• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Saça Kına Yakmak

:50:

siz burada yani Türkiye'de gerçek kına bulabiliyor musunuz? Çünkü benim gördüğüm çerçilerde ve diğer esnafta satılan kınalar komple metalik tuzlarla ve sentetik boyalar ayrıca içine çivit karıştırılmış durumda satılıyor. :( Gerçek kınanın rengi demlendikten 24 saat sonra hala yeşil olmuyor. Ben Hindistan dan Mehendi kınası getirdim. 24 saat sonra kınanın alt kısmı değişik renk üst rengi daha değişik renkteydi onunda içinde çivit vardı ama neyseki buradaki gibi renkli kum, metalik tuz(kanserojen) yoktu.
 
uzun süreli kullanılacaksa sağlıklı bir şey fakat kısa sürede sıkılıp boyatmaya kalkılacaksa kesinlikle tavsiye etmiyorum, boya tutmuyor..
 
kınadan sonra saç boyanacaksa açılması için uygulanacak işlemler saçı çok yıpratabilir çünkü boya tutmuyor kolay kolay
 
:50:

siz burada yani Türkiye'de gerçek kına bulabiliyor musunuz? Çünkü benim gördüğüm çerçilerde ve diğer esnafta satılan kınalar komple metalik tuzlarla ve sentetik boyalar ayrıca içine çivit karıştırılmış durumda satılıyor. :( Gerçek kınanın rengi demlendikten 24 saat sonra hala yeşil olmuyor. Ben Hindistan dan Mehendi kınası getirdim. 24 saat sonra kınanın alt kısmı değişik renk üst rengi daha değişik renkteydi onunda içinde çivit vardı ama neyseki buradaki gibi renkli kum, metalik tuz(kanserojen) yoktu.

Şu soruya hala cevap veren olmadı.
 
Ben de kına yakmak istiyorum ama saçlarımın dökülmesinden korkuyorum. Daha önce yalnızca bir kez yakmıştım ve çok döküldüğünü hatırlıyorum. Boyaların saçıma yaptıklarını gördükten sonra yeniden kınaya dönmeye karar verdim. Ne yapmalıym?

Gerçek kına saçı dökmez. Türkiye'de satılan çakma kınalar yani içinde çok az kına, indigo(çivit), sinameke, yeşil kum, metalik tuz yani kurşun olan kınalar satılıyor. Evet bunlar döküyor. Ayrıca gördüğüm kadarı forumu okuduğum kadarı ile hamile bayanlar saçlarına hamileyken kına yakmak istemişler bir kaç kişi yakın hiçbir şey olmaz demiş. Bende şöyle diyorum. Hayır canım sakın yakmayın bitkisel boyalar bile ülkemizde satılan kınalardan daha iyidir. Bence herkes gitsin ve kına aldığı yeri sıkıştırsın. Bu böyle olmaz doğal diye kına alıyoruz saçımıza ne sürdüğümüz belli değil. Hiçbir şekilde kırmızı kına, siyah kına veya kahverengi kına diye birşey yoktur. Sakın kanmayın! Dünyadaki en koyu kına yani kardıktan sonra en güzel renk kırmızıya yakın olan veren kınalar morroco ve yemen kınalarıdır. Burada satılan kınalar ne tene nede saça sürülür. Dikkatli olun! Aldığınız yerleri uyarın!
 
bende saçıma kına yakmak istiyorum ve yarısına kadar boya var tutar mı tutmaz mı diye korkuyorum bir kaç yorum okudum boya olan arkadaşlar kınanın tuttuğunu söylüyorlar ve ben hala emin olamıyorum :S:S:S:50:
 
Ben de saçıma 3 kez kına sürdüm.Rengine bayılıyorum çünkü.
İçine birşey katmadım bildiğimiz kına gecelerinde geline yakılan kına var ya ondan işte.
Su ve kına.Başka birşey yok.Ama kına her saçta aynı etkiyi göstermez malesef.
Kardeşimde sadece güneş vurunca anlaşılıyo ışıltı halinde bi kızıllık.
Ama benimkinde direk kızıl oluyor ilk yaktığım zaman özellikle.Sonra rengi açılıyor.
Yani sabit bir rengi olmuyor bende.Tabi uzadıkça da diplerden kendi saçım geldi.
Şu an kınalı yerler bu resimdeki gibi.
Eki Görüntüle 652437


Ben bu renge bayıldım.
 
yaklaşık 10 senedir saçıma en az yılda 4 kez olmak üzere kına yakıyorum. hiçbir şekilde dökülme, tahriş, alerji falan olmadı aksine saçlarım maşallah çok gürdür. tabii ki sahte olanlar vardır ama gerçek kına kokusundan ve renginden anlaşılıyor. saçınıza kına yakacaksanız tabi ki açık kına alın. paketlerde satılan ve üstünde kadın resmi olan kınalar kimyasal. ama türkiyede gerçek kına buluyor musunuz diyen arkadaşın sözlerine kesinlikle katılmıyorum.
 
Arkadaşlar merhaba bende saçlarıma ara ara kına yakarım boyadan ziyade çok da severim hem bakım yapmışta oluyorum kınanın taze olması çok önemli eski bayat kınalar pek renk vermiyor bi işe yaramıyor bunu ayırt etmek mümkün kınaya parmağınızı batırıp az miktarda tadına bakın ekşi mayhoş bir tat varsa o tazedir ama bayatsa hiç tat yoktur saman gibidir. Bunu paylaşmak istedim :)
 
:KK59::oops:Merhaba Arkadaşlar
Ben ilk defa dün saçıma kına yaktım ve yaklaşık 9-10 saat beklettim. Yeni yaptığım için saç rengim daha çok şarap kızılı. Yıkadıkça rengi açılıyormuş. Saçlarımın şu andaki halini görseniz... Yumuşacık. İnanın çok güzel oluyor. Doğal saç gibi. Bizim komşumuz bana yaktı kınayı. İçine 1 çay bardağı demlenmiş çay, soğan kabuğu suyu (soğumuş), hakiki zeytinyağı ve tuz koydu. Tabiki de normal el kınası. Sakın hint kınasıyla yapmayın pişman olursunuz. Herneyse yapacaklar tereddüt etmeden yapabilirler. Normal saç rengim açık kumraldı artık kızıl oldu
 
bende yaktım :) ıcıne cay ve zeytınyagı koydum cokda guzel oldu yumusacık parlıyor ve yaglanma sorununuda kaldırdı ortadan . yakmaya devam edıcem gıbı duruyor . koyu kızıl gıbı oldu ısıkta ve guneste parıl parıl parlıyor bence denemek ısteyenler bu renkler hosuna gıdıyorsa yaksın derım kesınlıkle .
 
Merhaba arkadaşlar benım saçımda şuan sarı boya var kına yapmak istiyorumama görüşlerinizialabılır mıyım sizce nasıl olur?
 
Merhaba arkadaşlar benım saçımda şuan sarı boya var kına yapmak istiyorumama görüşlerinizialabılır mıyım sizce nasıl olur?
boyadan sonra kınanın ıyı duracagını dusunmuyorum canım ama sen bılırsın tabı . :KK24:
 
Ben hint kınası kullanmıştım siyah saç rengi istediğim için ama doğal kınada ki bahsettiğiniz yumuşaklığı alamadım açıkcası. Doğal kına dışında benim gibi siyah isteyipte hint kınası kullanacaklara uyarım olsun tavsiye etmiyorum !
 
kına saça bakım yapıyor diye biliyorum iyi geli,yormuş ama hiç yapmadım yapanlardan duyduklarım :)
 
Arkadaşlar saçımı papatya ve oksijenle açtım turuncumsu bir renk oldu güzel ama dipten geliyor maalesef hoşuma gitmedi. Koyulaştırmak istiyorum saç rengimi kınayı nasıl yakmam lazım?????? İçine ne eklemeliyim yardımcı olun LÜTFEN :/:/:/
 
Merhabaaaa!
Umarım yanıtlayan olur:)
Şöyle anlatayım. Benim ana saçım dumanlı siyah. Yani simsiyah olsa parlatması kolay, boyamam. Ama arada kalmış bir siyah sanki tam olarak siyah da değil. Ve de saçlarım beyaz dolu.. Neyse bir kaç sene evvel bir gafletle sarıya sapsarıya boyattım. Yakıştı mı, evet ama sürekli siyah dip gelmesi uçların çatallaşması, yanma, yıpranmadan dolayı çikolata kahveye döndüm ve orada kaldım. Hamileyken hiç boyamadım. Neyse gel gelelim bir de şu ayrıntı var benim ailemde genetik kellik var neredeyse herkesin saçı seyrek ve üst.kısımları kel.. Çok korkuyorum, bendeki de deli cesareti , bunları bile bile saçıma kimyasal boya uyguluyorum diyorum. Saçlarımda çokça beyaz mevcut. Anlıyorum kına beyazları tam anlamı ile kapatmaz ama kızlar saćlarımın dökülmesini az da olsa durdurmak istiyorum, kel kalmak istemiyorum:( zaten artık sarıya veya açık bir tona boyatmayı neredeyse asla düşünmüyorum. Belki 30lu yaşlarımda.. O da belki. Bundan sonra kına ile hem saçımı beslemek hem de tatlı bir renk kazandırmak istiyorum. Şimdi bilenlere sorularım olacak:
Kına saçı gerçekten besleyip kuvvetlendirir mi?
Saçta kaşıntı ve baş ağrısı yapıyor, döküyor diyorlar bu doğru mu?
Çikolata kahvesi bir renk veya o rengi andıran bir renk elde etmek için neler katmak gerek kınaya?(ceviz kabuğu, soğan kabuğu, z.yağı, tuz) katmayı düşünüyorum. Doğru mu düşünüyorum?
Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Back
X