• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç yağlanması ve aşırı kepeklenme

brokolipembesi

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2022
7
3
6
Saçımda aşırı yağlanma ve kepeklenme var. Sabah yıkasam akşama kepeklenmiş hatta kokmuş bir hal alıyor saçım. Bütün yöntemleri bütün şampuanları denedim. Zaten yağlı ve akneli bir cildim var. Saçımın yağlanması da normal ama bu kepeklenme, koku ve kaşıntı artık beni gerçekten mahvediyor. Benimle aynı durumda olan var mı? Neler yapıyorsunuz nolur bi çare söyleyin :(((((

Kac Gunde bir yikiyorsunuz? Sampuaniniz sulfatsiz mi ? Ayrica cok sicak su ile yikiyor iseniz ondan da kaynaklaniyor bu sorun

2 günde 1 yıkamaya özen gösteriyorum. Ilık su ile yıkıyorum. Şampuanım sülfatsız. Son 2 senedir böyle. Eskiden tertemizdi neden söyle oldu bilmiyorum :KK43:
Arayi uzatin. Zor olacak basta ama duzeliyor. Bende hep yagli,kepekli sac ile ugrastim.

Suan kalmadi oyle derdim.
Gerci once doktora danisin. Belki mantar vardir ?

Benim eşimde de aynı sorun vardı Dr çinko eksikliğinden oluyor dedi
Birde bir krem vermişti saçına sürüp bir süre bekletip yıkıyordu tamamen geçti çok şükür

Saçımda aşırı yağlanma ve kepeklenme var. Sabah yıkasam akşama kepeklenmiş hatta kokmuş bir hal alıyor saçım. Bütün yöntemleri bütün şampuanları denedim. Zaten yağlı ve akneli bir cildim var. Saçımın yağlanması da normal ama bu kepeklenme, koku ve kaşıntı artık beni gerçekten mahvediyor. Benimle aynı durumda olan var mı? Neler yapıyorsunuz nolur bi çare söyleyin :KK43:((((
Benim de cok kuru oldugu icin kepekleniyor head&shoulders micelar temizleyici toniği şampuandan önce uygulayıp şampuandan sonra da eyüp sabri tuncer in sirkeli saç tonigini kullaniyorum kepegi hemen yok ediyor ama saclarinda cok boya varsa saç sirkesi sertleştirebilir

Benim de cok kuru oldugu icin kepekleniyor head&shoulders micelar temizleyici toniği şampuandan önce uygulayıp şampuandan sonra da eyüp sabri tuncer in sirkeli saç tonigini kullaniyorum kepegi hemen yok ediyor ama saclarinda cok boya varsa saç sirkesi sertleştirebilir
Saçımda yer yer boya var. İnanın sertleştirmesi hiç önemli değil :( koku ve kepek mahvediyor beni yeterince :( çok teşekkür ederim denemek istiyorum bunu da

öncelikle geçmiş olsun.. bildiğim önerileri yazayım inş derman olur.. kullandığım şampuanın içine bir kaç damla limon eklemek saçtaki fazla yağı alıyor.. bilmiyorum denedin mi ama vichynın dercos dıye yesıl bır sampuanı var kesınlıkle etkı edıyor kepege fazla yağlanmaya.. bir de cildim de yağlı sıvılcelı demıssın sıvılceye yonelık hap tedavılerı hem cıldı hem sac derısını kurutuyor ıstersen dermatologa gıttıgınde bu tedavı eger uygunsa ısteyebılırsın. kepek ve yağı anlarım da koku varsa kesınlıkle seboreık dermatıtten zıyade aklıma sac derısı mantarı geldı koku varsa mantar da vardır oncelıkle mantarı kesecek bır yontem bulmazsan sorun kokten cozulmez

Kaç kere doktora gittim kepek şampuanı verip gönderdiler. Yeniden randevu alıp gideceğim muhtemelen. Umarım benim de hemen geçer
Değerlerinize baktırın mutlaka kepek çinko eksikliğinden olurmuş genelde
Eşiminde gitmediği Dr kalmadı inanın o kremle ve çinkoyla geçti

Haftada 2 kez sirke ile saç diplerinizi ovalayın yarım saat bekletin duşa girin ılık Su ile yıkayın ve mümkünse şampuanı iken bir kat tarayın durulayıp çıkın kepek falan barinamaz. Ama unutmayın haftada 2 kez. Yağlanma malesef bende de var ona çözüm bulamadım ama kepekte garanti işe yarayan sirke.

Back