- 16 Mart 2019
- 5.740
- 14.698
- 248
Herkese iyi sahurlar ❣ İyi ramazanlar Dilerim orucumuzu tutup Bol bol sevaba giriyoruz demi hanımlar kimimiz için iyi kimimiz için zor geçse de rabbim hepimizin gönlünü iman doldursun deyip tarifime geçiyorum
➡KALBE GİDEN YOL MİDEDEN GEÇER .. sloganımız
➡Bugün sizlere sahurda yada kahvaltı da hazırlanacak güzel bir tarifle geldim
➡SAÇAKLI POĞAÇA ❣
✔malzemeler
•1 çay bardağı süt
•1 çay bardağı yoğurt
•1 çay bardağı yağ
•1 paket instant kuru maya
•1 yemek kaşığı toz şeker
•1 tatlı kaşığı tuz
•2 adet yumurta akı
•alabildiğince un ( yumuşak bir hamur elde edilene kadar)
➡ Üzeri için;
• 2 yumurta sarısı
➡İçi ve süslemesi için ;
•1
180 Pınar Labne
•1 tutam kıyılmış maydanoz
•1 tutam rendelenmiş kaşar peyniri
➡Hazırlanışı ..
• öncelikle sütü mayayı ve şekeri karıştırıp 10 dk kadar bekletiyoruz
➡ Sonra içine tuz , yoğurt , yağ , yumurta akı ve unumuzu ekleyip hamuru hazırlıyoruz ..
➡ Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edince yarım saat mayalanmadı için kenara alıyoruz..
➡ Sonra hamurumuza şeklini verip üstüne de yumurta sarısını sürdükten sonra 180 derece de fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz ..
• ben genelde yumurta sarısının içine bir çay kaşığı toz şeker de ilave ediyorum daha iyi kızarsin diye
➡ve pişirdiğimiz poğacaları bıçakla ortasını kesip Pınar Labne doldurup süslüyoruz
❣ Veee sunumum hazır
☘.. gerçekten kendim yaptım diye değil ama cok lezzetli bir tarif ben 3 tane indirdim bile
afiyetle .. ellerime sağlık
➡KALBE GİDEN YOL MİDEDEN GEÇER .. sloganımız
➡Bugün sizlere sahurda yada kahvaltı da hazırlanacak güzel bir tarifle geldim
➡SAÇAKLI POĞAÇA ❣
✔malzemeler
•1 çay bardağı süt
•1 çay bardağı yoğurt
•1 çay bardağı yağ
•1 paket instant kuru maya
•1 yemek kaşığı toz şeker
•1 tatlı kaşığı tuz
•2 adet yumurta akı
•alabildiğince un ( yumuşak bir hamur elde edilene kadar)
➡ Üzeri için;
• 2 yumurta sarısı
➡İçi ve süslemesi için ;
•1
180 Pınar Labne
•1 tutam kıyılmış maydanoz
•1 tutam rendelenmiş kaşar peyniri
➡Hazırlanışı ..
• öncelikle sütü mayayı ve şekeri karıştırıp 10 dk kadar bekletiyoruz
➡ Sonra içine tuz , yoğurt , yağ , yumurta akı ve unumuzu ekleyip hamuru hazırlıyoruz ..
➡ Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edince yarım saat mayalanmadı için kenara alıyoruz..
➡ Sonra hamurumuza şeklini verip üstüne de yumurta sarısını sürdükten sonra 180 derece de fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz ..
• ben genelde yumurta sarısının içine bir çay kaşığı toz şeker de ilave ediyorum daha iyi kızarsin diye
➡ve pişirdiğimiz poğacaları bıçakla ortasını kesip Pınar Labne doldurup süslüyoruz
❣ Veee sunumum hazır
☘.. gerçekten kendim yaptım diye değil ama cok lezzetli bir tarif ben 3 tane indirdim bile
afiyetle .. ellerime sağlık
Son düzenleme: