Saç Rengi ve Saç Boyama Saça Kına yakma konusunda acil yardım

rxxsy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2015
58
19
Merhaba arkadaşlar öncelikle konuyu fazla uzatmak istemiyorum, saçımı bir sene içerisinde defalarca boyadım ve saçım açılma işlemi gördü. Saçım mavi-siyahtı kahveye geçiş yapmak için açtılar ve sonra saçım yeşillendi ben de kulak hızasında kestirmek zorunda kaldım ve saçıma her türlü bakımı yapan biri de olsam saçım toparlanamadı ve ben de mavi-siyah saça geri dönmek zorunda kaldım.
Geçenlerde kınanın saça olan faydalarını araştırdım ve saç yanmasında çare gibi bir şeyler diyorlardı, benim saçım omzumdaydı ve şu anda 10-12cm falan kestirmem gerekiyor ama kestirmek istemiyorum uzun saç istiyorum. Bu yüzden bu sabah kınayı aldım ve istediğim saç rengi mor-kızıl ama daha çok mor istiyorum bu yüzden pancar haşlayıp suyunu, siyah çayın dem suyunu ve biraz da limon sıktım. Saf zeytinyağı, jojoba yağı, hodan yağı ve su katarak saçıma sürdüm ama çıkacak olan sonucu bilmiyorum. Kafamda 8 saat beklemesi gerek ve daha 2 saat oldu. Gerçekten nasıl bir şey çıkacak bilen birisi varsa lütfen söylesin endişelenmekten içim içimi yiyor.

İstediğim saç rengi bu tarz;

d8388d0a46b00b5d561ac82357c317b7--guy-tang-hair-guytang.jpg

df02bd8b483b699f0ec415275f59547e.jpg

Merak eden varsa sacim hafif kestane kizili mor ve siyahimsi bir sey oldu ama sacimdaki elastiklesme gitti, sacim yumusak olmaya basladi ben artik kina ve yag bakimlarina gecip boyayi birakiyorum size de tavsiye ederim

Ayrica sac bakim yaglari sacimi iki ayda 4-5cm kadar uzatiyor tavsiye ederim.

Ayrica sac bakim yaglari sacimi iki ayda 4-5cm kadar uzatiyor tavsiye ederim.
Benimde saclarim yandi canim boyadan bende biraktim boyayi surekli kestirmek zorunda kaldim cene hizagsinda saclarim yanik yerler daha kisa uclarinda yaniklar var beyazlar var kina yaptim senin gibi bitkileri karistirdim uclarinda turunculuk var dipleri tatli bir renk oldu ceviz kabugu yapraginin suyuylada yikadim sac cikartitormus ama sac yagi olarak ne kullandin benim saclarim kustu uzamiyor sanki

Merak eden varsa sacim hafif kestane kizili mor ve siyahimsi bir sey oldu ama sacimdaki elastiklesme gitti, sacim yumusak olmaya basladi ben artik kina ve yag bakimlarina gecip boyayi birakiyorum size de tavsiye ederim
Rengini cok merak ettim. Sakincasi yoksa resim ekleyebilir misin. Benim sacim suan oryalle acildiktan sonra acik küllü kumral sarimsi bi renkte suan acaba kina yaksam cok sacma acik turuncu gibi bir renk olur diye yakamiyorum. Istiyorum ki tok bir renk olsun senin paylastiklarin kadar mor olmasada kizilimsi mor gibi tutsa oyle guzel olurdu ki

Benimde saclarim yandi canim boyadan bende biraktim boyayi surekli kestirmek zorunda kaldim cene hizagsinda saclarim yanik yerler daha kisa uclarinda yaniklar var beyazlar var kina yaptim senin gibi bitkileri karistirdim uclarinda turunculuk var dipleri tatli bir renk oldu ceviz kabugu yapraginin suyuylada yikadim sac cikartitormus ama sac yagi olarak ne kullandin benim saclarim kustu uzamiyor sanki
Saç yağı olarak baya şey kullanıyorum;
Hindistan cevizi yağı, Zeytinyağı, Aloe vera jeli, hodan yağı, argan yağı, hint yağı, tatlı badem yağı, çam terebentin yağı, jojoba yağı, e vitamini yağı, b12 vitamini yağı.
Bunlar aklıma gelenler, karıştırıp saçıma sürüyorum da kına yaktığımdan beri pek saç bakımı yapadım sadece bir kez yaptım

Rengini cok merak ettim. Sakincasi yoksa resim ekleyebilir misin. Benim sacim suan oryalle acildiktan sonra acik küllü kumral sarimsi bi renkte suan acaba kina yaksam cok sacma acik turuncu gibi bir renk olur diye yakamiyorum. Istiyorum ki tok bir renk olsun senin paylastiklarin kadar mor olmasada kizilimsi mor gibi tutsa oyle guzel olurdu ki
Siyah kına aldığım için öyle oldu şimdi de saçımı kahve istiyorum ama bakıcaz işte bir sonraki kınaya, şimdi çekildiğim resimlerde pek belli olmuyor doğal duruyor saçımda ve hiç saçımı öyle doğru düzgün çekmedim şimdi uzadı gene asla kestirmem ama kınaya devam, saçım kendi haline gelsin uzasın istiyorum

Ayrıca kınanın rengini kendin ayarlayabiliyorsun öyle her kına aynı rengi vermiyor, içine pancar suyu veya kırmızı şarap, siyah çay deminin suyunu falan koyunca saçta kızıllık/kahvelik veriyor korkacak bir şey yok şahsen saçım turuncu vs olmadı araştır onları uygula derim.

Canim rengi nasil oldu foto varmi bende bu arada 2.kez kina yaptim rengi guzel oldu sacim biraz uzarsa harika durucak
Benim tarifim
ceviz yesil kabugu
Ceviz yapragi
Defne yapragi
Karanfil
Siyah cay demlenmis suyu
Bir yumurta
Zeytinyagi
Sirke
Bir tutam tuz
Orta kumral saclarim tutan renk koyu bakir rengi fakat uclari sari oldugu icin uclarinda turunculuk var tatli duruyor ilk yaptigimda uclarinda kotu bir turunculuk olmustu 2.cide hos bir renk oldu

Saç yağı olarak baya şey kullanıyorum;
Hindistan cevizi yağı, Zeytinyağı, Aloe vera jeli, hodan yağı, argan yağı, hint yağı, tatlı badem yağı, çam terebentin yağı, jojoba yağı, e vitamini yağı, b12 vitamini yağı.
Bunlar aklıma gelenler, karıştırıp saçıma sürüyorum da kına yaktığımdan beri pek saç bakımı yapadım sadece bir kez yaptım
Ben cok iyi bir kuafore gitmistim yaglar konusunda boyali saca dogal bakim yapma arimdirirken yag dengesini bozuyorsun saclarin yipranir dedi ben oyuzden yag bakimi degil beslenmeyle ilgili oldugunu duydum bir arkadasim onerdi daha almadim ama biotin saclar icin iyi geliyormus uzatiyormus gerci balik yemeye basladim ama paraya kiyarsam alicam saclarimin cabuk uzamasini istiyorum
Kansizlik vitamin eksikligi etkili sacta bence

Ben cok iyi bir kuafore gitmistim yaglar konusunda boyali saca dogal bakim yapma arimdirirken yag dengesini bozuyorsun saclarin yipranir dedi ben oyuzden yag bakimi degil beslenmeyle ilgili oldugunu duydum bir arkadasim onerdi daha almadim ama biotin saclar icin iyi geliyormus uzatiyormus gerci balik yemeye basladim ama paraya kiyarsam alicam saclarimin cabuk uzamasini istiyorum
Kansizlik vitamin eksikligi etkili sacta bence
Ya valla bana da sarı saç çok yakıştı dediler ahahaha yani. İnanma öyle her dediklerine, şahsen benim saçımı yaktılar elimde kaldı benim saçım elastikleşti ben o yağlarla saçımı resmen yeniden dirilttim hiç bir sorun da olmadı daha iyiye gitti dökülmesi falan durdu.
Dün ikinci kez kına yaktım birazdan resimlerini atacağım öncesi bulabilirsem atarım.
Şimdi de saçımı koyu kızıl istiyorum valla tarif aramaktan yoruldum

Arkadaşlar dün yeniden saçıma kına yaktım, kınayı bir gün beklettim saçıma yakmadan önce ondan sonra saçımda yaklaşık 5 saat kaldı.

Saçımın öncesi maalesef yok ama yaktıktan sonrası var ayrıca kızıl tonları istiyorum.

İçine koyduğum malzemeler:

Kına
Pancar suyu
Siyah çay demi
Bir tam limon suyu (taze sıkılmış)
Bir kaşık şeker
Zeytinyağı
Jojoba yağı
E vitamini (yağ şeklinde saça sürülenlerden)

(Dipnot: Resimleri alıp saçma sapan yerlerde lütfen kullanmayınız teşekkür ederim)
tumblr_oy6zq3VbLI1weig8ro3_1280-horz.jpg
tumblr_oy6zw1zLhn1weig8ro1_540-vert.jpg

ben hamileyim banada tarif verirmisiniz kınayla ilgili nasıl yapıyırsunuz neler koyuyorsunuz içine tam ölçü verirmisiniz beyazlarımı kapatmam gerek.

ben hamileyim banada tarif verirmisiniz kınayla ilgili nasıl yapıyırsunuz neler koyuyorsunuz içine tam ölçü verirmisiniz beyazlarımı kapatmam gerek.
Galiba hamilelikte kına yakmak olmuyor onu araştır derim hiç bir bilgim yok ama kınayla eğer beyazları kapatacaksan koyu renk tercih et çünkü beyazın üzerine açık renk koyunca saçın koyu kısmıyla eşleşmez

rxxsy rxxsy Sac rengin gayet guzel olmus. Ilk sayfadaki gibi bir renk beklemek gereksiz cunku o renk zaten dogal degil.

Saclarin parliyor cok dogal gorunuyor onemli olan bu. Ben de 1 sene dusundum dusudum dun yaktim sonuc ne olur bilemiyorum :))

Ne kadar surede bir kullaniyorsun. Kac saatte yikiyorsun.

rxxsy rxxsy Sac rengin gayet guzel olmus. Ilk sayfadaki gibi bir renk beklemek gereksiz cunku o renk zaten dogal degil.

Saclarin parliyor cok dogal gorunuyor onemli olan bu. Ben de 1 sene dusundum dusudum dun yaktim sonuc ne olur bilemiyorum :))

Ne kadar surede bir kullaniyorsun. Kac saatte yikiyorsun.

Bir gün kınayı beklettim streçfilm sarıp, ertesi gün saçıma yaktım yaklaşık 5 saat beklettim. Şu anda ikinci yakışım yani düzenli yapmayı düşünüyorum her ay

Arkadaşlar dün yeniden saçıma kına yaktım, kınayı bir gün beklettim saçıma yakmadan önce ondan sonra saçımda yaklaşık 5 saat kaldı.

Saçımın öncesi maalesef yok ama yaktıktan sonrası var ayrıca kızıl tonları istiyorum.

İçine koyduğum malzemeler:

Kına
Pancar suyu
Siyah çay demi
Bir tam limon suyu (taze sıkılmış)
Bir kaşık şeker
Zeytinyağı
Jojoba yağı
E vitamini (yağ şeklinde saça sürülenlerden)

(Dipnot: Resimleri alıp saçma sapan yerlerde lütfen kullanmayınız teşekkür ederim)
Eki Görüntüle 2058118 Eki Görüntüle 2058119
Cnm cok güzel olmus parlaklik vermis kizillik cok olmamis ama sen kizil istiyodun yanlis hatirlamiyosam

Bende suan kesfetme asamasindayim her yapisimda daha iyi bir renk oluyor.
Tek sorunum uclari boyali yipranmıs oldugu icin sac uclarimda koparak dokulmeler oldu.
Uzamasi hizlandi :halay:yanliz bu sefer kararsizim bakir kizilmi yapsam kizilmi yapsam kahve kizilmi yapsam evde yavas yavas kucuk bir aktar dukkani olusmaya basladi
Ya valla bana da sarı saç çok yakıştı dediler ahahaha yani. İnanma öyle her dediklerine, şahsen benim saçımı yaktılar elimde kaldı benim saçım elastikleşti ben o yağlarla saçımı resmen yeniden dirilttim hiç bir sorun da olmadı daha iyiye gitti dökülmesi falan durdu.
Dün ikinci kez kına yaktım birazdan resimlerini atacağım öncesi bulabilirsem atarım.

Cidden cok uzuluyorum her önüne gelen kuafor oluyor olan bizlere oluyor
Baktim fotolarina cok yakismis cnm saglikli duruyor kizi
Bende cok arastirdim sanirim kafamda oturdu bitkiler ve renkleri zerdecal kirmizi pancar suyu salgam kirmizi renk icin
koyulastirmak icin ise
karanfil defne yapragini siyah cay olabilir birde benim sacim acik tutuyordu gecen ay aldigim kina gercek kinaymis koyu yesil buram buram kina kokuyor birde sacimdan daha zor akti ama koyu tuttu rengi daha yogun oldu cnm

X