vitamin ampulleri ile takviye şarttır: Yanlış
(Kaynağını ve terkibini, kalitesini bilmeden edindiğimiz bu tür yağ veya karışımlar saçımıza yarardan çok zarar getirebilir.)
- Saçlarımızı güneşin en güçlü ışınlarından korumalıyız: Doğru
(Saçları kaplayan sentetik bazlı güneş koruyucu ürünlerden ziyade geniş kenarlı bir plaj şapkası altında saçları toplamak yeterlidir.)
- Saç kremi saç köküne zarar verir: Kısmen doğru
(Sentetik saç kremleri saç köküne uygulanmamalıdır.)
- Saç kremi koyu renk veya kızıl saç boyasını akıtır:
Kısmen doğru
(Sentetik bazlı şampuan ve saç kremleri içerdikleri sentetik kıvam verici ve solventler yüzünden saç boyasının her yıkamada akmasına ve saçın matlaşmasına neden olur. Organik bazlı ürünlerde bu, en aza iner.)
- Maşalar, fön makineleri, saçı çok çekiştiren, yakan işlemler ve sık boyatmak, renk değiştirmek, saçlarınıza uzun vadede kalıcı hasar verebilir: Doğru
- Diyet yapmak saçı ve cildi olumsuz etkiler: Doğru
(Kilo vermek için veya bir hastalığın tedavi sürecinde uygulanan ilaç takviyeli veya ilaç içermeyen diyetler saç ve cilt sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir.

iyi gelmemiş olabilir canım,
ben de normalde ısıtılmış zeytin yağı maskesi yapıyorum çok memnunum ama geçen ay şampuanımın içine çam terebentin, zeytin yağı badem yağı kayısı yağı falan koyup karıştırmıştım
o şampuanı bitirene kadar canım çıktı, hem kokusu perişan etti beni hem de saçım elektiriklendi kafama yapıştı garip oldu,
ben de tresana döndüm geri ohh be bir daha şampuanıma birşey karıştırmam

o karışım yağın markasıyla ilgili de olabilir tabi, saç tipiniz dipten normalde yağlıya dönükse o yüzden iyi gelmemiş de olabilir
bir de bakım yağlarında mucize etki beklememek gerek
:ssz:

oh ya tek değilmişim gerçekten :) Bırak mucize etkiyi ters tepti resmen bende!! Aynı senin gibi elektriklendi saçım her bi tel ayrı biyerde falan :D Yukarda da dedim aldığım karışıma bi baktım sağlık bakanlığı onayı yok!! Acaba badem yağı zeytin yağı ve yumurta sarısını karıştırıp yapcaktım yapsammı? Zaten gitti saç.. Birde zeytinyağını nası ısıtıyodun?

oh ya tek değilmişim gerçekten :) Bırak mucize etkiyi ters tepti resmen bende!! Aynı senin gibi elektriklendi saçım her bi tel ayrı biyerde falan :D Yukarda da dedim aldığım karışıma bi baktım sağlık bakanlığı onayı yok!! Acaba badem yağı zeytin yağı ve yumurta sarısını karıştırıp yapcaktım yapsammı? Zaten gitti saç.. Birde zeytinyağını nası ısıtıyodun?

ben bir miktar zeytin yağını cezvede ısıtıp nemli saçıma sürüp boneyle sarıyorum en fazla yarım saat sonra yıkıyorum canım,
ama bir yerde okuduğuma göre saç bakım yağlarını benmari usulü ısıtmak daha iyiymiş :34:
bir de bitkisel yağlar söz konusu olduğunda benim güvendiğim bir marka var onunkileri almaya dikkat ediyorum, karden duymuşsundur belki.

ben bir miktar zeytin yağını cezvede ısıtıp nemli saçıma sürüp boneyle sarıyorum en fazla yarım saat sonra yıkıyorum canım,
ama bir yerde okuduğuma göre saç bakım yağlarını benmari usulü ısıtmak daha iyiymiş :34:
bir de bitkisel yağlar söz konusu olduğunda benim güvendiğim bir marka var onunkileri almaya dikkat ediyorum, karden duymuşsundur belki.

hmm karden evet duydum galiba komiliye de iyi demişler ama ben zeytinyağını da aktardan almıştım küçücük bişe nası yetcekse bademle karıştırcam. O da işe yaramazsa artık yağ faslı kapanmıştır benim için :D

hmm karden evet duydum galiba komiliye de iyi demişler ama ben zeytinyağını da aktardan almıştım küçücük bişe nası yetcekse bademle karıştırcam. O da işe yaramazsa artık yağ faslı kapanmıştır benim için :D

komiliyi de ben önermiştim canım :1:
aktarlarda satılan diğer bitkisel yağları o söylediğim markadan almaya özen gösteriyorum
ama zeytinyağı komili tavsiye ederim :34:

komiliyi de ben önermiştim canım :1:
aktarlarda satılan diğer bitkisel yağları o söylediğim markadan almaya özen gösteriyorum
ama zeytinyağı komili tavsiye ederim :34:

teşekkür ederim maiwesiyah bu arada şuan evde köy zeytinyağı var galiba onu kullancam ama şu ısıtma konusu kafamı karıştırıyor çünkü çabuk yanan bir yağmış zeytinyağı benmariyide biliyorum ama yinede tam emin olamadım cezveye zeytinyağını koyup tencerede kaynayan suya koysam az mı bekletsem yoksa bide buharda olanı var nası olcak o tam olarak nası yapıyosun?

canım, ben cezveyi ocağa koyduktan sonra 10-15 saniye ısıtıp kapatıyorum hemen, öyle çok sıcak olmasına gerek yok ılıyacak sadece, zaten genel olarak yağlar çok çabuk ısınıyor
benmari hiç denemedim ben canım ama bi keresinde kullanacağım bitkisel yağ karışımını fısfıslı şişeye koyup şişeyi de sıcak su dolu bir kabın içine oturtmuştum, yeterince ısınınca iyice çalkalayıp öyle sıktım saçıma

Back