Saç Uzatma Yöntemleri Saç Uzatmak İçin Lavanta Kürü!! İnanılmaz Sağlıklı!!

canım sen hangi vitaminleri kullanıyorsun, ne kadar oldu kullanalı bide lavanta çayını nasıl hazırlıyorsun? bide çok dökülüyordu demişsin ya günlük 100 teli geçiyor muydu öle diyorlar ya günlük 100 tel normal diye:KK50: çok soru sordum:KK17: ama görüpte cevaplarsın umarım

Canım benim normalde günde 5-6 teli geçmezdi sonra bir anda günde 500-600 tel dökülme ile karşılaştım, saçımı tarasam öbek öbek dökülüyordu, yastığımda bile sanki kökünden kopmuş gibi saçlar buluyordum çok sinir bozucuydu. O 2 aylık dönemde saçlarım 3/2 si döküldü şu an incecik kaldı saçlarım...

Bu arada dönemsel olarak 150 tele kadar normaldir...

Vitamin olarakda bir şey yazmak istemiyorum canım çünkü bazen burada o kadar bilinçsiz üyeler var ki hiç bir tahlil yaptırmadan direkt ilaç kullanmaya kalkıyorlar, halbu ki demir eksikliği olmayan bir insana demir, b vitamini eksikliği olmayan bir insana b vitamini verilmez, çok zararlı. Çünkü bazı vitaminler depo ediliyor ve depo vitaminlerin fazlasının ciddi yan etkileri var, vitamin deyip geçmemek lazım yani...Bu vesileyle üyelere bir hatırlatma yapmış oldum...
Kan tahlili yaptır derim, herhangi bir sorun varsa doktorun yönlendirecektir...Benim 10 gün kadar oldu herhalde...

Çay içinse zaten tarif defalarca paylaşıldı, 1 fincandan biraz fazla su cezveye konulur, kaynatılır, kaynadıktan sonra içine bir çimdik lavanta atılır 4 dakika demlendikten sonra süzülür ve içilir...Özellikle aç karnına içmeye dikkat et ve yatmadan önce içersen iyi olur...

Canım benim normalde günde 5-6 teli geçmezdi sonra bir anda günde 500-600 tel dökülme ile karşılaştım, saçımı tarasam öbek öbek dökülüyordu, yastığımda bile sanki kökünden kopmuş gibi saçlar buluyordum çok sinir bozucuydu. O 2 aylık dönemde saçlarım 3/2 si döküldü şu an incecik kaldı saçlarım...

Bu arada dönemsel olarak 150 tele kadar normaldir...

Vitamin olarakda bir şey yazmak istemiyorum canım çünkü bazen burada o kadar bilinçsiz üyeler var ki hiç bir tahlil yaptırmadan direkt ilaç kullanmaya kalkıyorlar, halbu ki demir eksikliği olmayan bir insana demir, b vitamini eksikliği olmayan bir insana b vitamini verilmez, çok zararlı. Çünkü bazı vitaminler depo ediliyor ve depo vitaminlerin fazlasının ciddi yan etkileri var, vitamin deyip geçmemek lazım yani...Bu vesileyle üyelere bir hatırlatma yapmış oldum...
Kan tahlili yaptır derim, herhangi bir sorun varsa doktorun yönlendirecektir...Benim 10 gün kadar oldu herhalde...

Çay içinse zaten tarif defalarca paylaşıldı, 1 fincandan biraz fazla su cezveye konulur, kaynatılır, kaynadıktan sonra içine bir çimdik lavanta atılır 4 dakika demlendikten sonra süzülür ve içilir...Özellikle aç karnına içmeye dikkat et ve yatmadan önce içersen iyi olur...

tatlım hızlı cevabın için çokkkk teşekkür ederim:KK16: çok haklısın vitaminlerin rastgele kullanlımaması konusunda karaciğer,böbrek çok zorlanır sonra aslında bende biyoloji öğretmeniyim biliyorum bunları öğrencilerimi de bu konuda çok sık uyarıyorum ama dayanamadım yine sordum:KK17: gerçekten senin çok aşırı dökülmen varmış:18: durmasına sevindim canım:nazar:umarım en kısa zamanda eski saçlarına kavuşursun, benim öle çok dökülmüyoda ben takııntılıyım işte hiç dökülmesin istiyorum oda imkansız zaten:KK37:
tekrardan ilgilendiğin için teşekkürler iiiiyiiii gecelerrrrrrEn Büyük KK

tatlım hızlı cevabın için çokkkk teşekkür ederim:KK16: çok haklısın vitaminlerin rastgele kullanlımaması konusunda karaciğer,böbrek çok zorlanır sonra aslında bende biyoloji öğretmeniyim biliyorum bunları öğrencilerimi de bu konuda çok sık uyarıyorum ama dayanamadım yine sordum:KK17: gerçekten senin çok aşırı dökülmen varmış:18: durmasına sevindim canım:nazar:umarım en kısa zamanda eski saçlarına kavuşursun, benim öle çok dökülmüyoda ben takııntılıyım işte hiç dökülmesin istiyorum oda imkansız zaten:KK37:
tekrardan ilgilendiğin için teşekkürler iiiiyiiii gecelerrrrrrEn Büyük KK

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim tatlım, dökülenlerin yerine bebek saçlar çıkmaya başladı bile, elimi köklere attığımda yumak yumak saç geliyor çok şükür, bu kadar hızlı bir biçimde kendilerini yenilemelerine şaşırdım doğrusu...

Bilmiyorum forumda dikkat ettin mi, çam terebentin yağı 200 ml şampuana 20 damla damlatılarak kullanıldığında dökülmeye çok iyi geliyor... Ben yıllardır kullanırdım mesela ama tabii benim dökülmem artık medikal bir şey olduğu için terebentinin kesmesi pek olası değil:) İstersen bunu bir dene, şampuanının boyuna göre kaç damla atacağına sen karar verebilirsin...Mis gibide kokuyor:KK16:

Birde eczaneden bepanthene ampul alıp şampuanın küçükse bir tane, büyükse iki tane ekleyebilirsin, doktorum tavsiye etti bende mecburen koydum ama daha bir parladı saçlarım iyi geliyor... Zaten şampuanların içeriğinde d-panthenol var ama bu miktarı arttırmakta sakınca yokmuş, test edip onayladım...

Son düzenleme:
Arkadaşlar lütfen şu dökülme vs konusu için bana özel mesaj atmayın, burası bir forum, paylaşım yapılacaksa bu özel mesajla değil forum mesajları ile olmalı ki herkes yararlansın.

kızlar bu lavanta denen ot böyle minik minik şekilde mi yoksa ot şeklinde büyük mü?

Klasik lavanta canım, hani böyle kese içerisine konulur ya, onlardan...

Bu arada kızlar ben 1 haftadan fazla devam edemedim, midem biraz hassas bu dönem bu yüzden mide ağrısı yaptı bende:KK43:

Merhabalar,
Ben 13 akşamdır düzenli bir şekilde içiyorum, amacım saçımın uzaması değil güçlenmesi, cildimin belki biraz güzelleşmesi ve en önemlisi karaciğerin temizlenmesi..Şimdiye kadar gözle görülür bir fark göremedim ama kürlerde genelde kür bitiminde farklar olur ya onu bekliyorum :) Ayrıca lavanta, biberiye ve ısırganın karışımında bir su hazırladım bir haftadır fısfısla saçlarıma sürüyorum ve öyle tarıyorum, galiba taranmasını kolaylaştırıyor, belki de o yüzden ki dökülmem eskiye nazaran azaldı, mucize şeklinde değil ama farkı farkedebiliyorum :KK66:

Evet kokusu kadar içilmesi güzel bir çay değil ama umarım faydasını görürürüz :) Lavantalı su ise hiç bir olumsuzluğa sahip değil denenebilir yani :KK66:

Bugünden itibaren lavantayı bende saçlarımda kullanmaya ve çayını içmeye başlamış bulunmaktayım.Topike bakmadan çayını yaptığım için akşam yemeğinden 2 saat sonra içildiğini yeni öğrendim.Bundan sonra yemekten 2 saat sonra içeceğim.Az evvel saçlarımı da duruladım inanılmaz yumuşak yaptı.Normalde sıvı saç spreyi kullanırdım yoksa saçlarım düğüm düğüm olup koparlardı.Ama tam tersi oldu sprey kullanmadan tarağı bir seferde geçirebildim saçımdan.Sadece tararken değil kuruttuktan sonra da ayrı bir güzel oldu saçlarım.Hem yumuşacık hemde dolgun görünüyor.Açıkcası pek bir memnun kaldım.Bundan sonra hiç bırakmadan yapacağım bunlarıı.İnşallah saçlarım bu kür sayesinde upuzun oluurr. :21::21:Konu sahibine de ayrıca teşekkür ederim böyle güzel bir bilgiyi bizimle paylaştığı için. :KK61:

Son düzenleme:
kızlar ibrahim saraçoğlu ömer çelakıl'ın programında saç dökülmesi için bu kürü anlattı. 8 dk kaynatın 2 saat kadar saçınızda bekletin dedi.çelakıl durulanmasa da olur mu diye sordu.saraçoğlu olur dedi...içilmesiyle ilgili birşey söylemedi.saçımıza döksek yeterli oluyor.durulamaya da gerek yokmuş....

deli gibi bu sorunun cevabını arıyordum Allah razı olsun yaa :))

kızlar saçlarım zaten uzun uzatır mı bilemem
bugün denedim banyodan çıkarken döktüm ve tekrar durulamadım havluyla öyle yarım saat oturdum
tararken saçlarımda çok fazla bi dökülme olurdu
bugün gözle görülür bi azalma yaşadım
demekki uzatmanın yanı sıra dökülmeye de etkisi varmış
hergün düzenli olarak kullanıcam
gelişmeleri yazarım

canım sen kullanmaya devam ediyormusun

aaa bende 5 gun aradan sonra lavanta kurune baslıyorum am abenımıstegım sıvılce ızlerını ve sıvılcelerı gecırıp karacıgermı yaglanmaktan kurtarması
sacları da uzatuyomus demek bı tasl aıkı kus ha :KK52:

Kızlar dün yazdıklarınızı okur okumaz aktarda aldım soluğu.Akşam hemen denedim.Uzatır mı bilmem ama saçlarımı inanılmaz yumuşak ve parlak yaptı ki benim saçlarım semserttir kuruttuktan sonrada bebek yağımı sürdüm missssss:))) ellermi saçımdan alamadım vala.mutlka deneyin ben uzatacağını da düşünüyorum 1 hafta sonra bilgilendiricem sizi.Bu arada çayını da içiyorum tabi.İçimi de öyle kötü değil yani gayet güzel geldi bana tadı

Ben de aldım aktardan lavantamı, bana saça uygulamaktan ziyade içmek daha kolay göründü, birazdan hazırlayıp ilk kez içeceğim, ancak saçlarına uygulayan arkadaşların çok memnun olduklarını okuyunca saçlarıma da banyo sonralarına uygulamaya karar verdim bakalım..

Saclarimi yikadiktan sonra bir kac damla sursem lavanta yagi da ayni etkiyi verir mi acaba?

canım lavanta yağı bildiğim kadarıyla uçucu yağdır uçucu yağlar tek başlarına kullanılmazlar sabit yani taşıyıcı yağların içine konularak kullanılırlar aktarlarda da satılanlar genelde taşıyıcı yağ içerisinde oluyorlar ve bu sabit yağlar yıkanmayınca saç gözeneklerini tıkayabilir.yani yağları banyodan önce kullanmak daha sağlıklı..bence sen onu bir yağ karışımının içine koy öyle kullan kk da bi sürü tarifler var..banyodan çıkarken de lavantalı su yap :) ben durulamıyorum daha kolay oluyor .bir zararı da yokmuş

Bilgilendirme icin cok tesekkurler bellanisa... Dogru bildigim bir yanlisi ogrenmis oldum sayende. Saclarim hem kolay sekle girsin hem de yumusasin diye yikadiktan sonra yag kullaniyordum simdiye kadar ama bundan sonra tersini yapcam:))

X