• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saçı dökülen ve tepesi açılan bayanlar harika bir tarif:))))))

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
arkadaslr 3yıldır deli gibi saç dökülmem var
ve ilk gittiğimde demir eksikliği dediler ferritin değerim 10du
doktor demir depolarımın boşaldıgını söledi
neyse bikaç ay demir hapı kullndım ve dahiliyeye gittim ki hata yaptım
ferritinim 30cıktı..doktor normal dedi..buna bağlı değil boşuna demir hapı kullanma dedi...
ve şampuanlarla falan gidermeye calıştım demir hapını bıraktım..neyse saçlarım dökülme hızı arttıkça arttı
her yag sürmem de ya da farklı bişi de coştukça coştu
neyse tekrar cildiyeye gittim
mayısta kan testi yaptım
demir 24cıktı referans aralığı ise 60-180
doktor demirin yerlerde dedi...
ve şimdi 4aydır gyno ferrp sanol kullanıyrm
hala dökülmem durmadı

bikaç foruma baktım
ferritinin en az 50olması gerekişr diyor

size sorum şu
demiri ferritini ne zaman yükseltebilirim
4ay oldu ilaç kullanıyorum
ve dökülmede azalma yok
ilaçları çok düzenli kullandım ama daha bi faydasını göremedim...tecrübelerinize dayanarak yorum yapar mısınız
içinizde demir ilacı kullanıp saçı düzelen var mı
ve kaçıncı ayda fayda gördünüz

arkadaşım merhaba benimde saçlarım uzun zamandır dökülüyor senin mesajını görünce yaklaşık 20 gün önce kan tatlilleri yaptırmıştım ferritin 23.71 çıkmış referans aralığı da 13-150 ferritin internetten baktım kan depoları oluyormuş kan değerin yükselince depolarında yükselir kışın benimde b12 vitamini eksikliğim vardı 2 ay falan ilaç kullandım bu arada dr bana şöyle söylemişti kadınlar adet gördüklerinden dolayı kan değerleri genelde düşük olur düşük olmaması içinde ayda 1 kez 1 hafta yada 10 gün kadar gyno ferro sanol yada muadil bir ilaç tavsiye etmişti tabii bunu kan değerlerin normale geldiğinde 10 güne düşürmeni tavsiye ederim biraz karışık oldu şöyle toparlıyım ferritin düşükse gyno ferro sanol u 1 ay kullan 1 ay sonra tekrar tahlil yaptır yükselmiş mi diye eğer normal değerlere ulaşmışsa ayda 1 kez 1 hafta kadar kullanki tekrar düşmesin umarım işine yarar geçmiş olsun

Back