• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Saçı Doğal Rengine Döndürme?

EceZ

B: 64.8 Güncel: 51.3 Hedef: 51.0
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2016
3.642
9.331
158
Kızlar kolay gelsin.

Başlıklara baktım ancak bulamadım. Saçlarım 2 yıldır üstleri koyu kahverengi yani kendi rengiyken ortalardan aşağı kadar kızıl yani bir nevi ombre.

Kızılın kullanması çok zor sürekli akıyor ve aktıkça da çirkinleşiyor. O yüzden saçımı orijinal rengine çevirmek istiyorum. Kızıl renk ile 2 senedir boyandığı için de kendi kendine artık dönmüyor iyice işledi çünkü saç tellerine.

Şimdi tepedeki orijinal rengi nasıl tutturabilirim saç boyasında? Kuaföre gidip mi sormam lazım yoksa bunun bir renk bulma yolu yordamı var mı? Eskisi gibi hiç boyanmamış gibi olsun istiyorum kızılın üstüne kendi rengini atıcam yani.

Kuaförde yaptırsam en az 70 80 lira çekecekler saçlarım çok uzun. Boya alıp evde yapmayı planlıyorum ama doğru saç boyasını nasıl bulacağım? :/

Kendi saç tonunuzun 1 1.5 ton koyusunu alıp komple boyamaniz lazım birebir ayni tonu alip boyarsaniz yine 2 farkli renk elde edersiniz

Kendi saç tonunuzun 1 1.5 ton koyusunu alıp komple boyamaniz lazım birebir ayni tonu alip boyarsaniz yine 2 farkli renk elde edersiniz

O zaman şöyle bir soru sorayım. Hatta avatardan da göstereyim. Saçım şuan kızıl ve avatardaki su yeşiline çevirmek istiyorum. Açmadan bu işlem mümkün mü? Yani kızıl üstüne direk vursam yeşil tutar mı yoksa ne yapmak lazım illa oryal şart mı :/

Not: kızıl olan saçlarım oryal ile açılmadı kendi rengi üzerine koyu bir kızıl tuttu yıllardır öyle kullanıyorum.

Evet. Kızıl boya açılsa da turunculuk imutlaka kalır. Bu renge dönmek için çok iyi bir kuafore gidip yaptirmaniz gerek. Evde çok zor. Yani çok yıpranır ama buna benzer başka alternatifler bulabilirsiniz.

Böyle olabilir mesela. Dip rengini koyu tutmayi göze alırsanız.
Uçları mavi boyarsiniz. Akar, ancak 2. 3. Boyadan sonra oturabilir.
Tümden mavi değil profil resminiz. Bunu profesyonel biri yapabilir.

Evet. Kızıl boya açılsa da turunculuk imutlaka kalır. Bu renge dönmek için çok iyi bir kuafore gidip yaptirmaniz gerek. Evde çok zor. Yani çok yıpranır ama buna benzer başka alternatifler bulabilirsiniz.

Böyle olabilir mesela. Dip rengini koyu tutmayi göze alırsanız.
Uçları mavi boyarsiniz. Akar, ancak 2. 3. Boyadan sonra oturabilir.
Tümden mavi değil profil resminiz. Bunu profesyonel biri yapabilir.

Anladım oryal ile sarı yapmadan su yeşiline çeviremem yani kızıl olan bir saçı anladığım kadarıyla. Ben direk kaliteli bir yeşil boya satın alıp hiç açma işlemi uygulamadan kızılın üstüne uygulamayı düşünmüştüm belki tutar diye. Ama anladığım kadarıyla mavinin tutma olasılığı daha fazla.

Bir de apayrı bir renk geçici olduğu içi evde beceremeyeceğim birşey yani mutlaka uzman desteği almam lazım sanırım. :KK46:

Profil resminiz yeşil değil ki. Internetten baktip resmi büyütüp bu bir peruk ve rengi mavi. Çok hoş bir renk.
Ama bu rengin de kızıldan hic bir farki yok. Baska renge dönemezsiniz. Yaptirirsaniz. Komple su yeşili alıp boyarsaniz ne olur bilmiyorum: ) su anki renginizi tam anlamadım. Zaten koyu su yeşili rengi yok sanırım açık tonlarda çoğu.
Şöyle yapın bence. Sacinizin 1 tutamina deneyin . Belki hoş bir tona ulaşırsınız. Tum saçınıza denersiniz.

Profil resminiz yeşil değil ki. Internetten baktip resmi büyütüp bu bir peruk ve rengi mavi. Çok hoş bir renk.
Ama bu rengin de kızıldan hic bir farki yok. Baska renge dönemezsiniz. Yaptirirsaniz. Komple su yeşili alıp boyarsaniz ne olur bilmiyorum: ) su anki renginizi tam anlamadım. Zaten koyu su yeşili rengi yok sanırım açık tonlarda çoğu.
Şöyle yapın bence. Sacinizin 1 tutamina deneyin . Belki hoş bir tona ulaşırsınız. Tum saçınıza denersiniz.

Resim göstereceğim 1 dakika. Şuanki rengini göstereyim size. Avatarımdaki rengi de koyuyorum. Siyah yeşil diye yazınca çıkıyor internette maviden ziyade.

Şuanki saçım:
bk3PBd.jpg

Bu kırmızı renk için saç hiçbir şekilde açılmadı ve tepedeki rengin üstüne AKOS boya ile boyandı. 3 senedir böyle. Şimdi de şunu istiyorum.

siyah-yesil-sac-renkleri-2016-7.jpg

Saç rengini sarı yapmadan açmadan etmeden direk kızıldan bu renge geçebilir miyim sizce şimdi böyle fikrinizi alayım. :KK70: Siyaha dönecek diye korkuyorum açıkçası.

Ayy gerçekten harika bir renk ya. Ben de hayran kaldim valla :) şimdi şöyle söyleyeyim evde dönemezsiniz bu kadar parlak ve guzel bir renk elde edemezsiniz.
Ama kuaförde yaptırabilirsiniz. Ben de kızılın üstüne siyah boyayip sarı renk diye tutturdum. 2 gun önce yaptırdım güzel de oldu. Dur ben de resim yükleyeyim :)
Bu arada küçüklügümden beri mavi mor sari yesil kizil kirmizi siyah turuncu her rengi denedim:)
Kuaför saçlarınızı açacak ama düşük volume ile 1 saat kadar bekletmesi lazım en düşük volume ile. Saçlarınız yipranmasin. Sonra bu rengin 1 ton koyusuna boyamasi lazım. Ilk yikamada bu renge döner .
Evde imkansız niye imkansiz çünkü bu gosterdiginiz renk muhtemelen bir karışım. Boyle bir boya numarasi yok.

Ben de 1 gunde bu renge döndüm. Gördüğünüz gibi kızıllık kalmadi ve yipranmadi. Altlardaki turunculuklar perdem turuncu için çıkmış sanirim :) ama turunculuk yok hic . Şimdi renk paletinde 3 ana renk var. Kırmızı mavi ve sarı. Diğer tüm renkler bunlardan oluşuyor. Kırmızının karşıtı mavi ve sari yani yeşil oluyor. Birbirini nötrlüyor. Dolayısıyla belki tek boyamada tutturur kuaför.

Son düzenleme:

Ben de 1 gunde bu renge döndüm. Gördüğünüz gibi kızıllık kalmadi ve yipranmadi. Altlardaki turunculuklar perdem turuncu için çıkmış sanirim :) ama turunculuk yok hic . Şimdi renk paletinde 3 ana renk var. Kırmızı mavi ve sarı. Diğer tüm renkler bunlardan oluşuyor. Kırmızının karşıtı mavi ve sari yani yeşil oluyor. Birbirini nötrlüyor. Dolayısıyla belki tek boyamada tutturur kuaför.

Ben de şey düşündüm internette normal renk paletlerine baktığımda mavi + yeşilin iç içe girdiği yerde turkuaz rengi oluşuyor. Yani dediğin gibi manic panic harici direk turkuaz bir saç boyası yok o yüzden muhtemelen kuaförde bir renk karışımı hazırlamaları lazım. Yani her türlü bu renk için kuaföre gitmeliyim çünkü evde Akos mavi ya da yeşili tek başına denersem istediğim rengi vermeyecekler kesinlikle şuan onu anladım. :)

Saç rengin hayırlı olsun canım çok güzel duruyor tonları. :) Ben olsam bu sarının uçlarına ya da aralarına farklı bir renkte atardım inan çok şık oluyor. :)

Ben de şey düşündüm internette normal renk paletlerine baktığımda mavi + yeşilin iç içe girdiği yerde turkuaz rengi oluşuyor. Yani dediğin gibi manic panic harici direk turkuaz bir saç boyası yok o yüzden muhtemelen kuaförde bir renk karışımı hazırlamaları lazım. Yani her türlü bu renk için kuaföre gitmeliyim çünkü evde Akos mavi ya da yeşili tek başına denersem istediğim rengi vermeyecekler kesinlikle şuan onu anladım. :)

Saç rengin hayırlı olsun canım çok güzel duruyor tonları. :) Ben olsam bu sarının uçlarına ya da aralarına farklı bir renkte atardım inan çok şık oluyor. :)

Malesef öyle hani kahverengi ya da kumral falan desen evde bir sekilde halledilir ama bu renkler çok riskli. Bi de kötü bir renk olursa mazallah düzelmez falan.

Evet bu sac rengi oturunca baska renkler attırmayı düşünüyorum aralara. Ama şimdi doğal duruyor yüzümde. Bi de sürekli staj ve iş görüşmesine gidiyorum. Asi bir izlenim vermemek için boyle kullanmayi dusunuyorum 1-2 ay :)

Insallah sen de istedigin renge ulaşırsın yaptirirsan resim at mutlaka :)

Back
X