Saç Uzatma Yöntemleri Saç uzatmamıza yardımcı minik minik ipuçları yazalım...

Megsreal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
235
0
46
Denizli
Kızlar saçlarımızın uzaması için gereken bakımı yapıyoruz çok şükür :) Bildiğimiz ufak saç uzatmayla ilgili bilgileri burada paylaşalım istiyorum , mesela ben sıralayayım hemen ;

-Saçları soğuk suyla yıkamak
-Bol bol baklagiller ve fıstıkgiller tüketmek
-Duştayken şampuanla birlikte saçlara oval hareketlerle masaj yapmak
-Saçın sağlıklı uzaması için balık hapları içmek ( ayrıca saçları parlatıyor)
-Saç örmek (genelde öyle derler duydum bende yazdım)
-Saçın kendi yağıyla beslenecek kadar sürede yıkamak ( 3 günde 1 gibi)
-Saçları fırçalamak yerine taramak
-Kurutma makinesi kullanmamak
-Yumurta ,süt,peynir, et gibi bol proteinli gıdalar tüketmek

gibi kızlar aklıma geldikçe eklerim sizden de bekliyorum :)

güzel ve yararlı bi konu açmışsın canım, beslenmenin saç uzamasında gerçekten çok faydası olduğunu düşünüyorum sadece bakım kürleri yetmiyor maalesef ben duşta bitimine yakın saçıma soğuk suyla şok yapıyorum genelde, bi de balık ve balık ürünleriyle aram çok iyi değldir aslında saça çok faydalı olduğunu biliyorum ama çok yemem, hiç de yemem değil ama aramam öyle... fındık fıstık da işte kırk yılda bir tv karşısnda belki süt ve süt ürünleriyle de işim olmaz belki de bunlardan dolayı geç uzuyor ama ete de taparım bi ara kestirme takıntım vardı ondan uzamıyodu belki de,neyse şmdi uzatma evresindeyim uzuyo da ama normal hızında aşırı değil, daha hızlı uzasın diye bende sık sık bakım kürü, şampuanıma kattğm yağlar, ve vitaminler alarak çalışıyorum işte...

Son düzenleme:
Teşekkürler kuzum , aynen katılıyorum sana umarım yararlı bilgiler ediniriz

Bende pek sevmiyorum et ve süt mamüllerini ama yiyorum sırf saçım için bu arada ben deli gibi şeftali yerim onun da faydası varmış saça bilmiyordum ama

Son düzenleme:
hmmm ama şeftaliyi yaz haricinde nerde bulcazki ya? severim ben onu ama her zman bulmak mümkün değil maalesef en iyisi et ve süt ürünlerini bol bol tüketmek

O da doğru bi süre sonra da bayıyo mesela ben bi ay her sabah yumurta yiyicem dedim çok kararlıydım 2.gün yiyemedim yani

yaa evet o bende de var mümkün oldukça sabah kahvaltısında yumurtayı alışkanlık haline getirmeye çalışıyorum, ama sadece sarısını seviyorum ben, onu da pek aradığm söylenemez

Arkadaşlar soğuk su saç diplerinde şok etkisi yarattığı için kan dolaşımını hızlandırıyor diye duymuştum bu da saç köklerinin besin almasına yardımcı oluyor.
Şampuanıma eşit miktarlarda sevdiğim yağlarımdan katıyorum. Banyodan sonra Argan Yağımla saç diplerime bir güzel masaj yapıyorum.
Haftada bir zeytinyağı ve yumurta sarısı karışımımı banyodan bir saat önce uyguluyorum.
Sinameki kürü saçlarımı aşırı derecede döktüğü için artık yapmıyorum.

Şimdi de Amla Yağı aldım ondan süreceğim bakalım işe yarayacak mı:))

Ya ben argan yağının krem gibi olanını arıyorum banyodan sonra sürmek için böyle yağlı hissi bırakmayan yurtdışında baya bol da türkiyede bulunmuyor nerden bulurum acaba

kızlar var olan saçlarınızı da kırmamak adına kuru taramayın lütfen :)
saç dipten uzasa da uçtan kısalıyor

Canım karışık karışık oluyor o zaman da taramayınca saç yahu valla şey varmış işte argan yağının krem versiyonu saçların karışmasını önlüyormuş onu bulsam hiç taramam valla

Ya ben argan yağının krem gibi olanını arıyorum banyodan sonra sürmek için böyle yağlı hissi bırakmayan yurtdışında baya bol da türkiyede bulunmuyor nerden bulurum acaba

Ben argan yağını internetten sipariş ediyorum ama kuaförlerde de bulabilirsin. Maalesef argan yağının krem türü hakkında hiçbir fikrim yok

Kızlar dikkat!

Saç diplerimde kan dolaşımı hızlansın diye soğuk suyla yıkadım , nemini iyice alsın diye kurulmadım hem de kurutma makinesi saç uçlarımı kırıyo diye ve... şifayı kaptım sinüzit olmuşum kızlar :2: Aman dikkat

aman diyim ben duşta soğuk suyla yıkasam da mutlaka nemini alırım kuruturum az da olsa, havalar da serinliyo yavaştan saç uzatıcaz diye kafayı üşütmeyelim

Son düzenleme:

benim saç kurutma makinemin 3 ayrı ısı ayarı var
önce 15 dk falan havlu sarılı bekliyorum daha sonra en sıcaktan soğuğa doğru çok yakına tutmadan kurutuyorum saçlarımı.

eğer makineyle kurutmak istemiyorsan havluyla suyunu aldırdıktan sonra tülbentle sar daha sonra tülbentin üstünden tut makineyi. doğrudan ısıya maruz kalmaz o zaman.

aman dikkat et havalar serinledi allah korusun daha çok hastalanma

Çok iyi fikir , deniycem mutlaka çok teşekkürler dikkat ediyorum olabildiğince :2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…