Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Sac uzatmak :'

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Kizlar bence hepimiz entele otunu ve camterabentin yagini kullanmaya baslayalim ayni gunn :) yagi sampuanin icine atariz enteleyide son durulama suyu olarak kullaniriz. Ne dersiniz??

Kizlar merhaba..

Size verecegim formulu kuaforum yapiyor bakim maskesi olarak ve sacimi cok da guzel uzatiyor tavsiye ediyorum siddetle

Bir de saclarinizin kiriklarini aldirirken kozmik bakima gore kesim yaptirirsaniz (daha cabuk uzayacak) daha iyi sonuc alacaginiza eminim http://www.kadinlarkulubu.com/istenmeyen-tuyler/592422-dolunay-epilasyonu.html (buradaki sac kesim tarihlerine ve bakim donemlerine denk getirmeye calisiyorum)

1 evigen
1 bemiks
1 bepanten ampullerini bir kasede karistirin (ben bemiksin kokusunu giderdigi icin icine bir cay kasigi cam terebentin de koyuyorum)

bu karisimi sac diplerine iyice yedirin..

Daha sonra karisik bir sac bakim yagi edinin, onu da diplere gelmeyecek sekilde saciniza iyice yedirin (saci cok fazla ezmeden)

En az 2 saat bekletin (Ben bazen disari cikmayacaksam, basima tulbent sarip sabaha kadar bekletiyorum)

Durulamaya gelince;

Bu kadar bakimdan sonra yagdan arinmasi icin cok kere sampuanlamaya calisiyoruz bu yanlis, yaptigimiz bakim hic bir ise yaramaz..

Once kuru saciniza elinize aldiginiz sampuani diplerde kopurtmeye calisacaksiniz, daha sonrasinda saclarinizi islatacaksiniz ve sadece bunun ustune bir kere sampuanlayacaksiniz

Bu formulu ben ayda iki kere yapiyorum yani iki haftada bir

Saclarim cok saglikli ve belimde

Ha bir de unutmadan, sampuanima da cam terebentin ekliyorum, fakat fazlasi saclari dokuyor dikkat edin

Anladim bebegim sagol :)
Ama sonunda dogruyu buldum yani ise yaradigini gozlemledim :) organix cocoa butter hizli uzama sampuani kullaniyorum ayrica zaten iyi beslenmiyorum ama saclara tirnaklara cilde iyi gelen solgar omnium kullaniyorum doktor tavsiyesi uzerine( 2 haftada yuzumde sadece 1-2 minik sivilce birakti ve saclarimi uzaticagina eminim bu yuzden) birde kuru sac kirilir ve uzamaz bu yuzden artik bakim yapmaktan sikildim ve kotu kokularindan uygulamalarinin zor olmalarindan da sikildim o yuzden supergro beyaz sac bakim icin olanimi kolayca uyguluyorum cunku jole kivaminda hemen uyguluyorum ve hemen cikiyor nette yazildigi gibi asla sacta kalmiyor. Cok cok cok memnunum. Yani sac bakimimi en basit hale indirdim ve en etkilileri benim icim bunlar oldu. Umarim konu sahibine de yardimci olur :)

Entele kesinlikle çok etkili tatlım tavsiye ederim ama kokusuna dayanmak zor biraz, iki turlu kullanabilirsin aslında ben sprey olarak kullanıyorum (entele ot normalde kaynatmak gerekiyo tabii sprey için) bir de bepanthen ile karıştırılıp maske gibi kullanılan tarif varmış o daha etkili diyor aslında yapan bi arkadaşım. sprey için alıntı yapıyorum aşağıda, ben bu sitedeki tarifi yaptım..

"Malzemeler:
- 10 gram Entele Otu
- 2 su bardağı Elma Sirkesi
- 2 su bardağı Su

Yapılışı:

Bir daha başka amaçla kullanmayacağınız bir metal kapta (entele bitkisi; gıdalar, su vs ile temas etmesi ve tüketilmesi halinde toksik etki gösteren bir bitkidir kaynattığınız bu kabı daha sonra başka amaçla kesinlikle kullanmamalısınız!) yada küçük bir tencereye 2 bardak su, 2 bardak elma sirkesi ve enteleyi koyup, bu suyun yarısı buharlaşana kadar (yaklaşık 15-20dk) kaynatıyoruz.

Soğuduğunda entele bitkisini içinden ayırıp, suyu fısfıslı bir şişeye aktarıp haftada 2 defa saç diplerimize sıkıp masaj yaparak yedirip saçımızı sadece bu bakım için kullanacağımız bir havlu ile sarıp 2-4 saat bekletiyoruz.

(Sirke haftada bir defa az miktarda durulama suyuna eklendiğinde saçı canlandırır parlatır ama saç boylarınıza bu sıklıkla uygulamanız saçlarınızın sirkeden dolayı tabiri caizse kafanıza yapışmış etkisi görmesine sebep olur bu sebeple saç diplerinize uygulamalısınız)

2-4 saat bekleme süresinden sonra saçımızı şampuanınızla yıkayıp saç boylarını kremliyoruz."

İstersen maske için bepanthenli tarifi de yazabilirim

selam, supergro ben de denemiştim bi ara ama pek sonuç alamadım.

organix şampuanı merak ettim. adı hizli uzama şampuanı diye mi geçiyor? etkili mi acaba, bir de asıl sorum nerede satılıyor?

selam, supergro ben de denemiştim bi ara ama pek sonuç alamadım.

organix şampuanı merak ettim. adı hizli uzama şampuanı diye mi geçiyor? etkili mi acaba, bir de asıl sorum nerede satılıyor?

Ben çok memnun kaldım supergrodan açıkcası artık devamlı ürünüm :) organix cocoa butter sampuan üstünde de etiket var hızlı uzama şampuanı diye :) eczanelerde bulabilirsiniz tabi dermokozmetik olanlarda :) slikon içermeyen kaliteli bir şampuan ve silikon içermemesi önemli saç uzaması için:)

Arkadaşlar biraz da yapısal bi şey benim senelerdir saçlarım belimde ne özel bir şey yapıyorum ne de bi şey kullanıyorum şampuan saç kremi dışında hatta yılda bir kere kestiriyorum.Kuaför kestir uzasın desede ilgisi yok kendimden biliyorum.Köklerinizle alakalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…