- 2 Eylül 2007
- 17.023
- 12.629
- Konu Sahibi RoJ€k-t€
canım sen hangi vitaminleri kullanıyorsun, ne kadar oldu kullanalı bide lavanta çayını nasıl hazırlıyorsun? bide çok dökülüyordu demişsin ya günlük 100 teli geçiyor muydu öle diyorlar ya günlük 100 tel normal diye çok soru sordum ama görüpte cevaplarsın umarım
Canım benim normalde günde 5-6 teli geçmezdi sonra bir anda günde 500-600 tel dökülme ile karşılaştım, saçımı tarasam öbek öbek dökülüyordu, yastığımda bile sanki kökünden kopmuş gibi saçlar buluyordum çok sinir bozucuydu. O 2 aylık dönemde saçlarım 3/2 si döküldü şu an incecik kaldı saçlarım...
Bu arada dönemsel olarak 150 tele kadar normaldir...
Vitamin olarakda bir şey yazmak istemiyorum canım çünkü bazen burada o kadar bilinçsiz üyeler var ki hiç bir tahlil yaptırmadan direkt ilaç kullanmaya kalkıyorlar, halbu ki demir eksikliği olmayan bir insana demir, b vitamini eksikliği olmayan bir insana b vitamini verilmez, çok zararlı. Çünkü bazı vitaminler depo ediliyor ve depo vitaminlerin fazlasının ciddi yan etkileri var, vitamin deyip geçmemek lazım yani...Bu vesileyle üyelere bir hatırlatma yapmış oldum...
Kan tahlili yaptır derim, herhangi bir sorun varsa doktorun yönlendirecektir...Benim 10 gün kadar oldu herhalde...
Çay içinse zaten tarif defalarca paylaşıldı, 1 fincandan biraz fazla su cezveye konulur, kaynatılır, kaynadıktan sonra içine bir çimdik lavanta atılır 4 dakika demlendikten sonra süzülür ve içilir...Özellikle aç karnına içmeye dikkat et ve yatmadan önce içersen iyi olur...